Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburg zoekt naar oplossingen voor stijgende kosten sociaal domein

Middelburg zoekt naar oplossingen voor stijgende kosten sociaal domein

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg maakt zich grote zorgen over de stijgende kosten in de jeugdzorg en wmo.

De uitgaven op beide gebieden stijgen dit jaar met twee miljoen euro. Het gaat om een structurele stijging. “De kostenontwikkeling in het sociaal domein is onbeheersbaar”, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een memo voor de raad.

Keuzes

Ze zegt dat het ‘een forse uitdaging’ is om dit terug te draaien. Scherpe keuzes zijn nodig, zegt het bestuur. Er komt een actieplan om de stijgende kosten een halt toe te roepen, maar Middelburg zegt dat ze qua sturing lang niet op alles invloed heeft.

Ambulant

Je kunt volgens het college bijvoorbeeld weinig doen aan cliënten met hoge zorgkosten. Wat wel opvalt is dat de uitgaven van Middelburg voor deze ‘dure’ cliënten hoger zijn dan deze zijn in andere gemeenten. Andere verklaringen voor de kostenstijging zijn het abonnementstarief in de wmo en de toename van de ambulante zorg in beschermd wonen.


2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

briardfan 4 weken geleden
Er zit wel een kern van waarheid in Joris Davidse zijn bericht. Alleen gaat deze stelling niet voor iedereen op die zorg of hulp nodig heeft. Helaas vindt onze medemens, nog te vaak, dat zij " recht hebben op", zonder eerst te bekijken wat zij zelf kunnen doen voordat ze aanspraak denken te kunnen maken op een wmo voorziening welk wordt gefinancierd door "gemeenschapsgeld".
Joris Davidse. 4 weken geleden
Stop met het uitdelen van scootmobielen aan Tokkies met een grote mond die geen handicap hebben maar alleen goedkoop vervoer willen zonder parkeerkosten. Help via de WMO mensen die het echt nodig hebben, rolstoelgebonden personen die zelf echt beperkt zijn. Asociaal of vetzuchtig moet geen excuus zijn om scootmobiel te rijden.

Meer uit Middelburg

Hansweertse Boys kijkt terug en vooruit

HANSWEERT - Na een half jaar radiostilte wil het bestuur van voetbalclub Hansweertse Boys eenmalig terugkijken op een mindere periode, maar vooral vooruitkijken nu de hoofdmacht zijn rentree in de competitie heeft gemaakt.

14 uur geleden
Mares de Regt houdt van oplossen van problemen

WISSENKERKE – De negenjarige Mares de Regt uit Colijnsplaat is de eerste kinderburgemeester van de gemeente Noord-Beveland. Met zes andere kinderen nam ze deel aan de verkiezing, die woensdag in het gemeentehuis van Wissenkerke plaatsvond.

16 uur geleden
Sinterklaas viert een feestje in de Drvkkery

MIDDELBURG - Sinterklaas en Jeroen Kramer, presentator, muzikant en reporter van het Sinterklaasjournaal, komen zondag 1 december naar de Drvkkery in Middelburg.

17 uur geleden
Grote Zakloop in Nisse blijft populair

NISSE - Op de laatste zondag van november wordt rondom Nisse traditioneel de Zakloop gehouden. Ook dit jaar gaan weer vele honderden lopers op het dorpsplein van start.

17 uur geleden
Grote controle op bedrijventerrein in Westkapelle

WESTKAPELLE - De politie en gemeente hebben in samenwerking met de RUD, Orionis Walcheren afgelopen vrijdag een integrale controle gehouden op het bedrijventerrein De Oude Zandweg in Westkapelle. Er zijn diverse kleine milieu overtredingen geconstateerd.

18 uur geleden
Sint vol verwachting onthaald in Kruiningen

KRUININGEN - Dit meisje kan het bijna niet geloven, maar het is toch echt Sinterklaas uit Spanje die voor haar staat. Na een lange reis zijn de goedheiligman en zijn pieten zijn zaterdag goed aangekomen in Kruiningen. Hier werden zij blij ontvangen door vele kinderen en hun ouders.

19 uur geleden
Trio opgepakt voor vechtpartij in Schaepmanstraat

VLISSINGEN - Bij een woning aan de Schaepmanstraat in Vlissingen heeft zaterdag aan het begin van de middag een vechtpartij plaatsgevonden. Hierbij zou mogelijk gebruik zijn gemaakt van messen. De politie heeft drie mannen aangehouden.

22 uur geleden