Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburg zoekt locatie voor een tiny forest

Middelburg zoekt locatie voor een tiny forest

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg is op zoek naar locaties voor een tiny forest. Iedereen die een mooi plekje weet voor het bos ter grootte van een tennisbaan mag zich melden.

De gemeente kijkt onder meer of er een school in de buurt is met leerlingen die het in samenwerking met omwonenden willen onderhouden.

Middelburg is één van de vijf Zeeuwse gemeenten die geld van natuurorganisatie IVN Nederland heeft gehad voor de aanleg van een tiny forest. In Noord-Beveland zijn ze vorig jaar al begonnen met de aanleg, net als in Goes waar maar liefst vier minibosjes komen. Ook in de gemeenten Borsele en Terneuzen komen er tiny forests.

Vlinders

IVN wil met de bosjes de biodiversiteit bevorderen ten gunste van vlinders, bijen en kleine zoogdieren, maar de natuur ook dichterbij mensen en vooral kinderen brengen. “Ik vind het belangrijk dat iedereen de natuur waardeert en dichtbij huis de rijkdom ervan kan beleven”, zegt wethouder Chris Dekker van de gemeente Middelburg. “Minder stenen en meer groen in onze leefomgeving maakt ons gezonder en gelukkiger.”

Draagvlak

Een locatie moet voldoen aan een paar voorwaarden: er moet draagvlak in de wijk zijn, er is een basisschool op loopafstand, de locatie is tussen de twee- en vierhonderd vierkante meter groot en bomen mogen er zo hoog groeien als ze willen. De locatie moet door meerdere personen worden ondersteund.

Aanmelden kan via www.ivn.nl/tinyforest/initiatiefnemer. Het tiny forest in Middelburg moet tegen het einde van dit jaar zijn aangelegd. 

Meer uit Middelburg

De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

4 minuten geleden
Warmtenet Dauwendaele gaat niet door

MIDDELBURG - Er komt geen warmtenet in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het onderzoek om industriële warmte die over is te gebruiken voor het verwarmen van 900 huizen is afgerond. De conclusie is dat de aanleg van dit warmtenet veel te duur is. Voor aansluiting op het warmtenet kan geen aantrekkelijk aanbod worden gedaan aan de huurders en huiseigenaren.

43 minuten geleden
Tractor en auto in botsing bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij een aanrijding op de Parallelweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is donderdagochtend materiële schade ontstaan. Na onderzoek bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

52 minuten geleden
IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

1 dag geleden
Vogels in Vogelpark krijgen een huisje

MIDDELBURG - Woensdagmiddag hebben leerlingen van de Acaciahof in Klarenbeek zelfgemaakte vogelhuisjes opgehangen in het Vogelpark in de Veerse Poort. In totaal knutselden de leerlingen 55 huisjes in elkaar. Dit is een van de acties van het burgerinitiatief “Vogelpark vogelvriendelijk" van bewoner Henk Nijssen. Door dit initiatief heeft het Vogelpark een metamorfose ondergaan op het gebied van biodiversiteit. Eerder zijn bloemrijke randen in het park aangelegd, afgelopen voorjaar heeft de gemeente 35 bomen en 8 plukken Zeeuwse haag aangeplant en wordt er minder gemaaid. Ook komen er nog vogelvoedselbosjes.

1 dag geleden
Bouw 15 levensloopbestendige woningen van start in Meliskerke en Aagtekerke

MELISKERKE/AAGTEKERKE - Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseert Zeeuwland 6 woningen. In Aagtekerke bouwt de organisatie  5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw van de woningen aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed zijn. In mei 2024 is de bouw van de woningen aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

2 dagen geleden
Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

3 dagen geleden