Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburg Vólkoren gaat dit jaar niet door

Middelburg Vólkoren gaat dit jaar niet door

MIDDELBURG - Middelburg Vólkoren heeft besloten om haar festival dit jaar niet te organiseren.

De organisatie nam haar besluit al voordat minister Ferdinand Grapperhaus maandag aankondigde dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn en deed dat met ‘pijn in het hart’.

Nieuwe editie

Middelburg Vólkoren zegt dat ze in september wil beginnen met de organisatie van een nieuwe editie. Alle koren en zijn op de hoogte gesteld van de beslissing. Aan het festival nemen elk jaar tientallen koren deel die op tal van locaties in de binnenstad optreden. 

Meer uit Middelburg

Buurt- en beweegfeest met heropening paviljoen én opening van een grootse en nieuwe activiteit op Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Op zaterdag 3 juni vanaf 10.30 organiseert Speelhof Hoogerzael in samenwerking met Middelburg Beweegt, het Buurt- en beweegfeest. Behalve een uitgebreid beweegprogramma voor jong en oud, wordt op deze dag het paviljoen heropend.

12 uur geleden
Brandweer Arnemuiden blust buitenbrand

ARNEMUIDEN – De brandweerlieden van Arnemuiden hebben woensdagmiddag een buitenbrand geblust langs het spoor. De brandweerlieden werden omstreeks 17.10 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Steigerweg in Arnemuiden. Ze kwamen zonder spoed ter plaatse.

12 uur geleden
Twee weekenden Jazz in Zeeland

MIDDELBURG/TERNEUZEN - Het aftellen is begonnen want in juni is het zover! Twee weekenden vol jazzmuziek in Terneuzen en Middelburg. Waar de meeste festivals op een locatie plaats vinden, weet ZeelandJazz Festival het voor elkaar te krijgen om op twee locaties jazzmuziek tot leven te brengen.

12 uur geleden
550.000 m³ extra zand voor strand van Westkapelse Zeedijk

WESTKAPELLE - In juni 2023 werkt Rijkswaterstaat op het strand voor de Westkapelse Zeedijk aan het onderhoud van de kust. Met baggerschepen brengt Rijkswaterstaat in totaal 550.000 kubieke meter zand aan op het strand, tussen de Baaiweg en de Hogeweg.Met deze strandsuppletie wordt de kustlijn op z’n plek gehouden en blijft Walcheren goed beschermd tegen de zee.

16 uur geleden
Herinrichting parkeerterrein de Bucksweg

WESTKAPELLE - Gemeente Veere gaat et parkeerterrein langs de Bucksweg in Westkapelle herinrichten. De gemeente huurt voor een periode van 30 jaar de kustparkeerterreinen van het waterschap. Het doel van de herinrichting is om een eenduidig parkeerbeleid langs de Veerse kust te kunnen voeren. Ook wil de gemeente de onthaalfunctie van de kustparkeerterreinen versterken. Een bezoek aan het strand begint namelijk al op het parkeerterrein.

16 uur geleden
Soroptimisten maken gastlessen op scholen mogelijk

MIDDELBURG/VLISSINGEN - De afgelopen twee jaar heeft Soroptimist club Walcheren IMC Basis financieel gesteund. Op 30 mei is symbolisch een cheque van maar liefst 12.500 euro overhandigd aan twee afgevaardigden van IMC Basis.

1 dag geleden
100 jaar Veere in grafiek

VEERE - Vanaf 10 juni 2023 is in Museum Veere de tentoonstelling 100 jaar Veere in grafiek te zien. Hiermee geeft het museum een herwaardering aan de grafische kunst in het algemeen en de Veerse grafiek in het bijzonder.

1 dag geleden