Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburgse punkband Scallywags viert jubileum met nieuwe ep

Middelburgse punkband Scallywags viert jubileum met nieuwe ep

MIDDELBURG - De Middelburgse punkband Scallywags blaast dit jaar twintig kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met een nieuwe EP: Scare tactics.

De nummers op de nieuwe EP zijn opgenomen in de Avalanche Studio van Willy Berrevoets in Oost-Souburg. Zanger Jan-Willem spuwt in zijn teksten zijn gal over de staat van de wereld. Maar kiest soms ook een zijspoor. Bijvoorbeeld door een tekst te schrijven over de film They live van John Carpenter. Muzikaal is het gaspedaal met zeven liedjes in evenveel minuten volledig ingetrapt.

Het album (vinyl) verschijnt in een oplage van 500 exemplaren in drie verschillende kleuren. De EP kost vijf euro en is te koop bij Ray’s Boutique in Vlissingen en De Drukkery in Middelburg. Daarnaast brengt het Belgische Nosebleed records deze zomer de muziek uit op cassette in een gelimiteerde oplage van 25 stuks.

Scare tactics is de vierde uitgave van Scallywags. Het titelloze debuut verscheen in 2003, gevolgd door Fucked up and fed up (2005) en The Spaghetti sessions (2013). De band bestaat uit Jan-Willem Hamelink (zang), Chris Marijs (gitaar), Jeroen Mol (bas) en Sander de Wilde (drums). De groep deelde afgelopen jaren het podium met bands als Peter Pan Speedrock, Slapshot en Antidote.

Ondanks de coronamaatregelen heeft de band volop plannen om het jubileumjaar te vieren. Daar hoort een releaseshow van de nieuwe ep bij. Ook is er het idee dit jaar een cover op te nemen van een bekende Nederlandstalige band met wortels in de punk.
 

Meer uit Middelburg

Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

21 uur geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

22 uur geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

1 dag geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

1 dag geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

1 dag geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

1 dag geleden
Meet Up AI & Art in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - In het kader van de AI-Parade gaat Dr. Nathan Wildman vanavond tijdens een engelstalige meet up AI & Art dieper in op het gebruik van artificial intelligence in de kunst. Is door AI gemaakte kunst te beschouwen als ‘diefstal’ van andere kunstwerken? En hoe staat dit in relatie tot de discussie of AI-kunst überhaupt wel kunst genoemd mag worden?

1 dag geleden