Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister van Justitie en Veiligheid bezoekt dit najaar Zeeland

Minister van Justitie en Veiligheid bezoekt dit najaar Zeeland

MIDDELBURG - Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bezoekt dit najaar Zeeland. De hoofdthema's voor de Zeeuwse bestuurders zijn ondermijnende criminaliteit, voornamelijk in de havens, en de politiecapaciteit.

Een datum voor het werkbezoek moet nog geprikt worden, maar Zeeuwse bestuurders weten al wat ze met Grapperhaus willen bespreken, laat de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann donderdag weten. Zo is ondermijning een belangrijk onderwerp. 

Politieacademie

Ook vragen de Zeeuwen nogmaals aandacht voor de politiecapaciteit. "De politie is dunbemenst en dat kan zo niet jaren doorgaan." Daarnaast zal de realisatie van een politieacademie in Zeeland ter tafel komen. "Met een politieacademie kunnen politiemensen hier opgeleid worden en daarna ook in Zeeland aan het werk gaan. Dat zou fantastisch zijn. Nu zie je vaak dat Zeeuwen elders in het land de politieopleiding volgen en daarna niet meer terugkomen." 

Bergmann erkent dat Zeeland al langer aandacht vraagt voor deze onderwerpen. "Maar als ik de komst van een politieacademie niet reëel zou achten, zou het geen zin hebben om erover te praten."

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

20 uur geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

1 dag geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

6 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden