Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder dan 800 nieuwe coronagevallen, laagste aantal in 3 maanden

Minder dan 800 nieuwe coronagevallen, laagste aantal in 3 maanden

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend hebben de GGD'en 778 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is het laagste aantal sinds 23 mei, zo'n drie maanden geleden. Daarmee is de zomergolf verleden tijd.

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn geen storingen in de computersystemen bekend. Afgelopen donderdag viel het aantal positieve tests extreem laag uit door zo'n storing. Dat cijfer is naderhand bijgesteld.

Den Haag had in de afgelopen dag de meeste positieve tests. Bij 44 inwoners van de hofstad werd het virus aangetroffen. Amsterdam telde 36 positieve tests. Voor de hoofdstad is dat het laagste aantal sinds 28 juni vorig jaar. Daarna volgen Utrecht (32), Rotterdam (24) en Nijmegen (13).

In 127 gemeenten testte helemaal niemand positief. Daaronder zijn de gebruikelijke plaatsen als Schiermonnikoog en Vlieland, maar ook wat grotere gemeenten als Helmond, Roosendaal, Harderwijk en Kerkrade telden nul nieuwe gevallen. Daarnaast waren er 78 gemeenten met één enkele bevestigde besmetting, waaronder Breda, Haarlemmermeer en Emmen.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 9463 nieuwe gevallen. Dat is ruim 20 procent minder dan in de week ervoor. Op zondag kwam het weektotaal voor het eerst sinds 8 juni onder de 10.000 uit.

Het RIVM registreert alleen uitslagen van coronatests op GGD-locaties, dus zelftests thuis worden niet meegerekend. Toch wijzen ook andere signalen erop dat het aantal besmettingen echt snel afneemt. Zo voerden de GGD'en vorige week 11.881 coronatesten uit, het laagste aantal sinds eind mei.

Meer uit Gezond

Zorginstituut: codeïne alleen nog vergoeden bij ernstige diarree

DIEMEN (ANP) - Het Zorginstituut Nederland vindt dat het medicijn codeïne alleen nog via het basispakket moet worden vergoed bij ernstige diarree die minstens twee weken duurt of die vaak terugkeert. "Codeïne hoort niet langer in het basispakket thuis voor de verlichting van hoest, pijn of kortdurende diarree", concludeert het. Als we de vergoeding voor toepassing bij die ongemakken schrappen, kunnen we zo'n 11 miljoen euro per jaar overhouden voor andere zorg.

12 uur geleden
Partijen willen dat ACM private investeerders in zorg kan stoppen

DEN HAAG (ANP) - Om te voorkomen dat de kwaliteit van de zorg achteruit gaat door de komst van private investeerders (private equity), willen GroenLinks-PvdA en NSC de Autoriteit Consument en Markt (ACM) meer macht geven om ongewenste overnames tegen te kunnen houden.

15 uur geleden
Rapport: bloedschandaal in VK met 3000 doden was te voorkomen

LONDEN (ANP/RTR) - Een schandaal omtrent besmet bloed in de jaren zeventig en tachtig in het Verenigd Koninkrijk was de schuld van artsen en een reeks regeringen. Mede door hun fouten en nalatigheden liepen duizenden mensen hepatitis of HIV op, wat leidde tot zo'n 3000 doden. Dat blijkt uit een openbaar onderzoek.

1 dag geleden
Onderzoek: veel artsen hebben te maken met medische desinformatie

UTRECHT (ANP) - Medische desinformatie is een "veelvoorkomend fenomeen" in de spreekkamers van Nederlandse artsen. Dat meldt artsenfederatie KNMG op basis van eigen onderzoek in samenwerking met de NOS onder bijna zevenhonderd dokters. De meest voorkomende onderwerpen van desinformatie zijn volgens de artsen vaccinaties, medicatie, voedingssupplementen, allergieën en anticonceptie. De medische desinformatie wordt voornamelijk verspreid via sociale media.

1 dag geleden
Meningokokken onder bedevaartgangers Saudi-Arabië

SOLNA (ANP) - Zeker twaalf mensen die onlangs voor een islamitische bedevaart in Saudi-Arabië zijn geweest, bleken na terugkeer meningokokken te hebben. Dat is een gevaarlijke bacterie die hersenvliesontsteking kan veroorzaken. Het gaat om vijf mensen uit de Verenigde Staten, vier uit Frankrijk en drie uit het Verenigd Koninkrijk.

4 dagen geleden
Niet-gecontracteerde zorg wordt duurder voor patiënt

DEN HAAG (ANP) - De vergoedingen voor diensten van een zorgverlener waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft, worden verlaagd. Een wetsvoorstel van demissionair zorgminister Conny Helder dat dit moet regelen, is vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Met deze maatregel wil de minister verzekerden stimuleren om gebruik te maken van gecontracteerde zorg en zorgaanbieders aanmoedigen om contracten te sluiten met zorgverzekeraars.

4 dagen geleden
Van Ooijen: plannen coalitie 'complete kaalslag' voor preventie

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) noemt de plannen van de nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB op het gebied van preventie "een complete kaalslag". Bij de inloop van de ministerraad rekent hij voor dat op dit beleidsterrein ongeveer "al het budget wordt weggesneden".

4 dagen geleden