Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder nieuwe coronabesmettingen na weekend gemeld in Duitsland

Minder nieuwe coronabesmettingen na weekend gemeld in Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat in Duitsland in een etmaal is vastgesteld, is na dagen van bijna dertigduizend nieuwe besmettingen weer iets gezakt. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldde maandagochtend 16.362 nieuwe gevallen.

Het RKI meldde vrijdag en zaterdag dat het aantal besmettingen in Duitsland was toegenomen met ruim 29.000 en 28.000 nieuwe gevallen. Het aantal nieuwe besmettingen dat wordt gemeld op maandag is meestal lager omdat er in de weekenden minder wordt getest en er minder testresultaten worden doorgegeven.

In totaal zijn nu 1.337.078 mensen in Duitsland besmet geraakt. Het aantal mensen dat is overleden als gevolg van Covid-19 nam met 188 toe tot 21.975.

Bondskanselier Angela Merkel maakte zondag bekend dat Duitsland vanaf aanstaande woensdag een strengere lockdown ingaat. Van 16 december tot 10 januari moeten veel bedrijven de deuren sluiten en ook scholen blijven in principe dicht.

Meer uit Buitenland

Hoogste temperatuur ooit in India: 52,3 graden

NEW DELHI (ANP) - In de Indiase hoofdstad New Delhi is de temperatuur gestegen naar 52,3 graden, meldt het India Meteorological Department (IMD). Dat is de hoogste temperatuur die ooit gemeten is in het land.

42 minuten geleden
Ngo's Georgië gaan zich niet houden aan buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - Ongeveer tweehonderd Georgische ngo's zeggen dat ze zich niet zullen houden aan de controversiële buitenlandse-agentenwet. Zij stellen in een gezamenlijke verklaring dat de "Russische wet" niet in Georgië zal werken en dat "niemand zal gehoorzamen".

1 uur geleden
Huiszoeking bij medewerker van FVD-Europarlementariër De Graaff

BRUSSEL (ANP) - De Belgische politie heeft een huiszoeking gedaan in het kantoor van een medewerker van FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff. Ook zijn Brusselse woning en zijn kantoor in Straatsburg zijn doorzocht. De politie was op zoek naar bewijs voor beïnvloeding door Rusland en het verspreiden van Russische propaganda via het nieuwsplatform Voice of Europe.

2 uur geleden
Polen wil bufferzone aan grens Belarus herstellen

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen wil weer een bufferzone van 200 meter instellen aan de grens met Belarus, zegt premier Donald Tusk. De afgelopen weken is het aantal migranten dat daar de grens probeert over te steken toegenomen en hebben zich meerdere gewelddadige incidenten voorgedaan.

2 uur geleden
Huiszoeking in Europees Parlement om Russische beïnvloeding

BRUSSEL (ANP) - De Belgische autoriteiten doorzoeken een kantoor in het Europees Parlement op zoek naar bewijs voor beïnvloeding door Rusland. Het gaat om de werkplek van een medewerker die een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij het verspreiden van Russische propaganda door nieuwsplatform Voice of Europe, schrijft de Belgische krant De Tijd. Het Europees Parlement bevestigt dat een kantoor is doorzocht.

2 uur geleden
'All eyes on Rafah'-foto miljoenen keren gedeeld op Instagram

RAFAH (ANP) - Op Instagram wordt massaal een afbeelding gedeeld met de tekst "All eyes on Rafah" (Alle ogen op Rafah). De foto over de stad in de Gazastrook is inmiddels door bijna 38 miljoen mensen op hun pagina geplaatst.

3 uur geleden
Noord-Korea stuurt ruim 200 ballonnen met afval naar Zuid-Korea

SEOUL (ANP) - Noord-Korea heeft meer dan tweehonderd ballonnen met afval naar Zuid-Korea gestuurd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van de krijgsmacht. De ballonnen, die verspreid over een groot deel van het land zijn neergekomen, zaten vol met onder andere plastic flessen, batterijen en mest.

5 uur geleden