Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburgs beleid bestaanszekerheid vastgesteld

Middelburgs beleid bestaanszekerheid vastgesteld

MIDDELBURG - Op donderdag 14 december heeft de gemeenteraad  van Middelburg het beleidskader bestaanszekerheid vastgesteld. Dit plan voor 'een zeker leven' laat zien hoe de gemeente Middelburg de komende jaren wil zorgen dat alle Middelburgers de kansen krijgen die nodig zijn om mee te kunnen doen aan de samenleving. Naast bestaanszekerheid gaat het in dit beleidskader ook over meedoen naar vermogen en inburgering.Het hebben van geldzorgen raakt veel mensen. Ook onze inwoners. De gestegen kosten voor het levensonderhoud maken het voor inwoners met een klein inkomen steeds moeilijker om rond te komen. Leven in armoede of het hebben van schulden heeft vaak grote gevolgen voor mensen en gezinnen. De gemeente wil de inwoners graag helpen voordat de problemen te groot worden. Dit doet ze door problemen op tijd te signaleren en goede hulp te bieden bij (beginnende) problemen. Ook zijn er in Middelburg veel regelingen om mensen met weinig geld te helpen.Bestaanszekerheid gaat niet alleen over genoeg geld hebben en geen schulden. Het gaat ook over een huis kunnen betalen en werk hebben dat passend is. Onze bijzondere aandacht gaat uit naar kinderen. Zij moeten altijd kunnen meedoen. Ook als er thuis weinig geld is. We willen dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen om gezond, veilig en gelukkig op te groeien.Dit doet de gemeente niet alleen. Middelburg wil samenwerken met andere partijen in de gemeente, Zeeland en het Rijk. Middelburg gelooft in samenwerken, waarbij iedereen zijn eigen rol en verantwoordelijkheid heeft. Allemaal met oog voor wat de inwoners nodig hebben. In het beleidskader gaat het dus over bestaanszekerheid, meedoen naar vermogen en inburgering. Kort samengevat komt het er op neer dat de gemeente:- de bestaanszekerheid van de inwoners willen versterken (bestaanszekerheid)- inwoners met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt toch aan het werk willen krijgen (meedoen naar vermogen)- inburgeraars zo snel mogelijk laten meedoen in de Nederlandse samenleving, het liefst met betaald werk (inburgering)

Meer uit Middelburg

Gewonde bij ongeval Jaagpad Middelburg

Middelburg - Op het Vlissings Jaagpad tussen Middelburg en Oost-Souburg is zondagavond iemand gewond geraakt bij een fietsongeluk.

37 minuten geleden
5 mei Middelburg Boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei 2024 is wordt Middelburg Boekenstad weer georganiseerd: de grootste en gezelligste boekenmarkt van Zuidwest-Nederland. Het is alweer de 24e editie.

1 dag geleden
Terugblik kleedjesmarkt Abdijplein Middelburg

MIDDELBURG -  De kinderkleedjesmarkt op het Abdijplein was dit jaar weer druk bezocht. Veel kinderen hadden een kleedje neergelegd om een zakcentje te verdienen door oude spulletjes te verkopen, een voorstelling te geven of muziek te maken. Speuren naar een mooie knuffel of luisteren naar mooie muziek: het was een mooi middag op het Abdijplein. Een korte terugblik. 

1 dag geleden
Meedenken over de Noordwestroute

Er speelt veel rond verkeersstructuur in het noordwesten van Walcheren, oftewel de Noordwestroute. De leefbaarheid in de dorpen staat onder druk door overlast van doorgaand verkeer. Op dagen dat er veel toeristen komen, is dit nog erger. Er is geen simpele oplossing voor handen. Het oplossen van een probleem in het ene dorp kan zorgen voor extra overlast in een ander dorp. 

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet bij botsing tussen twee fietsers in Veere

VEERE - Bij een aanrijding op een fietspad in Veere is zaterdag aan het einde van de ochtend een traumahelikopter ingezet. Hierbij raakte zeker één persoon gewond.

1 dag geleden
Dronken Middelburger met rijverbod weer gepakt op scooter

MIDDELBURG - Een dronken Middelburger (36) is vrijdagmorgen vroeg aangehouden voor rijden op zijn scooter, terwijl hij een rijverbod heeft. Hij werd gepakt op de Beenhouwerssingel in zijn woonplaats.

2 dagen geleden
Activiteiten tijdens Dag van Europa in de ZB

Op donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaartsdag) wordt de Dag van Europa gevierd, het feest van vrede en eenheid in Europa. De ZB viert dit op woensdagmiddag 8 mei 2024, van 13.00 tot 16.45 uur, met diverse activiteiten voor jong en oud. De Dag van Europa wordt dit jaar gekoppeld aan het Eurovisiesongfestival.  

2 dagen geleden