Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburg zet kademuren Nieuwe Haven/Turfkaai af vanwege instortingsgevaar

Middelburg zet kademuren Nieuwe Haven/Turfkaai af vanwege instortingsgevaar

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft vastgesteld dat bij de kademuur aan de Nieuwe Haven  en Turfkaa de afgelopen periode verschillende gaten zijn gevallen in het straatwerk achter de kademuur. Nader onderzoek wees uit dat de constructie van deze kademuur in slechte staat verkeert. Bij een deel van de muren bestaat een verhoogd risico op instorting. Om de veiligheid te waarborgen wordt een deel van kademuren afgezet.

De gemeente treft deze maatregelen uit veiligheidsoverwegingen. Parkeren direct langs de kademuur is voorlopig niet meer mogelijk, wandelen op de loopstroken nog wel. Door de maatregelen zijn er tijdelijk minder parkeervakken beschikbaar aan de waterkant van de Stadsschuur, ter hoogte van de Nieuwe Haven. Vooralsnog is de verwachting dat deze maatregelen minimaal 1 jaar noodzakelijk zijn. In de tussentijd werkt de gemeente aan de voorbereidingen voor herstel of vervanging van de kademuur. 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Motorrijder vliegt uit de bocht bij Veere

VEERE - Een motorrijder is zondagmiddag bij Veere uit de bocht gevlogen. De bestuurder verloor op de weg de controle over het voertuig.

17 uur geleden
Middelburger Sjaak den Herder brengt boek uit over Dameswielrennen in Zeeland tussen 1959 en 2020

MIDDELBURG - Middelburger Sjaak den Herder brengt deze maand een boek uit over Dameswielrennen in Zeeland. De publicatie omvat een overzicht van de uitslagen van alle damescriteriums en eendaagse en meerdaagse wielerwedstrijden in Zeeeland, tussen 1959 en 2020.

2 dagen geleden
Blauwe vlag toegekend aan zeven Veerse locaties

DOMBURG - De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend aan 127 jachthavens en 56 stranden. In de gemeente Veere wappert in 2021 de blauwe vlag op zeven locaties: op de stranden van Zoutelande, Domburg, Vrouwenpolder, Westkapelle, Oostkapelle en Dishoek. Ook krijgt Jachthaven Jachtclub Veere dit jaar de blauwe vlag uitgereikt.

3 dagen geleden
Rijkswaterstaat start werkzaamheden ophogen stranden Walcheren

Rijkswaterstaat start in het weekend van 8 mei 2021 met de werkzaamheden voor het ophogen van het strand tussen Zoutelande en Westkapelle. Het ophogen van het strand tussen Dishoek en Vlissingen start begin september 2021.

3 dagen geleden
Brand in woning Middelburg

MIDDELBURG - De brandweer is vrijdag aan het einde van de middag met groot materieel uitgerukt voor een woningbrand in een appartement aan de Stationsstraat in Middelburg.

3 dagen geleden
Krijgers, assemblages van Gerda Kramer bij atelier Hoed Gezien

MIDDELBURG -  De expositie ‘Krijgers’, van Gerda Kramer, is tot en met 5 juni 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.

3 dagen geleden
Geen Rit & Rock voor de Molukken dit jaar, organisatie wel in actie voor het goede doel

MIDDELBURG - Net als in 2020 zal er dit jaar ook geen Rit & Rock voor de Molukken worden georganiseerd. Dat heeft de organisatie via Facebook laten weten. De belangrijkste reden is dat de organisatie nog niet de zekerheid heeft dat het evenement op een veilige en verantwoorde manier gehouden kan worden.

4 dagen geleden