Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Mijn opa en oma kijken straks bijna op de fontein’

‘Mijn opa en oma kijken straks bijna op de fontein’

KRABBENDIJKE – Jarno (14), Walter (15), Maurice (15), Nico (14) en Jan (15), leerlingen van het Calvijn College in Krabbendijke, hebben de ontwerpwedstrijd van de gemeente Reimerswaal gewonnen.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe woonwijk in Kruiningen is een vijver met een grote vlonder gerealiseerd. In de vijver, die aan de voorzijde ligt waardoor alle bewoners en bezoekers van de wijk hierop zicht hebben, moet algengroei zo veel mogelijk beperkt worden. Om het water in beweging te brengen - dat is beter voor de kwaliteit van het water - werden leerlingen gevraagd hiervoor een energieneutraal en onderhoudsvriendelijk waterornament te ontwerpen.

Jarno (14), Walter (15), Maurice (15), Nico (14) en Jan (15) hoefden niet lang na te denken om hiermee aan de slag te gaan. “Je mocht zelf weten of je mee deed aan de wedstrijd, maar ons leek het heel leuk”, vertellen ze. “Er waren in totaal uiteindelijk acht groepjes die meededen.” Veel van de jongens heeft familie in de nieuwe wijk wonen of kent daar iemand. “Ik kom zelf uit Kruiningen”, vertelt Jan. “Mijn opa en oma wonen in het nieuwe gedeelte en kunnen straks bijna op de fontein uitkijken.”

Leeuw

De jongens zijn slagvaardig te werk gegaan. Ze kwamen al snel op het idee om een fontein in de vorm van een leeuw te ontwerpen. “We moesten eerst iets verzinnen en hebben op internet gekeken om ideeën op te doen. Nico heeft de leeuw verzonnen, omdat de straat die er dicht bij ligt de Van Leeuwenhoeklaan heet. De vader van Jarno heeft het idee getekend in een computerprogramma en toen hebben we de presentatie gemaakt.”
In totaal hebben de jongens zo’n veertig uur aan het ontwerp en de presentatie gewerkt. “We vonden het leuk om te doen, maar het was wel moeilijk om het weer op te pakken, nadat alles zo lang stil gelegen had.”

Sommige jongens vonden het presenteren heel spannend. “We moesten onze presentatie geven in de aula van de school en wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal was de jury. Dat was wel heel spannend. Wat ook spannend was, was dat ze eerst de nummers twee en drie bekend maakten. Toen we hoorden dat wij op de eerste plaats waren geëindigd, geloofden we het eerst niet, maar het was toch zo. Ja, dat was wel fantastisch. We hebben gewonnen, omdat de details goed waren en we alles hadden uitgedacht zoals hoe de pomp werkt en hoe we de fontein in het water gaan krijgen.”

Onthulling

De jongens kunnen niet wachten tot het stalen gevaarte van anderhalve meter hoog en twee meter breed geplaatst gaat worden. “Als het goed is gebeurt dat aan het einde van het jaar. Bij de onthulling zullen we natuurlijk ook zijn!”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

1 dag geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

1 dag geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

2 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

2 dagen geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

3 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

3 dagen geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

4 dagen geleden