Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburgse Van Dixhoornbrigade in de race voor ‘Reddingsbrigade van het jaar’

Middelburgse Van Dixhoornbrigade in de race voor ‘Reddingsbrigade van het jaar’

MIDDELBURG - De Middelburgse reddingsbrigade maakt kans op de titel ‘Reddingsbrigade van het jaar 2021’. De vereniging is in de race voor de titel vanwege de forse ledengroei die men de afgelopen tijd heeft gerealiseerd.

De Middelburgse reddingsbrigade maakt kans op de titel ‘Reddingsbrigade van het jaar 2021’. De vereniging is in de race voor de titel vanwege de forse ledengroei die men de afgelopen tijd heeft gerealiseerd. 

De verkiezing voor reddingsbrigade van het jaar vindt plaats nadat uit het hele land inzendingen worden gedaan. Naast Middelburg zijn sowieso ook de brigades uit Dordrecht, Heemskerk, Houten, Roermond en Vianen genomineerd. 

De Middelburgse brigade is genomineerd omdat de vereniging in de afgelopen tijd met 30 procent in ledental is gegroeid. Dit met name dankzij een stevige promotie. Lifeguards van de Van Dixhoornbrigade zijn bovendien in juli 2021 actief geweest bij de hoogwaterramp in Limburg, waarna de brigade veel in het nieuws was. 

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat de Middelburgse redders werden ingezonden voor brigade van het jaar. In 1994, 2011 en 2013 werd men ook genomineerd. Toen ging de prijs echter aan de Middelburgers voorbij.

In mei 2006 werd de brigade wel beloond. Toen kreeg men de titel ‘Brigade van het jaar 2005’. Toen werd de club onder meer beloond voor de inspanningen om tot een junior rampenploeg te komen om zo de doorstroom naar de senioren rampenploeg te vergemakkelijken.

50 jaar

De Van Dixhoornbrigade bestaat dit jaar overigens 50 jaar. Volgende week wordt dit gevierd met een feest voor de leden, op 8 oktober staat een reünie gepland voor zowel bestaande als oud-leden. Mensen die lid zijn geweest van de vereniging kunnen voor meer informatie een e-mail sturen.

Meer uit Middelburg

Keramiek en beeldhouwen bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Zondag 2 april biedt de route tussen 13.00 en 17.00 uur tal van interessante exposities en tentoonstellingen. Wandel langs de 35 deelnemende ateliers en galeries en u zult aangenaam verrast worden door hun gevarieerde aanbod. 

51 minuten geleden
Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

23 uur geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

23 uur geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

1 dag geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

1 dag geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

1 dag geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

1 dag geleden