Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Mijn ervaring vanuit Syrië hier inzetten’

‘Mijn ervaring vanuit Syrië hier inzetten’

MIDDELBURG - Nisrin is vrijwilliger bij Welzijn Middelburg en bij middelbare school Nehalennia: “Het geeft me een gevoel van geluk om andere mensen te helpen en iets voor hen te betekenen.” 

Nisrin is geboren in Syrië en moeder van vier jonge kinderen. In Syrië en Dubai heeft ze gewerkt als docent Engels in het hoger onderwijs. Ze is 7 jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland gevlucht. “Mijn kinderen zijn allemaal naar school en ik heb dus vrije tijd over. Ik wil iets goeds doen voor de maatschappij en wil graag in contact komen met andere mensen. Dan kan ik ook meer oefenen met Nederlands praten. Ik wil graag zinvol bezig zijn, andere mensen helpen en meer ervaring opdoen.”?Nisrin vertelt dat ze het mooi vindt dat vrijwilligerswerk in Nederland bestaat. Haar ervaring is dat mensen in Syrië elkaar natuurlijk wel helpen in familiekringen en vrienden, maar niet in de vorm van vrijwilligerswerk zoals het hier in Nederland is georganiseerd. “Ik ben blij dat ik op deze manier iets kan betekenen voor anderen en nieuwe mensen kan leren kennen.” Iedere week zet Nisrin zich in als vrijwillige tolk en sleutelpersoon bij verschillende integratieprojecten van Welzijn Middelburg. Ze is te vinden bij de Participatiebalie #Meedoen Samen aan de slag in het AZC Middelburg, waar vrijwilligersklussen worden aangeboden aan de bewoners. Ze legt uit wat het vrijwilligerswerk inhoudt en helpt collega’s met vertalen. Nisrin helpt ook bij de maatschappelijke begeleiding die Welzijn Middelburg biedt aan statushouders, door te tolken tijdens de individuele begeleidingsgesprekken met statushouders. Naast haar vrijwillige inzet bij Welzijn Middelburg geeft ze ook twee keer per week vrijwillig Engelse les aan leerlingen van Nehalennia.

Meer info: www.welzijnmiddelburg.nl | [email protected] | 06 - 51651962

Meer uit Middelburg

Hart van Griffioen gaat nieuwe fase in

MIDDELBURG - Nog voor de zomer start de gemeente met de zogenaamde initiatieffase voor Hart van Griffioen. Op basis van een eerder gemaakte studie, laat de gemeente verder verkennen wat de kansen, mogelijkheden en haalbaarheid is van deze integrale gebiedsontwikkeling.

12 uur geleden
Bunkers kijken op Bunkerdag

MIDDELBURG - Zaterdag 25 mei wordt van 10 tot 17 uur de landelijke Bunkerdag gehouden. Ook in Vlissingen, Dishoek, Zoutelande en Middelburg kunnen bunkers worden bezichtigd.

16 uur geleden
Woning Kraanstraatje Middelburg tijdelijk gesloten

MIDDELBURG - Op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg is vandaag een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg gesloten voor twee maanden. Dit gebeurde omdat er in april in de woning onder andere een handelshoeveelheid harddrugs werd aangetroffen. Ook waren er andere zaken aanwezig die duiden op drugshandel.

1 dag geleden
'Dat vooroordeel over stugge Zeeuwen klopt helemaal niet'

MIDDELBURG - Dinsdag 7 mei werd bekend dat de Middelburgse gemeenteraad Yvonne van Mastrigt aanbeveelt als de nieuwe burgemeester van de gemeente Middelburg. Van Mastrigt wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de Zeeuwse hoofdstad. 

1 dag geleden
Deze zomer weer concerten in het Molenwaterpark

MIDDELBURG - Voor het vierde achtereen volgende jaar organiseert de Zeeuwse Concertzaal -dit jaar in samenwerking met de Oostkerk-in de zomermaanden de parkconcerten rondom de muziektent aan het Molenwaterpark in Middelburg. Van 7 juli tot en met 1 september kunnen muziekliefhebbers iedere zondagmiddag van15.30 tot 16.45 uur genieten van een grote variëteit aan muziek in het park. 

1 dag geleden
Politici kruisen donderdag 30 mei de degens tijdens verkiezingsdebat in Middelburg

In aanloop naar de Europese Verkiezingen op 6 juni 2024 organiseren PvdA en GroenLinks Zeeland op donderdag 30 mei in Restaurant Cluys in Middelburg een debat, waarbij enkele ervaren politici de degens zullen kruisen.

1 dag geleden
Westkapelle Tweede Pinksterdag in het teken van Klederdracht

WESTKAPELLE - Afgelopen maandag stond Westkapelle weer helemaal in het teken van klederdracht. Mensen werden opgeroepen om zich in Walcherse klederdracht, of andere kleding met een Zeeuws tintje, te kleden en naar het dorp te komen. 

2 dagen geleden