Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Mijn hele jeugd ligt in De Piek’

‘Mijn hele jeugd ligt in De Piek’

VLISSINGEN – Ellen Gellman (56) was drieëntwintig jaar bedrijfsleidster van De Piek in Vlissingen. Het gaat haar aan het hart hoe met het poppodium wordt omgegaan. Ze hoopt absoluut dat het blijft, omdat het onmisbaar is voor Vlissingen.

Als ze terugkijkt op haar jaren bij De Piek vindt ze die geweldig. “Ik heb daar zoveel meegemaakt. Gehoord. Gedaan.” Ze kwam al in De Piek toen deze, in de jaren zeventig, net in de Hellebardierstraat zat. In 1981 werd ze er vrijwilliger en dat heeft ze een jaar of acht gedaan. Daarna kwam ze er in vaste dienst als bedrijfsleidster, tot 2014. Ze vindt het schandalig hoe er met De Piek wordt omgegaan. “Eigenlijk was dat al de rode draad vanaf het begin dat ik er werkte en werd het podium bedreigd in het voortbestaan. Het was altijd knokken en gedoe over het pand en over geld. Het Vestzaktheater weg of De Piek, terwijl het de afgelopen vijftig jaar heeft bewezen dat het meer dan genoeg bestaansrecht heeft.”

Van Ellen hoeft De Piek niet persé in dit pand te blijven. “Als er maar een podium komt voor jonge mensen, goede concerten en een echt podium, zoals dat er nu ook is.” De leukste muziek vindt ze van jongeren van dit moment. “Zij verdienen echt een vervolg en aanmoediging. Mijn muzieksmaak is erg breed georiënteerd en door corona ben ik minder vaak in De Piek geweest, maar ik ga er nog altijd graag naartoe.”

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

Meer uit Vlissingen

Wilfried Boonman (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder

VLISSINGEN - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering is vanavond Wilfried Boonman geïnstalleerd als wethouder. Boonman was tot voor kort raadslid in de gemeente Middelburg. Hij volgt Sal Cracau op die in februari zijn functie neerlegde wegens gezondheidsproblemen en een motie van wantrouwen die hij weliswaar ternauwernood overleefde.

2 uur geleden
Blues Stuff en Busted Feet vanavond in de Piek

VLISSINGEN - De Zeeuwse band Blues Stuff is opgericht in 2014 en bestaat uit een viertal doorgewinterde muzikanten met een sterke voorliefde voor de stevige blues. Ze spelen vrijdag 19 april in de Piek in de Hellebardierstraat.

6 uur geleden
Provincie investeert in erfgoed, mobiliteit, wonen, milieu, sport en leefbaarheid

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland investeert de komende jaren onder meer in erfgoed, mobiliteit, leefbaarheid, milieu en in de verdere ontwikkeling van het North Sea Port-district. Dat staat in de voorjaarsnota die Gedeputeerde Staten donderdag 18 april naar Provinciale Staten stuurden.

7 uur geleden
Hartstichting en KNVB maken voetbalvelden hartveilig

VLISSINGEN - Iedere dag krijgen 47 mensen een hartstilstand. Het is van levensbelang dat er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. Ook op en rondom voetbalvelden komt het voor dat iemand een hartstilstand krijgt. Daarom gaan de Hartstichting en de KNVB, samen met de Nederlandse Reanimatie Raad, zoveel mogelijk amateurvoetbalclubs helpen hun vereniging hartveilig te maken.    

8 uur geleden
Overleden persoon gevonden in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft het onderzoek in een woning in Westerzicht in Vlissinen afgerond. In de woning werd een overleden persoon aangetroffen.

10 uur geleden
Politieonderzoek in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagnacht een onderzoek gedaan in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onbekend.

12 uur geleden
Twee auto's van de weg A58 Ritthem

RITTHEM - Bij een ongeval op de A58 bij Ritthem zijn woensdagavond twee bestuurders met de schrik vrijgekomen. De beide voertuigen liepen schade op. Het ongeval werd mogelijk veroorzaakt door de weersomstandigheden.

23 uur geleden