Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Microsoft weer even 2 biljoen waard na introductie AI-zoekmachine

Microsoft weer even 2 biljoen waard na introductie AI-zoekmachine

NEW YORK (ANP) - Techconcern Microsoft is dinsdag omhoog gegaan op Wall Street nadat het bedrijf een nieuwe versie van zijn zoekmachine Bing had onthuld. Daarvoor maakt Microsoft gebruik van kunstmatige intelligentie van het bedrijf OpenAI. Beleggers ontvingen de plannen van Microsoft met enthousiasme en hopen dat het bedrijf de dominantie van Google in de zoekmachinemarkt kan bevechten.

Microsoft werd uiteindelijk 4,2 procent hoger gezet. Eerder was het bedrijf voor het eerst sinds augustus weer meer dan 2 biljoen dollar waard. Alleen Apple zit van de Amerikaanse bedrijven qua marktwaarde boven die grens. Google-moeder Alphabet, dat zijn eigen zoekmachine ook gaat baseren op kunstmatige intelligentie, won 4,4 procent.

De stemming op Wall Street was sowieso positief nadat Federal Reserve-president Jerome Powell weinig nieuws had gezegd tijdens zijn eerste openbare optreden sinds het rentebesluit van een week geleden. Wel zei Powell dat als de economische data zo sterk blijven, de rente mogelijk verder omhoog moet. Maar daar lieten de handelaren zich maar even door afschrikken. Nadat de winst uit de eerste handelsuren werd verspeeld tijdens het interview van Powell, stegen de koersen daarna weer door.

Nasdaq

Uiteindelijk sloot de Dow-Jonesindex met een winst van 0,8 procent op 34.156,69 punten. de breed samengestelde S&P 500 ging 1,3 procent omhoog tot precies 4164 punten en techbeurs Nasdaq werd 1,9 procent hoger gezet. Die sloot op een stand van 12.113,79 punten.

Huishoudelijke winkelketen Bed Bath & Beyond duikelde haast 50 procent. De door financiële problemen geplaagde winkelketen wil geld ophalen met een aandelenuitgifte en dat viel slecht bij beleggers. Het bedrijf zegt dat daardoor een faillissement voorlopig is afgewend.

Call of Duty

Zoom Video schrapt 15 procent van het personeelsbestand. Het bedrijf groeide hard tijdens de coronapandemie toen thuiswerken de norm werd, maar die groei is er nu niet meer. Het aandeel ging haast 10 procent omhoog.

Activision Blizzard dikte 5,6 procent aan. Het gamebedrijf achter titels als Call of Duty en World of Warcraft, heeft het aantal bestellingen in het laatste kwartaal van vorig jaar flink zien stijgen en boekte meer omzet. Microsoft kondigde vorig jaar aan Activision Blizzard te willen kopen, maar de Amerikaanse concurrentietoezichthouder FTC blokkeerde de overname.

Boeing

Boeing steeg 3,8 procent. De vliegtuigfabrikant schrapt ongeveer 2000 kantoorbanen.

De euro was 1,0725 dollar waard, tegen 1,0706 dollar bij de slotbel in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 4,3 procent tot 77,29 dollar. Brentolie werd 3,5 procent duurder op 83,85 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

42 minuten geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

1 uur geleden
IMF en Oekraïne akkoord over ruim 15 miljard aan noodfinanciering

WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een voorlopig akkoord bereikt met Oekraïne over noodkredieten van omgerekend 15,6 miljard dollar voor een periode van vier jaar. Het Oost-Europese land vecht een oorlog uit met Rusland, dat ruim een jaar geleden Oekraïne binnenviel. Dat heeft grote schade aan de economie veroorzaakt en daarom is Oekraïne hard op zoek naar financiële hulp. Het uitvoerend bestuur van het IMF moet de overeenkomst nog goedkeuren.

2 uur geleden
Afgeprijsde sportkleding zet winst Nike onder druk

BEAVERTON (ANP) - Sportkledingfabrikant Nike heeft afgelopen kwartaal een lagere winst behaald dan een jaar eerder. Het bedrijf probeert overtollige voorraden weg te werken en prijst veel artikelen daarom af. In combinatie met gestegen marketing-, materiaal- en vervoerskosten zette dat de winstmarges onder druk. De omzet steeg wel, dankzij goede verkoopcijfers in onder andere Noord-Amerika en Europa.

3 uur geleden
Beurzen New York boeken winst na opluchting over bankensector

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aanzienlijke winsten gesloten, waarbij vooral kleinere banken herstel toonden na eerdere zorgen over hun financiële stabiliteit. Zo schoot het aandeel First Republic 30 procent omhoog nadat de zorgen van beleggers iets naar de achtergrond waren verdwenen.

3 uur geleden
TotalEnergies scherpt CO2-doelen aan, milieuorganisaties kritisch

PARIJS (ANP/AFP) - Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft zijn doelen voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen aangescherpt. De uitstoot van alle verkochte olieproducten moet over twee jaar met 30 procent zijn gedaald ten opzichte van 2015. Eerder gold die doelstelling nog voor 2030. Milieuorganisatie Greenpeace blijft sceptisch.

3 uur geleden
Zwitserland legt bonussen bij Credit Suisse aan banden na redding

ZÜRICH (ANP) - De Zwitserse regering beperkt tijdelijk de uitbetaling van bepaalde bonussen aan personeel van de in problemen geraakte bank Credit Suisse. Concurrent UBS nam Credit Suisse over na tussenkomst van de overheid om ergere problemen voor de Zwitserse bankensector te voorkomen. Nu bevriest de regering bonussen die Credit Suisse zijn medewerkers al wel heeft toegezegd voor hun werkzaamheden in de jaren tot en met 2022, maar nog niet heeft uitbetaald.

5 uur geleden