Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Mijn opa en oma kijken straks bijna op de fontein’

‘Mijn opa en oma kijken straks bijna op de fontein’

KRABBENDIJKE – Jarno (14), Walter (15), Maurice (15), Nico (14) en Jan (15), leerlingen van het Calvijn College in Krabbendijke, hebben de ontwerpwedstrijd van de gemeente Reimerswaal gewonnen.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe woonwijk in Kruiningen is een vijver met een grote vlonder gerealiseerd. In de vijver, die aan de voorzijde ligt waardoor alle bewoners en bezoekers van de wijk hierop zicht hebben, moet algengroei zo veel mogelijk beperkt worden. Om het water in beweging te brengen - dat is beter voor de kwaliteit van het water - werden leerlingen gevraagd hiervoor een energieneutraal en onderhoudsvriendelijk waterornament te ontwerpen.

Jarno (14), Walter (15), Maurice (15), Nico (14) en Jan (15) hoefden niet lang na te denken om hiermee aan de slag te gaan. “Je mocht zelf weten of je mee deed aan de wedstrijd, maar ons leek het heel leuk”, vertellen ze. “Er waren in totaal uiteindelijk acht groepjes die meededen.” Veel van de jongens heeft familie in de nieuwe wijk wonen of kent daar iemand. “Ik kom zelf uit Kruiningen”, vertelt Jan. “Mijn opa en oma wonen in het nieuwe gedeelte en kunnen straks bijna op de fontein uitkijken.”

Leeuw

De jongens zijn slagvaardig te werk gegaan. Ze kwamen al snel op het idee om een fontein in de vorm van een leeuw te ontwerpen. “We moesten eerst iets verzinnen en hebben op internet gekeken om ideeën op te doen. Nico heeft de leeuw verzonnen, omdat de straat die er dicht bij ligt de Van Leeuwenhoeklaan heet. De vader van Jarno heeft het idee getekend in een computerprogramma en toen hebben we de presentatie gemaakt.”
In totaal hebben de jongens zo’n veertig uur aan het ontwerp en de presentatie gewerkt. “We vonden het leuk om te doen, maar het was wel moeilijk om het weer op te pakken, nadat alles zo lang stil gelegen had.”

Sommige jongens vonden het presenteren heel spannend. “We moesten onze presentatie geven in de aula van de school en wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal was de jury. Dat was wel heel spannend. Wat ook spannend was, was dat ze eerst de nummers twee en drie bekend maakten. Toen we hoorden dat wij op de eerste plaats waren geëindigd, geloofden we het eerst niet, maar het was toch zo. Ja, dat was wel fantastisch. We hebben gewonnen, omdat de details goed waren en we alles hadden uitgedacht zoals hoe de pomp werkt en hoe we de fontein in het water gaan krijgen.”

Onthulling

De jongens kunnen niet wachten tot het stalen gevaarte van anderhalve meter hoog en twee meter breed geplaatst gaat worden. “Als het goed is gebeurt dat aan het einde van het jaar. Bij de onthulling zullen we natuurlijk ook zijn!”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Jongeren worden onwel na pechgeval met bus bij Kapelle

KAPELLE - De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A58 ter hoogte van Kapelle. Eenmaal ter plaatse bleek het om onwel geworden passagiers van een touringcar te gaan. 

6 uur geleden
Kapelle heeft Wemeldingeloop in Nationale Sportweek

WEMELDINGE - Op zaterdag 17 september is de 4e Wemeldingeloop. 

10 uur geleden
Informatieavond over ontwerp Zanddijk Yerseke

YERSEKE - De Zanddijk-Molendijk is de route van en naar Yerseke. Op dit moment is de weg niet veilig genoeg. Daarom heeft de provincie besloten de Zanddijk te verbreden en een nieuwe verbindingsweg te maken naar Yerseke en bedrijventerrein Olzendepolder.

1 dag geleden
Gemeente waarschuwt voor asbest bij sloop sportcentrum Groene Woud

KAPELLE - De sloop van het voormalige, asbesthoudende sportcentrum Groene Woud aan de Vroonlandseweg in Kapelle is begonnen. ‘De afgelopen periode vond er op het met bouwhekken afgezette sloopterrein en in het pand, buiten werktijden, vandalisme door jeugd plaats’, aldus de gemeente Kapelle. Daarom brengt de gemeente afzetlint met een asbestwaarschuwing aan.

2 dagen geleden
Dijkbrand in Yerseke trekt publiek

YERSEKE - De brandweer moest dinsdagmiddag uitrukken voor een buitenbrand aan de Ankerweg in Yerseke. Daar stond een stuk dijk in brand en dat trok aardig wat toeschouwers.

3 dagen geleden
Eerste Yerseksche Koenckelpotfanfare bestaat 30 jaar

YERSEKE - Toen de fanfare in 1992 werd opgericht hadden we niet kunnen bevroeden dat deze in 2022, 30 jaar later nog zou bestaan, maar we zijn er nog steeds, en springlevend.

4 dagen geleden
Uitslag demonstratie wedstrijd ringrijden Nisse

WEMELDINGE - Afgelopen zaterdag heeft ringrijderijvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Wemeldinge een demonstratie wedstrijd gereden tijdens Jumpin’ de Weel in Nisse. 

4 dagen geleden