Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Microsoft weer even 2 biljoen waard na introductie AI-zoekmachine

Microsoft weer even 2 biljoen waard na introductie AI-zoekmachine

NEW YORK (ANP) - Techconcern Microsoft is dinsdag omhoog gegaan op Wall Street nadat het bedrijf een nieuwe versie van zijn zoekmachine Bing had onthuld. Daarvoor maakt Microsoft gebruik van kunstmatige intelligentie van het bedrijf OpenAI. Beleggers ontvingen de plannen van Microsoft met enthousiasme en hopen dat het bedrijf de dominantie van Google in de zoekmachinemarkt kan bevechten.

Microsoft werd uiteindelijk 4,2 procent hoger gezet. Eerder was het bedrijf voor het eerst sinds augustus weer meer dan 2 biljoen dollar waard. Alleen Apple zit van de Amerikaanse bedrijven qua marktwaarde boven die grens. Google-moeder Alphabet, dat zijn eigen zoekmachine ook gaat baseren op kunstmatige intelligentie, won 4,4 procent.

De stemming op Wall Street was sowieso positief nadat Federal Reserve-president Jerome Powell weinig nieuws had gezegd tijdens zijn eerste openbare optreden sinds het rentebesluit van een week geleden. Wel zei Powell dat als de economische data zo sterk blijven, de rente mogelijk verder omhoog moet. Maar daar lieten de handelaren zich maar even door afschrikken. Nadat de winst uit de eerste handelsuren werd verspeeld tijdens het interview van Powell, stegen de koersen daarna weer door.

Nasdaq

Uiteindelijk sloot de Dow-Jonesindex met een winst van 0,8 procent op 34.156,69 punten. de breed samengestelde S&P 500 ging 1,3 procent omhoog tot precies 4164 punten en techbeurs Nasdaq werd 1,9 procent hoger gezet. Die sloot op een stand van 12.113,79 punten.

Huishoudelijke winkelketen Bed Bath & Beyond duikelde haast 50 procent. De door financiële problemen geplaagde winkelketen wil geld ophalen met een aandelenuitgifte en dat viel slecht bij beleggers. Het bedrijf zegt dat daardoor een faillissement voorlopig is afgewend.

Call of Duty

Zoom Video schrapt 15 procent van het personeelsbestand. Het bedrijf groeide hard tijdens de coronapandemie toen thuiswerken de norm werd, maar die groei is er nu niet meer. Het aandeel ging haast 10 procent omhoog.

Activision Blizzard dikte 5,6 procent aan. Het gamebedrijf achter titels als Call of Duty en World of Warcraft, heeft het aantal bestellingen in het laatste kwartaal van vorig jaar flink zien stijgen en boekte meer omzet. Microsoft kondigde vorig jaar aan Activision Blizzard te willen kopen, maar de Amerikaanse concurrentietoezichthouder FTC blokkeerde de overname.

Boeing

Boeing steeg 3,8 procent. De vliegtuigfabrikant schrapt ongeveer 2000 kantoorbanen.

De euro was 1,0725 dollar waard, tegen 1,0706 dollar bij de slotbel in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 4,3 procent tot 77,29 dollar. Brentolie werd 3,5 procent duurder op 83,85 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Omzet Fugro stijgt door bouw van nieuwe windparken op zee

LEIDSCHENDAM (ANP) - Fugro blijft goede zaken doen met bodemonderzoek voor nieuwe windparken op zee. De inkomsten van het bedrijf namen daardoor in het eerste kwartaal van dit jaar fors toe.

8 minuten geleden
A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument

VEVEY (ANP) - Nestlé, het bedrijf achter A-merken als KitKat, Maggi en Nespresso, blijft last houden van concurrentie van goedkopere merken na stevige prijsstijgingen in de afgelopen jaren. Het bedrijf wist de omzet in het eerste kwartaal weliswaar op te voeren dankzij hogere prijzen, maar de hoeveelheid verkochte producten bleef dalen.

11 minuten geleden
Nederlandse cyberexperts waarschuwen voor aanval gijzelsoftware

DELFT (ANP) - Nederlandse cyberbeveiligingsbedrijven hebben duizenden bedrijven gewaarschuwd voor een wereldwijde aanval met gijzelsoftware. De uit Oost-Europa afkomstige aanvallers staan bekend als de 'Cactus-bende', die sinds eind vorig jaar actief is.

1 uur geleden
Veelal meer vakantiegeld voor lagere inkomens dit jaar, meldt ADP

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Nederlanders met minder dan een modaal inkomen, krijgen komende maand veelal meer vakantiegeld dan een jaar eerder. Het tegenovergestelde is het geval voor mensen met een bovenmodaal inkomen. Dat meldt loonstrookverwerker ADP op basis van eigen berekeningen.

4 uur geleden
Winkelleegstand binnensteden loopt op, merkt vastgoedadviseur

AMSTERDAM (ANP) - De leegstand van winkels in Nederlandse binnensteden is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen tot 8,3 procent, van 8 procent begin vorig jaar. Dat stelt vastgoedadviseur Colliers in een nieuw winkelmarktrapport. Daaruit blijkt dat vooral relatief kleine stadscentra kampen met leegstand, die bovendien vaak langdurig is.

6 uur geleden
Moederbedrijf Facebook verwacht meer kosten te maken in AI-race

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, verwacht dit jaar meer kosten te maken dan eerder voorzien. Ook is het socialemediabedrijf met een nieuwe omzetverwachting gekomen die volgens kenners flink tegenvalt. Het kwartaalbericht van Meta roept daarmee de vraag op of de vele investeringen die de onderneming doet in bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie (AI) wel voldoende geld zullen opleveren.

9 uur geleden
Boeing na slecht nieuws opnieuw bij verliezers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Boeing hoorde woensdag opnieuw bij de verliezers op Wall Street na meerdere voor de vliegtuigbouwer vervelende nieuwsberichten. Zo ging een kwartaalverlies van honderden miljoenen dollars in de boeken. Ook werd benadrukt dat Boeing voorlopig de productie van zijn 737 MAX-vliegtuigen nog niet mag opvoeren. Daarnaast heeft kredietbeoordelaar Moody's zijn rating voor schuldpapier van Boeing verlaagd tot bijna een zogeheten junk-, oftewel rommel-, status.

9 uur geleden