Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburg heeft dit jaar één stembureau minder, maar vier zijn er wel eerder open

Middelburg heeft dit jaar één stembureau minder, maar vier zijn er wel eerder open

MIDDELBURG - In de gemeente Middelburg zijn vier stembureaus eerder open voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. 

In de ZB aan de Kousteensedijk, De Sprong aan De Aanloop, De Kruitmolen aan de Kruitmolenlaan en in dorpshuis De Arne in Arnemuiden kun je ook op 15 en 16 maart je stem uitbrengen. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van CDA-raadslid Bert Kollen. 

Maatregelen

Op de dag van de verkiezingen zelf zijn er 25 stembureaus geopend. In 2017 was dat er eentje meer. In de bureaus worden allerlei maatregelen genomen tegen corona. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg rode potloden voor alle inwoners van de gemeente Middelburg.

Er komen geen stembureaus in verzorgingshuizen, omdat de bewoners dit keer ook kunnen stemmen per post en ook via een volmacht. 

Posters

Kollen informeerde in zijn vragen ook naar het aantal borden waarop partijen posters kunnen plakken. Tijdens de vorige campagne bleken de dertien borden te weinig ruimte te bieden voor alle partijen. 

De gemeente plaatst er ondanks een recordaantal partijen dat dit jaar meedoet echter niet meer. Ze vindt de twintig ‘plakvlakken’ per bord genoeg.              

Meer uit Middelburg

Koninklijke Erepenning voor de Domburgse Reddingsbrigade

DOMBURG Op 1 oktober 2023 viert de Domburgse Reddingsbrigade haar 50-jarig jubileum. Tijdens de receptie op zaterdag 30 september 2023, om 17.30 uur, heeft de Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman, de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de Domburgse Reddingsbrigade. 

6 uur geleden
Middelbrand in woning Hofplein Middelburg

MIDDELBURG - In een woning aan het Hofplein in Middelburg heeft vrijdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.De brand werd rond 15.30 uur ontdekt waarna gezien de locatie direct al meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Rond 16.05 uur werd formeel opgeschaald naar middelbrand. In de tussentijd had de brandweer het vuur echter al geblust. Bij de brand zijn twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet.

11 uur geleden
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke viert 125-jarig jubileum met feestelijk concert

SEROOSKERKE - Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke, opgericht in 1898 ter ere van het kroningsfeest van koningin Wilhelmina, staat op het punt een mijlpaal te bereiken. Met trots kondigt E.M.M. het 125-jarig jubileum aan met een groots en feestelijk concert.

11 uur geleden
Man aangehouden na onenigheid bij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man aangehouden na een incident bij het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg. De man zou zich hebben verzet tegen de agenten, hen hebben beledigd en bedreigd.

13 uur geleden
Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

1 dag geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

1 dag geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

1 dag geleden