Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miedema houdt voetbalsters Ajax uit de Champions League

Miedema houdt voetbalsters Ajax uit de Champions League

AMSTERDAM (ANP) - Het is de voetbalsters van Ajax niet gelukt zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van trainer Suzanne Bakker verloor op De Toekomst in Amsterdam de return tegen Arsenal met 1-0, nadat het eerste duel vorige week in Engeland in 2-2 was geëindigd. Vivianne Miedema maakte na 50 minuten het beslissende doelpunt.

De topscorer aller tijden van Oranje (95 goals in 115 interlands) sloeg toe nadat Ajax de bal bij een ingooi had verspeeld. Miedema kreeg de ruimte om van iets buiten het strafschopgebied te schieten. Ze trapte de bal met haar rechtervoet hard en laag over het natte gras in de hoek langs keepster Lize Kop: 0-1.

Onder anderen de bondscoaches Andries Jonker (van Nederland) en Sarina Wiegman (van Europees kampioen Engeland) zaten op de behoorlijk gevulde tribune langs het hoofdveld van De Toekomst. Ze zagen dat Ajax de nummer 2 van afgelopen seizoen in de sterke Engelse vrouwencompetitie goed partij bood. De thuisploeg creëerde ook enkele kansjes, maar het lukte Ajax niet om na het doelpunt van Miedema de stand weer gelijk te trekken.

Kans

Tiny Hoekstra kreeg na ruim 70 minuten spelen de grootste kans op de 1-1, na voorbereidend werk van Romée Leuchter en Nadine Noordam. Hoekstra gleed de bal van dichtbij net naast het Engelse doel. Vorige week slaagde Ajax er in de slotfase via Oranje-international Leuchter wel in om in de slotfase naast Arsenal te komen.

De voetbalsters van Ajax hadden de laatste voorronde van de Champions League bereikt met overwinningen op Kristianstads DFF (3-1) en Eintracht Frankfurt (2-1). Plaatsing voor het hoofdtoernooi zou Ajax minimaal 400.000 euro hebben opgeleverd, plus 50.000 euro voor een overwinning en 17.000 euro bij een gelijkspel. FC Twente, de kampioen van afgelopen seizoen in de Vrouwen Eredivisie, werd een ronde eerder uitgeschakeld door Benfica.

Finale

Ajax doet bij de mannen als landskampioen wel mee aan de Champions League. Bij de mannen ligt het prijzengeld vele malen hoger. Vorig seizoen verdiende Ajax zo'n 70 miljoen euro in de Champions League, waarin het toen de achtste finales bereikte.

De finale van het Europese bekertoernooi voor vrouwen vindt op 3 of 4 juni 2023 plaats in het Philips-stadion van PSV in Eindhoven.

Meer uit Voetbal

NEC-coach Meijer heeft voor bekerfinale bijna fitte selectie

ZEIST (ANP) - Trainer Rogier Meijer van NEC heeft zondag in de bekerfinale tegen Feyenoord de beschikking over een fitte selectie, op de langer geblesseerde Yvandro Borges Sanches na. "De andere spelers zijn beschikbaar", zei de coach op de persconferentie twee dagen voor de eindstrijd.

14 minuten geleden
Slot kan in bekerfinale beroep doen op basis van laatste weken

ZEIST (ANP) - Trainer Arne Slot van Feyenoord kan zondag in de bekerfinale tegen NEC een beroep doen op zijn basisspelers van de laatste weken. "De selectie is fit, op de bekende gevallen na", zei de coach op de persconferentie in Zeist richting de eindstrijd.

33 minuten geleden
Martens keert na gemiste interlands terug in selectie PSG

PARIJS (ANP) - Lieke Martens keert terug in de selectie van haar club Paris Saint-Germain voor de halve finale van de Champions League. De voetbalster stond vier weken aan de kant en miste de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal, maar is nu door haar club weer in de selectie opgenomen voor het duel met Olympique Lyon.

51 minuten geleden
Nagelsmann blijft ook na het EK bondscoach Duitse voetballers

BERLIJN (ANP) - Julian Nagelsmann blijft voorlopig bondscoach van de Duitse voetballers. De 36-jarige voormalige trainer van Bayern München verlengde zijn contract met de Duitse bond tot 2026 en leidt Duitsland dus ook in de kwalificatie richting het WK, dat over twee jaar in de Verenigde Staten, Canada en Mexico plaatsvindt.

3 uur geleden
Voorzitter Lille hekelt houding Argentijnse doelman Martínez

LILLE (ANP) - Doelman Emiliano Martínez van Aston Villa heeft geen vrienden gemaakt in Frankrijk. De Argentijn probeerde in de strafschoppenserie van de kwartfinales van de Conference League tegen Lille er alles aan te doen de spelers uit hun concentratie te halen.

7 uur geleden
Klopp ziet Europese uitschakeling als voordeel voor competitie

BERGAMO (ANP/RTR) - Jürgen Klopp treurt niet lang om de uitschakeling van Liverpool in de kwartfinales van de Europa League door Atalanta. De Duitse trainer, die na dit seizoen bij de club vertrekt, ziet het als voordeel in de spannende strijd om de Engelse landstitel.

7 uur geleden
Club Brugge viert eerste Europese halve finale in 32 jaar

THESSALONIKI (ANP/BELGA) - Club Brugge heeft het bereiken van de eerste Europese halve finale in 32 jaar uitgebreid gevierd. "Dit is echt prachtig, een historisch moment", zei aanvoerder Hans Vanaken na de overwinning van 2-0 op PAOK Saloniki in de Conference League tegen Sporza. Club Brugge had het thuisduel al met 1-0 gewonnen.

8 uur geleden