Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mieke van der Jagt ziet ‘haar’ Nieuwstraat enorm opknappen: ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugde’

Mieke van der Jagt ziet ‘haar’ Nieuwstraat enorm opknappen: ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugde’

GOES - De sloop van een aantal woningen heeft een enorm gat geslagen in de Nieuwstraat in Goes. Mieke van der Jagt, al decennia lang bewoner van de eenrichtingsstraat, vindt onder andere de realisatie van de woonvoorziening voor dementerende ouderen een goede zaak.

Van der Jagt is blij dat het braakliggende terrein vlak bij haar woning een invulling heeft gekregen. Waar ze minder over te spreken is, zijn de koopwoningen. “Ik zie liever sociale huurwoningen. In Goes is er te weinig sociale woningbouw”, zegt ze met haar kleindochter op de arm. Ondanks dat, zijn de veranderingen naar haar zin. ““Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. De rotte plekken zijn opgevuld.”

Hoewel Van der Jagt, in tegenstelling tot anderen, niet veel last van de nieuwbouwprojecten in haar straat had, ligt de stoep, die door het aanleggen van glasvezel is opengebroken, schuiner dan haar lief is. “Door de opgebroken stoep moest iedereen over de weg lopen. Dat was fijn, want de weg ligt recht.” Ze leeft mee met mensen die moeilijk te been zijn, zo ook met arbeidsmigranten. “Naast mij wonen arbeidsmigranten in groten getale in kleine kamers, die nauwelijks worden onderhouden en tegen te hoge prijzen worden verhuurd.” Handhavers kunnen in de gaten houden of particuliere verhuurders de regels naleven, denkt Van der Jagt mee.

Meer uit Beveland

Een kijkje in Ambachtscentrum Goes: 'Hoeden zijn mijn lust en mijn leven'

GOES - Op de Hollandsche Hoeve in Goes komen in het Ambachtscentrum allerlei disciplines samen. Jong en oud kijken er op woensdag en zaterdag hun ogen uit, kunnen er unieke spulletjes kopen en workshops volgen. De atelierhouders tonen hun passie achter de sfeervolle, door leerlingen van de Goese ambachtsschool vervaardigde geveltjes, geïnspireerd op woningen aan de Kleine Kade.

7 uur geleden
GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

11 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

11 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

13 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

1 dag geleden