Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls centraal bij Nederland Leest

Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls centraal bij Nederland Leest

AMSTERDAM (ANP) - Het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls staat dit jaar centraal tijdens de leesbevorderingsactie Nederland Leest, die in november opnieuw plaatsheeft. De bedoeling van het jaarlijkse evenement is dat zoveel mogelijk mensen hetzelfde boek lezen en daarover met elkaar in gesprek gaan.

Bibliotheken delen het uit onder bezoekers, deelnemende middelbare scholen onder hun leerlingen. De oplage hangt nog af van het aantal bestellingen. Via leeszalen en voortgezet onderwijs werden vorig jaar ongeveer 250.000 exemplaren verspreid van De Wandelaar van Adriaan van Dis.

Het thema is dit jaar Oud worden, jong blijven. "Mijn moeder staat centraal in dit boek, dat zo prachtig aansluit bij het thema Oud worden, jong blijven. Ze weigerde naar een bejaardentehuis te gaan: ouder worden zou zij wel even op haar eigen manier doen. Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden", aldus de 90-jarige Keuls over haar oorspronkelijk in 1999 verschenen boek.

Kunst van het ouder worden

Volgens de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek is het een "meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland." Het is eveneens een boek "waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is."

Er komen ook dit jaar weer boeken met extra grote letters. Basisscholen doen mee aan de campagne met een ander boek: De regels van drie van Marjolijn Hof. Het boek van Nederland Leest Junior gaat over Twan, zijn tweelingzus Linde en hun overgrootvader, die niet goed meer voor zichzelf kan zorgen. "Soms moet je nadenken over oud worden. Ook als je jong bent", zegt Hof.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

9 maanden geleden