Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder dieren in asiel door corona

Minder dieren in asiel door corona

GOES – In deze coronatijd zitten er in dierenasiel De Bevelanden in Goes nu veel minder honden, katten en konijnen dan vorig jaar. Er zijn minder dieren gebracht en vooral meer poezen geadopteerd. Maar het meest bijzonder zijn de konijnen: die mogen zelf een vriendje kiezen tijdens een heuse speeddate! Tijdens de eerste coronagolf vonden vooral veel katten uit het asiel een nieuw thuis. “Ook katten die er al wat langer zaten en dieren die wat banger zijn”, vertelt assistent-asielbeheerder Willemien Kramer.

Impulsaankopen

Het is niet zo dat alle katten nu weg zijn, er zijn er nog een aantal. En honden heeft het asiel sowieso minder. Willemien en haar collega’s hopen dat mensen geen impulsaankopen hebben gedaan door de coronatijd. “We proberen dat te voorkomen door altijd door te vragen. Hebben ze ook tijd en aandacht voor het dier als ze niet meer thuis werken? Ik heb het idee dat mensen die een dier uit het asiel adopteren er wel serieus over hebben nagedacht. Dat is anders bij mensen die zomaar een dier van het internet afhalen.”

Snuffelen

In het dierenasiel in Goes, dat een Bevelandse functie heeft, worden, naast honden en katten, ook konijnen opgevangen. “Die plaatsen we altijd met z’n tweeën: een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje is dan wel gecastreerd”, glimlacht Willemien. “Mensen die zelf al een konijn hebben en een koppeltje willen, kunnen met hun dier hiernaartoe komen. Je ziet al snel of er een klik is, dan snuffelen ze rustig aan elkaar. Als ze elkaar niet mogen, gaan ze soms direct vechten.”

Meer uit Reimerswaal

21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

12 uur geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

3 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

3 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

3 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

4 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

4 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

5 dagen geleden