Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburgs startschot voor schoner water op 22 maart

Middelburgs startschot voor schoner water op 22 maart

MIDDELBURG - De Gemeente Middelburg ondertekent op dinsdag 22 maart het samenwerkingsconvenant Schone Schelde. Na ondertekening van het convenant, wordt direct gestart met het schoonmaken van de vesten.

De hoofddoelstelling van het Samenwerkingsconvenant ‘Schone Schelde’ is om het zwerfafval in en rond de Schelde te verminderen. Dit leidt enerzijds tot zichtbaar schoner water en schonere oevers en anderzijds tot een verminderde toestroom van afval richting de Noordzee. Het samenwerkingsconvenant ‘Schone Schelde’ is voor de betrokken partijen een voorbeeldproject waaraan steeds meer partijen zich willen verbinden.

Elke provincie
Stichting Aquarius heeft vanwege haar 15 jarig bestaan, 90 jaar afsluitdijk en de daarmee ingezette inpoldering van de Zuiderzee en het ontstaan van de 12e provincie Flevoland vorig jaar juni besloten om in 2022 in elke provincie een rivier schoon te maken. Dit op de 30e United Nations - International Day Of Water en de 14e Nationale Wereld Water Dag. In Zeeland maakt men met steun van de gemeente Middelburg de vesten schoon rondom de tussen 1595 en 1598 aangelegde aarden stadswal. Vandaag de dag zijn nog 9 van de oorspronkelijk 13 aangelegde bastions zichtbaar en daarmee is Middelburg samen met Brielle de stad met de meeste nog bestaande bastions van alle vestingsteden in Nederland.

22 maart
De Wereld Water Dag rivier schoonmaak op 22 maart start om 12:00 vanaf de Koningsbrug. Vanaf daar maken de deelnemers de oevers van de vesten, tot aan de Veerseweg, schoon. Vanaf de Veerseweg lopen ze naar de Rotterdamsekaai en vanaf daar wordt de in +/- 1266 aangelegde Prins Hendrikdok tot aan de Dam en de weerszijden van de Binnenhaven tot aan de Koningsbrug schoongemaakt.

Meer aandacht voor schoon water
Er wordt niet alleen aandacht besteed aan het schoonmaken van water, maar ook over wat dit betekent. Er is een gedichtenfestival (in Middelburg op 21 maart in de ZB om 19.00 uur), er wordt met scholieren gewerkt aan een zonneflessenbotenrace en leerlingen van middelbaar onderwijs worden uitgedaagd om een filmpje te maken over schoon water in de provincie.

Meer uit Middelburg

Bouw MFA Aagtekerke bereikt hoogste punt

AAGTEKERKE - De nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Aagtekerke heeft tijdens de bouw het hoogste punt bereikt. Wethouder Marcel Steketee van gemeente Veere onthulde dit punt officieel, op woensdag 31 mei, op de nieuwbouwlocatie aan de Agathastraat 1 in Aagtekerke.

22 minuten geleden
Minister Bruins Slot neemt Zeeuwse reactie op rapport 'Elke regio telt!' in ontvangst

MIDDELBURG - Op 31 mei werd de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO) georganiseerd in het Joint Research Center. Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) nam daar de Zeeuwse reactie op het rapport ‘Elke regio telt!’ in ontvangst en gaf haar eerste reactie aan Zeeland.

1 uur geleden
Meerdere personen gewond na valpartij bij kruising Walcherseweg en de Stenen Kruisweg

MIDDELBURG - Bij een valpartij op het fietspad aan de Walcherseweg zijn vanmiddag meerdere personen gewond geraakt. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. 

16 uur geleden
Kwartiermakers organiseren bijeenkomst in Middelburg over toekomstige Nationaal Slavernijmuseum

MIDDELBURG - Kwartiermakers John Leerdam, Peggy Brandon en David Brandwagt nodigen Zeeuwen uit om met hen over het toekomstige Nationaal Slavernijmuseum in gesprek te gaan. Eind dit jaar dienen de kwartiermakers een voorstel in voor het museum. Voor de ontwikkeling van het plan trekken ze daarom het land door om de verwachtingen en ideeën in kaart te brengen. De bijeenkomst is op donderdag 8 juni in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

16 uur geleden
Wijn ruiken en proeven met Bruno Soeters in Museum Veere

VEERE - Op vrijdagmiddag 16 juni, 16.30 uur is er een Smaek atelier in Museum Veere met Bruno. Hij is enkele jaren geleden een wijngaard begonnen in Koudekerke, achter verpleeghuis der Boede. De wijngaard heet dan ook De Boe. Zijn eerste druiven worden komend najaar geplukt.

17 uur geleden
Op schattenjacht tijdens de Rommelroute in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op zoek naar koopjes, voordelig speelgoed of kleding, meubeltjes of een tweedehands fiets? Kom dan naar de Rommelroute in Arnemuiden op zaterdag 17 juni van 09.00 uur tot 14.00 uur. “Het is altijd gezellig”, vertelt medeorganisator Marga van de Ketterij. “Er doen dit jaar ook weer lekker veel bewoners mee, verspreid door het hele dorp. Dus er is voor elk wat wils’”

18 uur geleden
Gemeenteraad Middelburg zoekt inwoners op in Politiek Café

MIDDELBURG - Vorig jaar konden alle Middelburgers naar de stembus voor de gemeenteraad. Iets meer dan de helft van de mensen deed dat. Heel weinig eigenlijk. Dat vindt de gemeenteraad zelf ook. En daarom nodigen ze inwoners uit om naar het politiek café te komen, dat ze organiseren op 15 juni in de Oostkerk.

18 uur geleden