Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburger krijgt 4 jaar cel en 10 jaar rijontzegging voor veroorzaken dodelijk ongeval

Middelburger krijgt 4 jaar cel en 10 jaar rijontzegging voor veroorzaken dodelijk ongeval

MIDDELBURG - Het gerechtshof in 's-Hertogenbosch heeft woensdag een 47-jarige man uit Middelburg veroordeeld tot 4 jaar cel en een rijontzegging van 10 jaar. De man heeft dronken achter het stuur een verkeersongeval veroorzaakt waarbij een vrouw kwam te overlijden en haar vriend zwaargewond raakte.

Eerder werd de man in deze zaak veroordeeld tot 6 jaar cel voor (poging) tot doodslag. De Hoge Raad vond echter dat dit onvoldoende was gemotiveerd. De zaak moest daarom opnieuw beoordeeld worden door het Bossche hof.

Alcohol

De man reed op 23 juli 2016 in Noordgouwe met zijn bestelbus achter op een motor waarop twee mensen zaten. De 29-jarige bestuurster van de motor kwam daardoor om het leven en de bijrijder, haar 36-jarige vriend, raakte zwaargewond. De bestuurder van de bestelbus was op dat moment onder invloed van een zeer grote hoeveelheid alcohol en reed bovendien zonder geldig rijbewijs.

Cassatie

De rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeelde de Middelburger in december 2016 tot 6 jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van 10 jaar. Volgens de rechter was bewezen dat hij schuldig is geweest aan (poging tot) doodslag. In februari 2018 kwam het gerechtshof 's-Hertogenbosch tot hetzelfde oordeel. De man ging vervolgens in cassatie bij de Hoge Raad. Die was het niet eens met het oordeel van het hof en de rechtbank. De Hoge Raad wees de zaak terug naar het Bossche hof.

Onachtzaam

Na hernieuwde behandeling van de zaak heeft het hof de man vrijgesproken van doodslag en poging daartoe. Volgens het hof is de man wel schuldig aan de dood en het letsel van de slachtoffers en was zijn handelen in aanzienlijke mate onvoorzichtig en onachtzaam. Hij heeft daarmee ten aanzien van beide slachtoffers een misdrijf begaan door het verbod van artikel 6 van de Wegenverkeerwet te overtreden.

Nadeel

Bij het bepalen van de staf heeft het hof gekeken naar aard en de ernst van wat er is gebeurd en de onherstelbare en smartelijke gevolgen daarvan. In het nadeel van de man is ook rekening gehouden met het feit dat hij eerder is veroordeeld voor het rijden onder invloed. Deze veroordelingen hebben hem er kennelijk niet van weerhouden om opnieuw na het drinken van een grote hoeveelheid alcohol te gaan rijden.

Meer uit Middelburg

Danischa Bah is Nationaal Voorleeskampioen

MIDDELBURG – Voor het tweede jaar op rij wint een Zeeuwse basisschoolleerling de Nationale Voorleeswedstrijd. Ze kan het zelf nauwelijks geloven, maar het is waar. Danischa Bah (12) wist haar zenuwen te bedwingen en de jury te overtuigen. Als Nationaal Voorleeskampioen is zij een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

11 minuten geleden
Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

1 dag geleden
Zeeuwse dialoogtafel in het teken van herdenking en viering 150 jaar afschaffing slavernij

MIDDELBURG - Op 29 juni 2023 om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) vindt in het Zeeuws Archief in Middelburg de Keti Koti dialoogtafel plaats. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de landelijke herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

1 dag geleden
Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen aan de Breeweg

MIDDELBURG - Een man uit Middelburg (30) is gisteravond gearresteerd nadat hij probeerde in te breken in een auto aan de Breeweg. Een alerte buurtbewoner zag de man en schakelde de politie in. De man bleek ook allerlei andere gestolen spullen in zijn bezit te hebben.

1 dag geleden
Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

2 dagen geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

2 dagen geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

3 dagen geleden