Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mevrouw van Amstel zwaait! Wie zwaait er terug?

Mevrouw van Amstel zwaait! Wie zwaait er terug?

MIDDELBURG - Mevrouw van Amstel  roept iedereen op om te zwaaien naar elkaar! Ze doet dit samen met de 11-jarige Rutger Kater. Samen vormen ze een bijzonder duo. Vandaag plaatsten ze een zogenoemde ‘zwaaitegelsticker’ op de stoep bij SVRZ Noordbolwerk in Middelburg.

Mevrouw van Amstel woont in SVRZ Noordbolwerk, onderdeel van SVRZ ’t Gasthuis. Op 13 september 2019 deed zij een eerste oproep op YouTube om naar elkaar te zwaaien. Om eenzaamheid te bestrijden.

De zwaaitegel
Op televisie was zij later getuige van het plaatsen van een zwaaitegel in Nieuwerkerk. De toen negenjarige Rutger Kater wilde oudere dorpsgenoten een hart onder de riem steken: hij plaatste een aantal zwaaitegels. Een idee van Corinne Tijsseling uit Zwolle. Dat inspireerde mevrouw van Amstel tot een tweede oproep. En zo kwam Rutger uit Nieuwerkerk in beeld.

Samen een zwaaitegel plaatsen
Na een korte zoektocht werd hij gevonden en kon er contact worden gelegd. Zou hij het leuk vinden om samen met mevrouw van Amstel een zwaaitegelsticker te plaatsen op de stoep voor haar locatie? Rutger (en zijn moeder) waren direct enthousiast. Vanmiddag was het zover: mevrouw van Amstel en Rutger hebben samen een zwaaitegelsticker bevestigd voor het pand aan het Noordbolwerk. Beiden waren zeer opgetogen. Alle locaties die samen SVRZ ’t Gasthuis vormen krijgen zo’n sticker om die op hun eigen stoep te plaatsen. Dat dit in de ‘Week tegen de eenzaamheid’ valt, maakt het extra bijzonder.

Meer uit Middelburg

Match: Zeeuws Museum 1 op 1 met Rijksmuseum

MIDDELBURG - Deze zomer worden twaalf topstukken uit het Rijksmuseum gematcht met werken van twaalf musea in Nederland. In elke provincie één. Het topstuk uit het Rijksmuseum ontmoet in deze musea een verwant topstuk uit de eigen collectie: een perfecte Match. In het Zeeuws Museum vindt een intieme ontmoeting plaats tussen een werk van Thérèse Schwartze uit het Rijksmuseum en een werk van Emile Delpérée uit de eigen collectie.

2 uur geleden
Middelburg zoekt samen met inwoners naar bouwlocaties

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg gaat de komende maanden samen met inwoners op zoek naar nieuwe bouwlocaties binnen de gemeente. Net als in alle andere gemeentes in Zeeland is de woningbouwopgave groot. De raad heeft gisterenavond het voorstel goedgekeurd om door middel van een loting inwoners te betrekken bij de zoektocht naar locaties voor nieuwe woningen.

2 uur geleden
Start van ZLM Tour in Westkapelle

WESTKAPELLE - Westkapelle is dit jaar een startlocatie in de ZLM tour (7 t/m 11 juni 2023). Op donderdag 8 juni 2023 vindt het vertrek voor de eerste etappe plaats in Westkapelle. De finish in ‘s-Heerenhoek. Om 12.00 uur geeft wethouder Marcel Steketee het startschot.

3 uur geleden
Buurt- en beweegfeest met heropening paviljoen én opening van een grootse en nieuwe activiteit op Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Op zaterdag 3 juni vanaf 10.30 organiseert Speelhof Hoogerzael in samenwerking met Middelburg Beweegt, het Buurt- en beweegfeest. Behalve een uitgebreid beweegprogramma voor jong en oud, wordt op deze dag het paviljoen heropend.

1 dag geleden
Brandweer Arnemuiden blust buitenbrand

ARNEMUIDEN – De brandweerlieden van Arnemuiden hebben woensdagmiddag een buitenbrand geblust langs het spoor. De brandweerlieden werden omstreeks 17.10 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Steigerweg in Arnemuiden. Ze kwamen zonder spoed ter plaatse.

1 dag geleden
Twee weekenden Jazz in Zeeland

MIDDELBURG/TERNEUZEN - Het aftellen is begonnen want in juni is het zover! Twee weekenden vol jazzmuziek in Terneuzen en Middelburg. Waar de meeste festivals op een locatie plaats vinden, weet ZeelandJazz Festival het voor elkaar te krijgen om op twee locaties jazzmuziek tot leven te brengen.

1 dag geleden
550.000 m³ extra zand voor strand van Westkapelse Zeedijk

WESTKAPELLE - In juni 2023 werkt Rijkswaterstaat op het strand voor de Westkapelse Zeedijk aan het onderhoud van de kust. Met baggerschepen brengt Rijkswaterstaat in totaal 550.000 kubieke meter zand aan op het strand, tussen de Baaiweg en de Hogeweg.Met deze strandsuppletie wordt de kustlijn op z’n plek gehouden en blijft Walcheren goed beschermd tegen de zee.

1 dag geleden