Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Mijn ouders hebben bewust voor een openbare basisschool gekozen’

‘Mijn ouders hebben bewust voor een openbare basisschool gekozen’

Mees Fase zit in groep 8 van De Casembrood in Sint Annaland. Hij heeft het erg naar zijn zin op school. “Het is leuk dat er zoveel verschillende soorten kinderen op school zitten. Ook qua geloof. We leren veel van elkaar en ik vind het ook gewoon interessant om de verhalen te horen van bijvoorbeeld de twee Islamitische kinderen uit mij klas.”

“Mijn vader is Protestants, maar gaat niet naar de kerk hoor. Mijn moeder is niet gelovig. Hoewel deze basisschool dicht bij huis is, hebben mijn ouders wel bewust voor een openbare basisschool gekozen. Daar ben ik wel blij om. Je leert er veel van. Gewoon hoe het bij iemandanders thuis gaat, wat ze geloven, maar ook hoe ze sommige dingen doen. Ik vind het ook interessant om te horen over andere landen enzo. Bijvoorbeeld bij aardrijkskunde.” Mees heeft een hele fijne klas en ook is hij blij met meester Anko. “We zijn echt een grote, leuke groep geworden. Een paar jaar geleden had je meer kleine groepjes vrienden en vriendinnen, maar nu zijn we veel hechter. Dat is wel echt leuk. Ik denk wel dat dat komt, omdat de meesters en juffen dat ook belangrijk vinden. En je wordt natuurlijk wat ouder, dan leer je dat het met iedereen leuk kan zijn en hoe je met elkaar omgaat. Juist als je misschien niet hetzelfde bent of denk”, zo legt Mees uit. Mees gaat na de zomervakantie naar het Juvenaat in Bergen op Zoom. “Dat zal vast wel wennen zijn, maar ik heb er ook echt heel veel zin in. Hoe dan ook heb ik hier op school een hele leuke tijd gehad.” 

Meer uit Tholen

Summergames brengt Thoolse jeugd samen

SINT PHILIPSLAND - Onder een stralende zon ging donderdag de derde activiteit van de Thoolse Summergames van start. Veertig kinderen, gewapend met spuitbussen, lieten hun artistieke talenten zien tijdens een graffiti-workshop bij jeugdhonk De Kelder in Sint Philipsland.

1 dag geleden
Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

2 dagen geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

2 dagen geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

3 dagen geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

3 dagen geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

3 dagen geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

4 dagen geleden