Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Van Engelshoven opent schooljaar op HZ

Minister Van Engelshoven opent schooljaar op HZ

VLISSINGEN - Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent maandag (7 september) officieel het nieuwe hogeschooljaar op de HZ University of Applied Sciences. De minister gaat in gesprek met studenten, bedrijven, lectoren en docenten. 

Het belang van hoger onderwijs voor de leefbaarheid en economie in Zeeland is een van de onderwerpen. 'Ook staan de kansen en uitdagingen van de HZ als kennisinstelling op de thema’s water, voedsel en energie centraal', laat de HZ University of Applied Sciences weten. 

Vernieuwing

Daarnaast bespreken de minister en studenten hoe studeren hen in deze coronatijd vergaat. Van Engelshoven krijgt voorbeelden van vernieuwende plannen te zien, zoals de projecten met ‘deelfietsen’, een zonneboot en een pompcentrale die ook getijenergie opwekt voor bescherming tegen de stijgende zeespiegel en opwekking van duurzame energie.

Dit jaar kunnen studenten voor het eerst gebruik maken van deelfietsen. 'Dit project is naast een duurzame manier van vervoeren ook een maatschappelijk betrokken project, want de fietsenmakers werken in een re-integratietraject.' De minister gaat een rondje fietsen als symbolische start. Daarbij fietst ze ook naar Ørsted, energieleverancier en eigenaar van Offshore Windpark Borsele 1&2. Hier geven twee studenten een toelichting op het onderwijsprogramma Offshore Wind.

Compensatiepakket

De ontwikkelingen van het rapport ‘Wind in de zeilen’, het onderwijsdeel van het Zeeuwse compensatiepakket voor het mislopen van de marinierskazerne, komen ook aan bod.

Na haar bezoek aan de HZ neemt Van Engelshoven een kijkje op basisschool 't Klinket in Koudekerke en bezichtigt de expositie 20 jaar Zeeland Nazomerfestival. Ze sluit haar bezoek aan Zeeland af met een diner in de Oostkerk in Middelburg.

Meer uit Vlissingen

Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

10 uur geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

1 dag geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

2 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

2 dagen geleden
Vrouw rijdt met auto tegen gevel van portiekwoning

OOST-SOUBURG- Een oudere vrouw is zondagmiddag met haar auto tegen de gevel van een portiekwoning gereden. De vrouw reed door de M.A. van de Puttestraat en voerde daar enkele opmerkelijke handelingen uit. Via de F.Leenhoutstraat kwam de vrouw vervolgens de stoep op om daarna over een grasveld tegen de voorgevel van een portiekwoning aan te rijden. De auto kwam enkele meters verderop tot stilstand. De vrouw raakte bij het ongeval niet gewond.

3 dagen geleden
Twee fietsers gewond na botsing op de Vlamingstraat

VLISSINGEN- Op de Vlamingstraat zijn zaterdag aan het einde van de middag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de kruising met de Wagenaarstraat. Beide personen, een man en een vrouw, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de botsing was vermoedelijk een voorrangskwestie.

3 dagen geleden
Vlissingen zoekt een Klimaatburgemeester

VLISSINGEN - Van 11 tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Vlissingen.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek. Het Klimaatburgermeesterschap is voor alle Nederlanders. Of je nou grote activiteiten voor de hele straat organiseert, of andere initiatieven onderneemt waarmee je anderen inspireert iets te doen voor een beter klimaat. Voorbeelden van activiteiten die Klimaatburgemeesters organiseren zijn: het opzetten van een kledingkettingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, het organiseren van een vegetarische buurtbarbecue, het vergroenen van de straat zoals het aanleggen van een geveltuin. Maar je kunt als Klimaatburgermeester ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Vlissingen? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester.[n]

5 dagen geleden