Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister rekent op 8 procent krimp voor Franse economie

Minister rekent op 8 procent krimp voor Franse economie

PARIJS (ANP/RTR) - De Franse economie zal als gevolg van de coronacrisis dit jaar met 8 procent krimpen. Die voorspelling deed de Franse minister van Financiën Bruno le Maire. De nieuwe raming komt nog geen week na de vorige waarbij een krimp van 6 procent werd voorzien. Verder houdt Parijs voor dit jaar rekening met een begrotingstekort van 9 procent.

Volgens de bewindsman ontvangen meer dan 900.000 bedrijven steun van het Franse solidariteitsfonds. Daarnaast hebben verzekeraars volgens Le Maire beloften gedaan om te helpen bij de crisisaanpak. Zo beloofden zij klanten voor 500 miljoen euro aan kortingen als onderdeel van de crisisrespons. Daarnaast zullen verzekeraars bij elkaar zo'n 1,5 miljard euro in een speciaal noodfonds stoppen voor kleine ondernemingen.

Het land blijft nog tot zeker 11 mei op slot om de coronacrisis te bedwingen. President Emmanuel Macron kondigde maandag extra maatregelen aan om bedrijven en werknemers te steunen die ernstig te lijden hebben van de lockdown. Er wordt ook gewerkt aan een specifiek hulpplan voor sectoren als toerisme, hotels, horeca en cultuur. Volgens Le Maire is nog niet te zeggen wanneer de horecabedrijven weer open zullen gaan.

De Franse regering beloofde eerder tot 300 miljard euro aan overheidsgaranties op bedrijfsleningen beschikbaar te stellen. Net als in Nederland kunnen bedrijven uitstel krijgen van het betalen van belastingen en hulp om de lonen door te betalen van werknemers die noodgedwongen thuis zitten. Daarmee is een bedrag van 45 miljard euro gemoeid.

Meer uit Financieel

Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

11 uur geleden
FNV'ers stemmen voor actie bij Arriva in Twente om pauzeconflict

UTRECHT (ANP) - FNV-leden die bij streekvervoerder Arriva in Twente werken, hebben gestemd voor actievoeren. Ze vinden dat het vervoersbedrijf eerdere afspraken over rust- en pauzetijden niet goed nakomt, waardoor buschauffeurs in de regio onder grote druk zouden werken. Door te dreigen met stakingen hopen ze Arriva tot concessies te dwingen.

11 uur geleden
Jeff Bezos investeert in bedrijf achter mensachtige AI-robot

SUNNYVALE (ANP) - Amazon-oprichter Jeff Bezos investeert tientallen miljoenen in een bedrijf dat mensachtige robots ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) taken van ons moeten overnemen. Volgens persbureau Bloomberg, dat zich op ingewijden baseert, doet ook chipbedrijf Nvidia mee aan een nieuwe kapitaalinjectie in de start-up Figure AI.

12 uur geleden
Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

ORANJESTAD (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas heeft ten noordoosten van Aruba drie mogelijke gasvelden gevonden. De Arubaanse minister van Energie, Glenbert Croes, bevestigde vrijdag dat hij daarover is ingelicht. Een van de mogelijke gasvelden heeft de potentie heel groot te zijn, zei Croes.

15 uur geleden
Bosch schrapt 3500 banen bij divisie voor huishoudelijke apparaten

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Het Duitse technologieconcern Bosch is van plan de komende drie jaar 3500 banen te schrappen bij zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Met die ingreep wil het bedrijf de kosten omlaag krijgen en de organisatie vereenvoudigen, laat een woordvoerster weten.

15 uur geleden
Chipbedrijven eindigen onderaan op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag lager gesloten, met chipbedrijven bij de sterkste dalers. Toeleverancier voor de chipindustrie Besi eindigde onderaan bij de hoofdfondsen. Ook ASML en ASMI daalden na een week waarin enthousiasme over kunstmatige intelligentie en de chipsector eerder juist voor flinke koerswinsten zorgden.

15 uur geleden
Duitsland mag vergroening ArcelorMittal met 1,3 miljard steunen

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Commissie vindt het goed dat Duitsland 1,3 miljard euro steekt in een plan van staalconcern ArcelorMittal om een deel van de staalproductie in dat land te verduurzamen. In Nederland wil Tata Steel ook graag financiële hulp van de overheid voor de vergroening van zijn hoogovencomplex bij IJmuiden, maar onderhandelingen hierover lopen nog.

16 uur geleden