Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Van Nieuwenhuizen neemt gerenoveerde E-steiger Kreekraksluizen in gebruik

Minister Van Nieuwenhuizen neemt gerenoveerde E-steiger Kreekraksluizen in gebruik

RILLAND - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen brengt op 3 februari een werkbezoek aan de Kreekraksluizen. Zij neemt tijdens dit bezoek de gerenoveerde E-steiger, ten noorden van de Kreekraksluizen, officieel in gebruik. Zij doet dit door een binnenvaartschip aan de steiger vast te leggen.

De E-steiger wordt door de binnenvaart gebruikt om aan wal te gaan, het schip te bevoorraden of van personeel te wisselen. De steiger heeft een speciale aanlegplaats voor schepen met gevaarlijke stoffen. Omdat de loopbruggen en oplegpunten in slechte staat verkeerden, werd de E-steiger in 2017 door Rijkswaterstaat buiten gebruik gesteld. De gerenoveerde E-steiger is op 22 januari opgeleverd. Dit relatief kleine object heeft grote waarde voor de binnenvaart en staat symbool voor de onderhoudsopgave waar Rijkswaterstaat voor staat.

Meer uit Reimerswaal

Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

5 uur geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

1 dag geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

1 dag geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

2 dagen geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

3 dagen geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

3 dagen geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

5 dagen geleden