Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Michelle en Fabiënne maken overstap naar Sparta

Michelle en Fabiënne maken overstap naar Sparta

KAPELLE/YERSEKE - Michelle van der Jagt uit Yerseke en Fabiënne Tolhoek uit Kapelle maken de overstap van JVOZ MO17 naar de beloftes van Sparta Vrouwen.

Sinds 2017 richt de Rotterdamse club zich ook op de damestak, in het seizoen 2021/’22 uitgebreid met een Beloftenteam waarvan Michelle en Fabiënne deel uitmaken. De Vrouwen Beloften competitie bestaat momenteel uit ADO Den Haag, Ajax, VV Alkmaar, Excelsior, Feyenoord, Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, Telstar en FC Twente. Fabiënne en Michelle voetbalden lang voor hun dorpsclub met de jongens waardoor zij met een fysieke voorsprong de overstap maakten naar de damestak.

Michelle

Michelle speelde lang tussen de jongens bij voetbalvereniging Yerseke, daarnaast deed ze regelmatig mee met de vrouwen. Haar talent was al zichtbaar, werd geselecteerd door de KNVB District Zuid waarna ze even uit beeld was. Ze herpakte zich door te kiezen voor het avontuur bij Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) MO17, in korte tijd boekte ze met haar talent weer progressie. Was er de kans om mee te trainen bij Sparta, maar ging school even voor, nadat haar cijfers prima waren, schreef ze zich in voor een talentendag bij Sparta hopende zo een stage af te dwingen. Deze kwam er met succes, ze werd uitgenodigd door een dame waarmee zij als klein meisje al een balletje trapte.
Jonneke Schuurbiers, coördinator Sparta Vrouwen, kent Michelle al vanaf dat ze klein was, haar tante Joska Lamper voetbalde namelijk met Jonneke voor Oostkapelle. Ze ging vaak mee naar wedstrijden, mocht mee in de kleedkamers en trapte een balletje met alle dames. Tijdens de wedstrijd in de dug-out frietjes eten en delen met wisselspelers vindt ze geen probleem. “Mijn favoriete speelster is Vivianne Miedema. Zij speelt op dezelfde positie en is één van de topspeelsters van het Nederlands elftal.”

Fabiënne

Fabiënne speelde net als Michelle tussen de jongens bij voetbalvereniging Kapelle met ook nog een periode in een meidenteam. Nu voor het tweede seizoen bij JVOZ, waarvoor ook haar zus Danique uitkwam, maar dan bij de jongens. Zij is inmiddels vastgelegd door Ajax Vrouwen, waardoor beiden komend seizoen wel eens tegen elkaar zouden spelen mits ze een plaatsje veroveren in hun team.

Fabiënne koos destijds wel voor extra trainingen bij Sparta. Ook zij kreeg ‘groen licht’ om daadwerkelijk voor Sparta uit te komen, maar er was nog twijfel. Sparta Vrouwen wachtte namelijk nog op antwoord van de KNVB of zij toegelaten werden om in de eredivisie voor Beloften, na hun goedkeuring besloot ook zij de overstap te maken. Trappen naast de vele trainingen de meiden zelfs in hun vrije tijd nog samen een balletje, genieten ze vooraf al aan het avontuur dat hun te wachten staat. “Lieke Martens is mijn favoriete speelster, omdat zij ook van voren speelt en ze goed kan dribbelen en scoren. Ze is snel en heeft goed overzicht op het spel.”

Al sinds 2017 werkt JVOZ samen met de jeugdopleiding van Sparta, wat kansen biedt voor vele Zeeuwse talenten.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

1 uur geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

19 uur geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

19 uur geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

19 uur geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

2 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

2 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

2 dagen geleden