Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mieke van der Jagt ziet ‘haar’ Nieuwstraat enorm opknappen: ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugde’

Mieke van der Jagt ziet ‘haar’ Nieuwstraat enorm opknappen: ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugde’

GOES - De sloop van een aantal woningen heeft een enorm gat geslagen in de Nieuwstraat in Goes. Mieke van der Jagt, al decennia lang bewoner van de eenrichtingsstraat, vindt onder andere de realisatie van de woonvoorziening voor dementerende ouderen een goede zaak.

Van der Jagt is blij dat het braakliggende terrein vlak bij haar woning een invulling heeft gekregen. Waar ze minder over te spreken is, zijn de koopwoningen. “Ik zie liever sociale huurwoningen. In Goes is er te weinig sociale woningbouw”, zegt ze met haar kleindochter op de arm. Ondanks dat, zijn de veranderingen naar haar zin. ““Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. De rotte plekken zijn opgevuld.”

Hoewel Van der Jagt, in tegenstelling tot anderen, niet veel last van de nieuwbouwprojecten in haar straat had, ligt de stoep, die door het aanleggen van glasvezel is opengebroken, schuiner dan haar lief is. “Door de opgebroken stoep moest iedereen over de weg lopen. Dat was fijn, want de weg ligt recht.” Ze leeft mee met mensen die moeilijk te been zijn, zo ook met arbeidsmigranten. “Naast mij wonen arbeidsmigranten in groten getale in kleine kamers, die nauwelijks worden onderhouden en tegen te hoge prijzen worden verhuurd.” Handhavers kunnen in de gaten houden of particuliere verhuurders de regels naleven, denkt Van der Jagt mee.

Meer uit Beveland

47 teams en ook 35-plussers bij Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Met de duels van het Borsels Elftal tegen het Schouws Elftal en HSV Hoek tegen RKSV Halsteren trapt de 38e editie van de Borsele Sloepoort Cup (BSC) in Nieuwdorp zaterdag 3 augustus meteen goed af. De weken na dit BSC XXL-toernooi staan de poulewedstrijden, het tweede BSC Vrouwentoernooi, de nieuwe wedstrijden voor 35-plussers en de traditionele afsluiting met het BSC G-toernooi op het programma. "Met 47 teams zijn we heel tevreden over het deelnemersveld", vertelt Peter de Vos van deze organiserende club SV Nieuwdorp. "En met het XXL-toernooi heeft het lichaam van de poulewedstrijden echt een kop gekregen."

7 uur geleden
Echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder viert 70-jarig huwelijksfeest

's-GRAVENPOLDER - Het platina huwelijksfeest viert echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder. Ze waren zondag maar liefst zeventig jaar getrouwd.

8 uur geleden
Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

1 dag geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

1 dag geleden
Politie doorzoekt woning aan Moerbeistraat in Goes

GOES - Politieagenten hebben dinsdagavond in Goes een flatwoning doorzocht naar aanleiding van een actie van een arrestatieteam. Bij die actie zou iemand zijn aangehouden, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

1 dag geleden
Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

2 dagen geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

2 dagen geleden