Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoen leden kunnen stemmen op nieuwe voorzitter FNV

Miljoen leden kunnen stemmen op nieuwe voorzitter FNV

UTRECHT (ANP) - Ongeveer een miljoen leden van vakbond FNV en aangesloten vakbonden kunnen vanaf donderdag stemmen op wie de nieuwe voorzitter moet worden. Zij kregen allemaal een persoonlijke code via de post of e-mail.

Kandidaten Kitty Jong en Tuur Elsinga, allebei nu nog vicevoorzitter van de vakbond, openden met een debat de campagne. Jong maakt zich de laatste tijd hard voor zaken als een hoger minimumloon en een menswaardiger behandeling van mensen in de bijstand. Elsinga is vooral bekend als de FNV-onderhandelaar bij het pensioenakkoord.

De vakbondsleden hebben nog ruim een maand de tijd om hun keuze te maken. Bij de vorige verkiezingen vier jaar geleden stemde uiteindelijk zo'n 10 procent van de leden, maar deze keer wordt een hogere opkomst verwacht. "Vorige keer was er met Han Busker maar één kandidaat en konden onze leden alleen aangeven of ze voor of tegen waren", legt een woordvoerster uit.

Voorzitter

Busker, die bij de laatste verkiezingen de steun kreeg van de FNV-leden, heeft op 10 maart een opvolger. Een dag eerder is de laatste kans om te stemmen.

De meeste stemmen komen in het begin van de periode binnen, verwacht de zegsvrouw. "In iets meer dan een uur hebben al rond de 6500 mensen gestemd."

Meer uit Financieel

Staat nog voor minder dan de helft eigenaar van ABN AMRO

DEN HAAG (ANP) - Het aandelenbelang van de Staat in ABN AMRO is onder de 50 procent gezakt. Dat meldt minister Sigrid Kaag (Financiën) aan de Tweede Kamer. Zij kondigde in februari al aan dat het resterende belang van toen iets meer dan 56 procent geleidelijk zou worden afgebouwd tot net onder de 50 procent.

22 minuten geleden
Rentevrees leidt tot rode koersen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen op het Damrak zijn op de eerste handelsdag van de week met verliezen geëindigd. Aanleiding lijkt de rentevrees die vorige week de kop opstak. Toen spraken drie beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank uit dat de rente van de Federal Reserve mogelijk verder omhoog moet om de inflatie terug te dringen.

23 minuten geleden
EU verbiedt scrubbolletjes en rubberkorrels voor kunstgras

BRUSSEL (ANP) - Scrubbolletjes, rubberkorrels voor kunstgrasvelden en andere moedwillig toegevoegde zogeheten microplastics worden in de Europese Unie verboden. De Europese Commissie wil tegengaan dat de minuscule plasticdeeltjes in de natuur terechtkomen en de gezondheid van mens en dier schaden.

27 minuten geleden
Getty komt met AI-tool voor materiaal uit eigen beeldbank

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - De aanbieder van foto- en videomateriaal Getty Images komt met een nieuwe tool die op basis van kunstmatige intelligentie (AI) afbeeldingen genereert met materiaal uit zijn eigen beeldbank. Daarmee wil het Amerikaanse bedrijf het mogelijk maken om AI-beelden te maken zonder dat mensen zich zorgen hoeven te maken over de eigendomsrechten die normaal gesproken vaak op foto's en video's zitten.

42 minuten geleden
CNV: aanstaand faillissement Big Bazar harde klap voor personeel

UTRECHT (ANP) - Het bankroet dat dinsdag dreigt voor Big Bazar is "een harde klap" voor het personeel. Dat stelt vakbond CNV in een reactie op een gerechtelijke uitspraak van maandag, waardoor de koopjesketen opnieuw geen extra tijd krijgt om afspraken te maken met schuldeisers. CNV-bestuurder Erik Maas merkt op dat de ongeveer 1300 medewerkers "zich tot het laatste moment keihard hebben ingezet om hun winkel overeind te houden".

1 uur geleden
Netflix omhoog op Wall Street na akkoord Hollywood-schrijvers

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse mediabedrijf Netflix won maandag ruim 1 procent aan beurswaarde na het voorlopige akkoord tussen de stakende scriptschrijvers met de grote Hollywoodstudio's. Beleggers reageren positief. Als de 11.500 leden van schrijversvakbond WGA akkoord gaan met de deal, zullen zij na bijna 150 dagen staken weer aan het werk gaan.

2 uur geleden
Big Bazar krijgt weer geen extra tijd van rechter, bankroet dreigt

LEEUWARDEN (ANP) - Big Bazar krijgt van de rechter opnieuw niet meer tijd om afspraken te maken met schuldeisers. Voor de derde keer heeft de rechtbank in Leeuwarden geweigerd om een schuldenexpert aan te stellen die voor de koopjesketen nog een uitweg uit de financiële problemen had kunnen zoeken. Oscar van Oorschot, de advocaat van Big Bazar, gaat ervan uit dat dinsdag het faillissement wordt uitgesproken.

3 uur geleden