Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburgs startschot voor schoner water op 22 maart

Middelburgs startschot voor schoner water op 22 maart

MIDDELBURG - De Gemeente Middelburg ondertekent op dinsdag 22 maart het samenwerkingsconvenant Schone Schelde. Na ondertekening van het convenant, wordt direct gestart met het schoonmaken van de vesten.

De hoofddoelstelling van het Samenwerkingsconvenant ‘Schone Schelde’ is om het zwerfafval in en rond de Schelde te verminderen. Dit leidt enerzijds tot zichtbaar schoner water en schonere oevers en anderzijds tot een verminderde toestroom van afval richting de Noordzee. Het samenwerkingsconvenant ‘Schone Schelde’ is voor de betrokken partijen een voorbeeldproject waaraan steeds meer partijen zich willen verbinden.

Elke provincie
Stichting Aquarius heeft vanwege haar 15 jarig bestaan, 90 jaar afsluitdijk en de daarmee ingezette inpoldering van de Zuiderzee en het ontstaan van de 12e provincie Flevoland vorig jaar juni besloten om in 2022 in elke provincie een rivier schoon te maken. Dit op de 30e United Nations - International Day Of Water en de 14e Nationale Wereld Water Dag. In Zeeland maakt men met steun van de gemeente Middelburg de vesten schoon rondom de tussen 1595 en 1598 aangelegde aarden stadswal. Vandaag de dag zijn nog 9 van de oorspronkelijk 13 aangelegde bastions zichtbaar en daarmee is Middelburg samen met Brielle de stad met de meeste nog bestaande bastions van alle vestingsteden in Nederland.

22 maart
De Wereld Water Dag rivier schoonmaak op 22 maart start om 12:00 vanaf de Koningsbrug. Vanaf daar maken de deelnemers de oevers van de vesten, tot aan de Veerseweg, schoon. Vanaf de Veerseweg lopen ze naar de Rotterdamsekaai en vanaf daar wordt de in +/- 1266 aangelegde Prins Hendrikdok tot aan de Dam en de weerszijden van de Binnenhaven tot aan de Koningsbrug schoongemaakt.

Meer aandacht voor schoon water
Er wordt niet alleen aandacht besteed aan het schoonmaken van water, maar ook over wat dit betekent. Er is een gedichtenfestival (in Middelburg op 21 maart in de ZB om 19.00 uur), er wordt met scholieren gewerkt aan een zonneflessenbotenrace en leerlingen van middelbaar onderwijs worden uitgedaagd om een filmpje te maken over schoon water in de provincie.

Meer uit Middelburg

Tentoonstelling Voorbij het vlak / Beyond the plane bij ruimteCAESUUR in Middelburg

MIDDELBURG -  Voor de tentoonstelling bij ruimteCAESUUR gaan Andrea Freckmann en Theun Govers, beiden afgestudeerd als schilders, het experiment aan. Beide kunstenaars namen een schilderij als uitgangspunt voor het maken van nieuw ruimtelijk werk dat een weerklank vormt van het schilderij - een echo in de ruimte. 

2 uur geleden
Speelhof Hoogerzael in Middelburg zoekt twee nieuwe bestuursleden

MIDDELBURG - De groenste speelplaats van Middelburg is op zoek naar een handige regelaar. Iemand die ouders en kinderen wil laten ervarenhoe heerlijk ravotten in de modder en struinen door de struiken is. Een bestuurslid die zich wil inzetten voor de groei en bloei van Hoogerzael.

20 uur geleden
De derde editie van Swim to Fight Cancer in Middelburg

MIDDELBURG- Op 7 september is het weer zover. Dan duiken meer dan 100 deelnemers de binnenhaven van Middelburg in met als doel een indrukwekkend bedrag aan donaties op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek (KWF). Samen met de zwemmers, sponsoren, donateurs en (bedrijfs)teams wil de organisatie er een spetterend evenement van maken. Want wie wil er nu niet bijdragen aan een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn?

22 uur geleden
Weekverwachting: vaak aangenaam zomerweer

De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

1 dag geleden
Geluk in het voedselbos

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Aan de rand van Nieuw- en Sint Joosland ligt voedselbos de Langhe Laere. Op een stuk grond van 2,4 hectare werkt Wobby de Langelaar samen met een team vrijwilligers aan een prachtig ecosysteem vol natuur. Maar waarom een heel bos en niet gewoon een moestuintje? 

1 dag geleden
Woensdag 17 juli vliegeren, muziek en een rondje met de paardentram in Westkapelle

WESTKAPELLE - Op 17 juli is het Westkapelle Woensdag. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er in de tuin van het Polderhuis een 'Creatief van eigen bodem' markt. 

2 dagen geleden
De zomervakantie is begonnen: dag basisschool, hallo middelbare!

MIDDELBURG - Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Hebben ze zin om naar de middelbare school te gaan? En wat gaan ze doen deze vakantie? 

2 dagen geleden