Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburg kiest voor langdurige opvang asielzoekers

Middelburg kiest voor langdurige opvang asielzoekers

MIDDELBURG - De Gemeente Middelburg vangt al jaren asielzoekers op. Het college van burgemeester en wethouders heeft uitgesproken dat dit zo zal blijven. De gemeente gaat daarom op zoek naar een locatie waar permanent maximaal 330 asielzoekers kunnen worden opgevangen.

Het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt en weer vertrekt schommelt. Daarom is het wenselijk om de opvang van asielzoekers zo te organiseren dat gemeenten met die schommelingen om kunnen gaan. Rijk, provincies en gemeenten zijn met elkaar aan het kijken hoe dat het beste georganiseerd kan worden, door middel van de zogenoemde Uitvoeringsagenda Flexibilisering Asielopvang. In deze uitvoeringsagenda staat onder meer dat gemeenten meer moeten doen aan de integratie van asielzoekers: ze krijgen vanaf 2022 een grote rol in de inburgering.

Plan van Aanpak Zeeland

De permanente opvang in Middelburg komt uit het ‘Plan van Aanpak Draagvlak opvang asielzoekers Zeeland’. In dat plan is het niet de vraag óf een gemeente in Zeeland wil bijdragen aan de opvang van asielzoekers, maar welke concrete bijdrage er wordt geleverd. Zeeuwse gemeenten kunnen kiezen uit de volgende bijdragen:

1. Een duurzame opvanglocatie na 2024
2. Een tijdelijke opvanglocatie binnen 1 tot 2 jaar
3. Extra statushouders opvangen
4. Bijdragen in een regiodeal (bedoeld voor gemeenten die geen van de eerste drie punten kunnen verwezenlijken)

Het Middelburgs college heeft ingestemd met het plan van aanpak en kiest voor optie 1: een duurzame opvanglocatie, maximaal 330 inwoners. Het besluit van het college wordt in april 2021 in de gemeenteraad besproken. Als die akkoord gaat, dan wordt het plan verder uitgewerkt en wordt er een nieuwe locatie gezocht, omdat het centrum aan de Laurens Stommesweg uiterlijk in juni 2025 moet sluiten. 

Meer uit Middelburg

Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 uur geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

23 uur geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

3 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

5 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

6 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

6 dagen geleden