Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Mijn opa en oma kijken straks bijna op de fontein’

‘Mijn opa en oma kijken straks bijna op de fontein’

KRABBENDIJKE – Jarno (14), Walter (15), Maurice (15), Nico (14) en Jan (15), leerlingen van het Calvijn College in Krabbendijke, hebben de ontwerpwedstrijd van de gemeente Reimerswaal gewonnen.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe woonwijk in Kruiningen is een vijver met een grote vlonder gerealiseerd. In de vijver, die aan de voorzijde ligt waardoor alle bewoners en bezoekers van de wijk hierop zicht hebben, moet algengroei zo veel mogelijk beperkt worden. Om het water in beweging te brengen - dat is beter voor de kwaliteit van het water - werden leerlingen gevraagd hiervoor een energieneutraal en onderhoudsvriendelijk waterornament te ontwerpen.

Jarno (14), Walter (15), Maurice (15), Nico (14) en Jan (15) hoefden niet lang na te denken om hiermee aan de slag te gaan. “Je mocht zelf weten of je mee deed aan de wedstrijd, maar ons leek het heel leuk”, vertellen ze. “Er waren in totaal uiteindelijk acht groepjes die meededen.” Veel van de jongens heeft familie in de nieuwe wijk wonen of kent daar iemand. “Ik kom zelf uit Kruiningen”, vertelt Jan. “Mijn opa en oma wonen in het nieuwe gedeelte en kunnen straks bijna op de fontein uitkijken.”

Leeuw

De jongens zijn slagvaardig te werk gegaan. Ze kwamen al snel op het idee om een fontein in de vorm van een leeuw te ontwerpen. “We moesten eerst iets verzinnen en hebben op internet gekeken om ideeën op te doen. Nico heeft de leeuw verzonnen, omdat de straat die er dicht bij ligt de Van Leeuwenhoeklaan heet. De vader van Jarno heeft het idee getekend in een computerprogramma en toen hebben we de presentatie gemaakt.”
In totaal hebben de jongens zo’n veertig uur aan het ontwerp en de presentatie gewerkt. “We vonden het leuk om te doen, maar het was wel moeilijk om het weer op te pakken, nadat alles zo lang stil gelegen had.”

Sommige jongens vonden het presenteren heel spannend. “We moesten onze presentatie geven in de aula van de school en wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal was de jury. Dat was wel heel spannend. Wat ook spannend was, was dat ze eerst de nummers twee en drie bekend maakten. Toen we hoorden dat wij op de eerste plaats waren geëindigd, geloofden we het eerst niet, maar het was toch zo. Ja, dat was wel fantastisch. We hebben gewonnen, omdat de details goed waren en we alles hadden uitgedacht zoals hoe de pomp werkt en hoe we de fontein in het water gaan krijgen.”

Onthulling

De jongens kunnen niet wachten tot het stalen gevaarte van anderhalve meter hoog en twee meter breed geplaatst gaat worden. “Als het goed is gebeurt dat aan het einde van het jaar. Bij de onthulling zullen we natuurlijk ook zijn!”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Tentoonstelling over LIKA-fabriek in Kapelle

KAPELLE - In het Fruitteeltmuseum in Kapelle is tot en met 22 november de nieuwe tentoonstelling over de LIKA-fabriek te bekijken. 'Deze conservenfabriek is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de fruitteelt in Zeeland en rond Kapelle in het bijzonder', laat het museum weten. 

1 uur geleden
Nieuwe wandeling 'Sleutel van de Schelde' toont mooiste plekjes in en om Bath

BATH - Nu het vriendelijker weer wordt, is het ook aantrekkelijker om er wandelend of fietsend op uit te gaan. Een nieuwe wandeling is de 'Sleutel van de Schelde', vanuit Bath. Dorpsbewoners hebben deze route samengesteld. De lengte is 14,5 kilometer, maar wandelaars kunnen er ook 9,2 kilometer van maken.

15 uur geleden
Auto in de sloot langs N670 in Kapelle

KAPELLE - Bij de Noordweg (N670) in Kapelle is donderdag aan het begin van de middag een personenauto in een sloot beland. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

20 uur geleden
Wegens succes op herhaling: 24-uurstoernooi Kapelle

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle houdt vrijdag en zaterdag voor de tweede keer een 24-uurstoernooi.

1 dag geleden
Nieuw buurtkastje in Hansweert

HANSWEERT - Er is een nieuw buurtkastje in Hansweert geplaatst.

1 dag geleden
Textielrace basisscholen is begonnen

KAPELLE/KRUININGEN - De textielrace is maandag begonnen. Tot en met donderdag 18 april houden tien Bevelandse en Thoolse basisscholen, ook in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal, een wedstrijd om zoveel mogelijk oude kleding en ander textiel in te zamelen. Inwoners kunnen helpen en zo tegelijkertijd opruimen in huis. In Kapelle doet basisschool 't Honk mee en in Reimerswaal de basisscholen de Zevensprong in Krabbendijke en De Eendracht in Hansweert.

1 dag geleden
Het verhaal van de wolfhond: 'het is er niet eentje, het zijn helaas meerdere wolfhonden'

RILLAND - Wat begon met een zichtmelding van een wolf vorige week, blijkt een uitgebreider verhaal te zijn. De wolf was geen wolf, maar een wolfhond en die liep niet alleen, maar in het gezelschap van een andere, inmiddels gevangen, hond. En naar nu blijkt is dit niet de enige wolfhond die hier rondloopt. Volgens Team Hondenopsporing Nederland lopen er namelijk meerdere wolfhonden in de omgeving. De dieren zijn hier gedumpt. Het gaat dus niet om de Franse wolfhond Tépa.

1 dag geleden