Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Van Engelshoven opent schooljaar op HZ

Minister Van Engelshoven opent schooljaar op HZ

VLISSINGEN - Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent maandag (7 september) officieel het nieuwe hogeschooljaar op de HZ University of Applied Sciences. De minister gaat in gesprek met studenten, bedrijven, lectoren en docenten. 

Het belang van hoger onderwijs voor de leefbaarheid en economie in Zeeland is een van de onderwerpen. 'Ook staan de kansen en uitdagingen van de HZ als kennisinstelling op de thema’s water, voedsel en energie centraal', laat de HZ University of Applied Sciences weten. 

Vernieuwing

Daarnaast bespreken de minister en studenten hoe studeren hen in deze coronatijd vergaat. Van Engelshoven krijgt voorbeelden van vernieuwende plannen te zien, zoals de projecten met ‘deelfietsen’, een zonneboot en een pompcentrale die ook getijenergie opwekt voor bescherming tegen de stijgende zeespiegel en opwekking van duurzame energie.

Dit jaar kunnen studenten voor het eerst gebruik maken van deelfietsen. 'Dit project is naast een duurzame manier van vervoeren ook een maatschappelijk betrokken project, want de fietsenmakers werken in een re-integratietraject.' De minister gaat een rondje fietsen als symbolische start. Daarbij fietst ze ook naar Ørsted, energieleverancier en eigenaar van Offshore Windpark Borsele 1&2. Hier geven twee studenten een toelichting op het onderwijsprogramma Offshore Wind.

Compensatiepakket

De ontwikkelingen van het rapport ‘Wind in de zeilen’, het onderwijsdeel van het Zeeuwse compensatiepakket voor het mislopen van de marinierskazerne, komen ook aan bod.

Na haar bezoek aan de HZ neemt Van Engelshoven een kijkje op basisschool 't Klinket in Koudekerke en bezichtigt de expositie 20 jaar Zeeland Nazomerfestival. Ze sluit haar bezoek aan Zeeland af met een diner in de Oostkerk in Middelburg.

Meer uit Vlissingen

Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

2 dagen geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

3 dagen geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

3 dagen geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

4 dagen geleden
Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

VLISSINGEN - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdag-actie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

4 dagen geleden
Wederom cocaïne aangetroffen tussen de bananen

VLISSINGEN - Tijdens een reguliere douanecontrole in de haven van Vlissingen is op dinsdagmiddag 30 mei 600 kilogram cocaïne aangetroffen in een lading bananen.

5 dagen geleden
Auto te water bij rotonde Sloeweg

VLISSINGEN - Een automobiliste is dinsdagmiddag met haar auto te water geraakt bij de rotonde op de kruising van de Sloeweg en de Hercules Segherslaan in Vlissingen.

5 dagen geleden