Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburg zoekt naar oplossingen voor stijgende kosten sociaal domein

Middelburg zoekt naar oplossingen voor stijgende kosten sociaal domein

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg maakt zich grote zorgen over de stijgende kosten in de jeugdzorg en wmo.

De uitgaven op beide gebieden stijgen dit jaar met twee miljoen euro. Het gaat om een structurele stijging. “De kostenontwikkeling in het sociaal domein is onbeheersbaar”, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een memo voor de raad.

Keuzes

Ze zegt dat het ‘een forse uitdaging’ is om dit terug te draaien. Scherpe keuzes zijn nodig, zegt het bestuur. Er komt een actieplan om de stijgende kosten een halt toe te roepen, maar Middelburg zegt dat ze qua sturing lang niet op alles invloed heeft.

Ambulant

Je kunt volgens het college bijvoorbeeld weinig doen aan cliënten met hoge zorgkosten. Wat wel opvalt is dat de uitgaven van Middelburg voor deze ‘dure’ cliënten hoger zijn dan deze zijn in andere gemeenten. Andere verklaringen voor de kostenstijging zijn het abonnementstarief in de wmo en de toename van de ambulante zorg in beschermd wonen.


2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

briardfan 11 maanden geleden
Er zit wel een kern van waarheid in Joris Davidse zijn bericht. Alleen gaat deze stelling niet voor iedereen op die zorg of hulp nodig heeft. Helaas vindt onze medemens, nog te vaak, dat zij " recht hebben op", zonder eerst te bekijken wat zij zelf kunnen doen voordat ze aanspraak denken te kunnen maken op een wmo voorziening welk wordt gefinancierd door "gemeenschapsgeld".
Joris Davidse. 11 maanden geleden
Stop met het uitdelen van scootmobielen aan Tokkies met een grote mond die geen handicap hebben maar alleen goedkoop vervoer willen zonder parkeerkosten. Help via de WMO mensen die het echt nodig hebben, rolstoelgebonden personen die zelf echt beperkt zijn. Asociaal of vetzuchtig moet geen excuus zijn om scootmobiel te rijden.

Meer uit Middelburg

Handtekeningen onder behoud kerktoren Rilland

RILLAND - Het kerkgebouw aan de Bathseweg in Rilland maakt plaats voor appartementen, mét behoud van de kerktoren.

2 uur geleden
Reparatie Sloebrug vergt meer onderzoek

VLISSINGEN - De Sloebrug in Vlissingen kan voorlopig nog niet open voor schepen. De brug moet gerepareerd worden, maar het onderzoek hiervoor duurt langer. Dat laat de provincie Zeeland, eigenaar van de brug, donderdag weten.

3 uur geleden
Minister van Justitie en Veiligheid bezoekt dit najaar Zeeland

MIDDELBURG - Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bezoekt dit najaar Zeeland. De hoofdthema's voor de Zeeuwse bestuurders zijn ondermijnende criminaliteit, voornamelijk in de havens, en de politiecapaciteit.

3 uur geleden
Intrigerende kunstwerken in Kunstkamer Holland Huis

SCHERPENISSE - In het kader van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid hebben 12 kunstenaars in zeer uiteenlopende stijlen op verzoek van Kunstkamer Holland Huis op geheel eigen wijze het thema ‘Vrijheid’ verbeeld.

4 uur geleden
Westerscheldetunnel nacht dicht voor groot onderhoud

ELLEWOUTSDIJK - Voor het uitvoeren van het jaarlijkse groot onderhoud wordt de Westerscheldetunnel een avond en nacht afgesloten. Dat gebeurt dit keer op dinsdag 29 september vanaf 20.30 uur tot woensdag 30 september 04.00 uur.

6 uur geleden
Gemeenteraad komt met campagne 'Jong, Goes en corona'

GOES - De gemeenteraad in Goes komt met de campagne ‘Jong, Goes en corona: wat vind jij?’

7 uur geleden
Provincie werkt aan wegen op de Bevelanden

GOES - De provincie werkt de komende weken aan een aantal wegen op de Bevelanden.

8 uur geleden