Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburg slaat kermis een jaar over

Middelburg slaat kermis een jaar over

MIDDELBURG - Er is dit jaar geen kermis in Middelburg. 

Hoewel er sinds de versoepelingen kermissen mogen plaatsvinden handhaaft het gemeentebestuur het verbod. 

Het college van burgemeester en wethouders is bang dat het te druk wordt op de Markt en gebieden daaromheen. Bovendien zouden er vanwege de afstandsmaatregelen nooit 32 attracties kunnen staan op de Markt en Plein 1940. 

Pacht

Een kleinere kermis wil Middelburg niet. “Wie mag dan wel en wie niet?” De kermis zou plaatsvinden van 7 tot en met 13 augustus. Door het cancelen loopt Middelburg 65.000 euro aan pacht mis. 

Taakgroep

Alle evenementen zijn tot 1 oktober verboden in het kernwinkelgebied. Sinds de versoepelingen van 1 juli is het mogelijk om evenementen te organiseren. Middelburg wil hier echter terughoudend mee omgaan. 

Aanvragen voor wat grotere evenementen legt ze voor aan een speciale taakgroep. Zij adviseren over de vergunningsaanvraag. 

Demonstraties

Aanvragen voor demonstraties worden per keer bekeken en dienen bij voorkeur buiten het centrum plaats te vinden. Het kan bijvoorbeeld op het Molenwater of Hof van Tange, zegt het college in een nota.  

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

23 uur geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden