Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelburg evalueert eerste jaar Diftar

Middelburg evalueert eerste jaar Diftar

MIDDELBURG - Minder afval, meer hergebruik. Daarom is de gemeente Middelburg in 2021 gestart met het koppelen van de tarieven voor afvalstoffenheffing aan het aanbieden van restafval (Diftar). De objectieve resultaten daarvan zijn duidelijk, maar nu is het woord aan de inwoner.

Aan alle inwoners van Middelburg wordt gevraagd om hun ervaringen met Diftar voor 1 juli te delen. De enquête hiervoor is beschikbaar via www.middelburg.nl/diftar.

Minder restafval
Zoals u in de infographic kunt zien, boden de inwoners in 2021 31% minder restafval aan dan in het jaar daarvoor. Dat komt op 122 kg per persoon. Het aanbod van de andere afvalstromen (PMD, GFT, glas, papier en textiel) groeide, zodat er meer kan worden hergebruikt. Er valt nog steeds winst te behalen. Het aangeboden restafval bestond het afgelopen jaar namelijk nog voor meer dan 70% uit herbruikbaar afval. Daarom is de input van onze inwoners zo belangrijk, we willen weten hoe zij dit systeem ervaren en hoe we kunnen zorgen voor nog minder restafval.

Meer uit Middelburg

Opbloeien door een mooie herinnering

MIDDELBURG - Wie kent nog het sluitlaken, dat je vroeger na je bevalling strak omgewikkeld kreeg? En de speld van de kraamhulp met een ooievaar erop? Deze voorwerpen van vroeger vind je in een themakoffer van Feest van Herkenning over de baby- en kraamtijd. Naast deze koffer heeft de stichting nog vele andere themakoffers met voorwerpen van vroeger. Hiermee bezoeken de vrijwilligers ouderen en helpen hen om herinneringen op te halen en te delen. 

16 uur geleden
Brand in bezorgwagentje in Middelburg

MIDDELBURG -  In de loods van online supermarkt Picnic, aan de Fagotweg in Middelburg, heeft donderdagavond een elektrische bezorgwagen in brand gestaan. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.

17 uur geleden
Scooterbestuurder gewond na eenzijdig ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Vanochtend is op de Walcherseweg bij Grijpskerke een bestuurder van een scooter gewond geraakt toen hij door onbekende oorzaak ten val was gekomen. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

17 uur geleden
Origineel en onbekend repertoire uit de 17e en 18e eeuw door Consort of Voices

VEERE - In juli en augustus bezorgt Consort of Voices een verrijking aan het culturele aanbod in de gemeente Veere. Ze organiseren een concertenreeks van origineel en onbekend repertoire uit de 17e en 18e eeuw in de Grote Kerk Veere. Woensdag 6 juni is het eerste concert met de tenor Jan van Elsacker.

1 dag geleden
In Memoriam: Annie Mes

MIDDELBURG - Ze was lange tijd de oudste, nog werkzame winkelier van Middelburg: Annie Mes. Sinds 1938 was ze het gezicht van de gelijknamige speciaalzaak in wol en handwerken, aan de Pottenmarkt in Middelburg. Ze overleed op 26 juni.

1 dag geleden
Nieuwe Kerk Middelburg start nieuwe zomerserie orgelconcerten

MIDDELBURG - Op dinsdag 12 juli start de jaarlijkse zomerserie orgelconcerten in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Deze zomer worden er 6 concerten gegeven op dinsdagavonden, tot 16 augustus.

1 dag geleden
Stroskerkse Dag wordt zaterdag als vanouds gezellig

SEROOSKERKE – De Stroskerkse Dag op zaterdag 2 juli belooft een ‘als vanouds’ gezellig feest te worden. Het dorp hangt de vlaggen buiten en laat met zestig marktkramen, muziek en ringrijden zien hoe fijn Serooskerke als dorp is.

1 dag geleden