Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoenen euro's voor veiliger Zeeuwse wegen

Miljoenen euro's voor veiliger Zeeuwse wegen

GOES - De provincie wil de komende jaren miljoenen euro’s steken in de veiligheid van provinciale wegen.

Ze heeft een subsidie aangevraagd van 1,4 miljoen euro bij de landelijke overheid. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft onlangs gezegd 25  miljoen euro opzij te zetten voor kleine maatregelen die de verkeersveiligheid verbeteren.

Inrichting

Bovenop de 1,4 miljoen euro wil Zeeland bijna 4,1 miljoen euro. “Veel eenzijdige ongevallen gebeuren op N-wegen”, zegt gedeputeerde Harry van der Maas. “En dat heeft vooral te maken met de inrichting van deze wegen.” Volgens hem zijn niet altijd grote infrastructurele projecten nodig om de veiligheid te verbeteren. “Met kleine dingen kun je veel doen.”

Drassig

Van der Maas verwacht bijvoorbeeld veel van het uitbreiden van het aantal zogenaamde doorgroeitegels, die de berm verharden. “Nu zie je nog vaak dat mensen per ongeluk in een drassige berm terecht komen, hun auto niet meer onder controle krijgen en in de sloot belanden.”

Als de provincie de subsidie krijgt, wil ze voor bijna 1,8 miljoen euro aan extra doorgroeitegels leggen. Ook investeert ze 2,4 miljoen euro in geleiderails langs wegen en enkele honderduizenden euro’s in het verplaatsen van obstakels en het rooien van bomen, die te dicht langs de kant van de weg staan. De provincie wil de werkzaamheden tussen nu en 2023 uitvoeren.

Meer uit Beveland

Open training goalball zaterdag in Goes

GOES - Goalball Zeeland, onderdeel van sportclub Gehandicapten Bevelanden, organiseert samen met Goalballvereniging Zwolle een open training goalball in Goes.

13 minuten geleden
Subsidie van € 25.000,- voor 'De Nieuwe Boerenfamilie'

MIDDELBURG - Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 25.000,- aan Food Hub bv voor de uitvoering van het plan ‘De Nieuwe Boerenfamilie’ van 2023 tot en met 2025. Bij dit initiatief werken boeren samen met deelnemende organisaties aan slimme oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

1 uur geleden
Energiekosten stijgen aanzienlijk in 2024

De energierekening zal voor veel Nederlanders in 2024 een flinke sprong omhoog maken. Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet namelijk meerdere belangrijke veranderingen aangekondigd die van invloed zijn op je energierekening. Deze veranderingen leiden tot een gemiddelde stijging van zo’n 177 euro op jaarbasis voor een gezin van 3 personen.

2 uur geleden
Persoon overleden bij aanrijding op spoor bij Kloetinge

KLOETINGE - Bij een aanrijding met een trein op het spoor ter hoogte van Kloetinge is woensdagavond een persoon om het leven gekomen.

4 uur geleden
Krapte op Zeeuwse arbeidsmarkt houdt aan door vergrijzing

GOES - De omvang en samenstelling van de Zeeuwse bevolking verandert de komende jaren door vergrijzing. Er zijn steeds minder werkenden voor elke AOW-gerechtigde. Deze grijze druk is in Zeeland al jaren hoger dan het landelijk gemiddelde en zal de komende jaren nog verder stijgen. Hierdoor stagneert het aantal beschikbare arbeidskrachten, terwijl de arbeidsmarkt nu al zeer krap is. De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren dan ook waarschijnlijk aanhouden. Dit vraagt om creatieve oplossingen, zoals het aanboren van nieuw talent, het anders organiseren van het werk en het langer behouden van mensen op de arbeidsmarkt.

5 uur geleden
Lewedorp al druk in de weer voor Cultuur uit de Zak

LEWEDORP - Negen dorpen, één festival. Dat is Cultuur uit de Zak. Zaterdag 30 september vindt de tweede editie plaats. In Lewedorp is dorpshuis De Zandlôôper het kloppend hart van Cultuur in de Zak. “Door zo’n dag te organiseren, merk je hoe verbazend veel inwoners met kunst en cultuur bezig zijn”, vertelt Max Joosse van de plaatselijke organisatie.

22 uur geleden
Nieuw Goes voelt zich niet serieus genomen en stapt uit coalitie

GOES - Nieuw Goes is dinsdagavond per direct uit de coalitie van de gemeente Goes gestapt. Als reden noemt de fractie onvrede over haar rol in de coalitie en gebrek aan openheid en vertrouwen.

1 dag geleden