Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister verdubbelt bedrag dat senioren ophalen voor kunstwereld

Minister verdubbelt bedrag dat senioren ophalen voor kunstwereld

BUSSUM/AMSTERDAM (ANP) - Cultuurminister Ingrid van Engelshoven verdubbelt het bedrag dat gepensioneerden ophalen voor de kunst- en cultuurwereld, zo bevestigt een woordvoerder berichtgeving van Nieuwsuur hierover. Een aantal senioren begon onlangs met de actie. Ze riepen senioren die hun vakantiegeld gemakkelijk kunnen missen, op dat (deels) aan de kunst- en cultuurwereld te geven. Die verkeert door de coronamaatregelen in grote problemen.

Het idee voor de actie 'Doe mee met je AOW' ontstond bij een internist in ruste en zijn vrouw, Hein Muller en Corine Muller-Bauer, thuis in Bussum, gewoon in de tuin en aan de keukentafel. Tot donderdag 17.30 uur was er 187.000 euro opgehaald, zo meldt een woordvoerster. Inmiddels hebben zich meer dan negentig gelijkgestemden achter de actie geschaard.

Hein Muller besprak het idee ook met acteur Gijs Scholten van Aschat. "Die zei meteen: 'Fantastisch!'." Korte tijd later zat Muller bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat inmiddels bereid is de administratie te doen, de giften te innen en het geld te verdelen. De donateurs kunnen het geld naar keuze bestemmen voor drie categorieën: beeldende kunst, muziek en opera en theater, dans en film.

Op woensdag 20 mei hebben veel ouderen hun jaarlijkse AOW-vakantiegeld ontvangen. De bedoeling is dat de giften voor 20 juni binnen zijn. Meer informatie is te vinden via internet (doemeemetjeaow.nl). Ook zal aandacht worden gevraagd via advertenties in kranten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

NFF introduceert nieuwe categorie Gouden Kalf

UTRECHT (ANP) - Het Nederlands Film Festival heeft ter gelegenheid van de 40e editie van het festival een nieuwe categorie in de competitie voor de Gouden Kalveren geïntroduceerd. Films maken dit jaar voor het eerst kans op een Gouden Kalf voor Costume Design. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

12 uur geleden
Kinderjury nomineert Paul van Loon en Waanzinnige Boomhut

AMSTERDAM (ANP) - Paul van Loon maakt kans op zijn 11e Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De schrijver van de Griezelboek- en de Dolfje Weerwolfje-reeks is dit jaar genomineerd voor het boek Dolfje ontvoerd!. Dat maakte de jury maandag bekend.

12 uur geleden
Thriller met Helen Hunt nu al bioscoophit na heropening

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse thriller I See You ontpopt zich tot de grote bioscoophit na de heropening van de theaters op 1 juni. De film met acteurs Helen Hunt en Jon Tenney in de hoofdrollen is momenteel bij Pathé en Vue, de grootste bioscoopketens van Nederland, de titel waar de meeste kaarten voor zijn verkocht en gereserveerd.

13 uur geleden
Onlineverkoop tickets voor musea gaat hard

AMSTERDAM (ANP) - De onlinekaartverkoop voor musea, die volgende week weer de deuren openen, gaat hard. Tickets zijn alleen verkrijgbaar via de websites van de musea, aangezien bezoekers vooraf een bepaalde tijd moeten reserveren. Het Rijksmuseum in Amsterdam is in de eerste week al volgeboekt, laat een woordvoerster weten.

17 uur geleden
Boijmans een jaar dicht, maar spiegeldepot bijna klaar

ROTTERDAM/AMSTELVEEN (ANP) - Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is dinsdag precies een jaar dicht wegens verbouwing. Het zal nog jaren duren voordat de klus geklaard is. Behalve dat het museum zijn collectie laat zien in andere musea, zoals binnenkort het Cobra Museum in Amstelveen, is er dit najaar toch nog iets te beleven. Het laatste weekend van september wordt het veelbesproken depot ernaast officieel gepresenteerd, meldt Boijmans. Hoe precies, wordt binnenkort bekend.

18 uur geleden
Cultuursector houdt actieweek voor meer overheidssteun

DEN HAAG (ANP) - De hele Nederlandse cultuursector organiseert tussen 30 mei en 5 juni een actieweek om aandacht te vragen voor de situatie die is ontstaan door de coronacrisis. Veel artiesten en andere zzp'ers in de sector dreigen hun werk te verliezen doordat de theaters al maanden dicht zijn en er geen uitzicht is op financiële verbetering. Vanuit de overheid komt nauwelijks financiële steun, constateert de sector.

23 uur geleden
Verhaal Rutger Bregman wordt Hollywood-film

DEN HAAG (ANP) - Productiebedrijf New Regency, de maker van Hollywood-blockbusters The Revenant en 12 Years a Slave, heeft de rechten verworven van het opmerkelijke en waargebeurde verhaal over een groep Tongaanse tieners die in 1966 meer dan een jaar op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan overleefden. Het verhaal kwam recent boven water nadat de Nederlandse historicus en schrijver Rutger Bregman erover schreef.

3 dagen geleden