Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mevrouw De Korte (91) voelde meteen dat het niet pluis was

Mevrouw De Korte (91) voelde meteen dat het niet pluis was

Gelukkig is mevrouw De Korte op haar 91e nog kwiek en scherp en bleef het die tiende maart van dit jaar bij alleen een poging tot oplichting. De Zeeuwse wil liever niet met haar foto in de krant, maar vindt het wel belangrijk om haar verhaal te delen. “Om anderen de ogen te openen”, verklaart ze. “Je moet altijd alert zijn.”

Mede dankzij mevrouw De Korte’s waakzaamheid kon de politie onlangs een oplichter oppakken. Wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft, weet ze niet, maar de man wordt in ieder geval verdacht van het oplichten van één persoon. 

Bij mevrouw De Korte lukte dat gelukkig niet. “’s Morgens rond tienen ging de telefoon. Een mevrouw zei dat er rond 12.00 uur een man zou langskomen om mijn bed te controleren”, vertelt mevrouw De Korte. “Ik bleef beleefd, maar kreeg meteen het gevoel dat het niet pluis was, want ik heb helemaal geen bed bij hun gekocht.” Voor de zekerheid belde ze haar dochter. “Zij zei ook meteen ‘Ma, pas op!’ Dus toen er rond twaalven werd aangebeld, heb ik niet open gedaan. Door het klepje bij mijn voordeur zei ik dat ik geen bed van die man had. Toen ging hij weg.” 

Kenteken

Ze vond het voorval niet eng, zegt ze. Ze ging zelfs op onderzoek uit. “Het klopte gewoon niet. Dus heb ik mijn sleutels gepakt en mijn sjaal omgedaan en ben naar buiten gegaan. Ik bleef goed op afstand hoor, maar hij keek niet op of om. Het was een atletisch type, keurig gekleed. Hij liep naar een camper met een buitenlands kenteken.” Dat versterkte haar vermoeden dat het niet in de haak was. “Ik heb het kenteken onthouden en doorgegeven aan de politie. De meneer en vrouwen praatten wel goed Nederlands.”

Mede dankzij haar kordate optreden kon de politie de man later elders oppakken. “Ik denk er nog wel eens aan, maar ben niet bang geweest. Ik kreeg nadien slachtofferhulp aangeboden, maar dat had ik niet nodig. Hij is niet binnen gekomen, hè. Ik ben blij dat het goed is afgelopen. En nog blijer dat hij gepakt is.” Haar boodschap is dat iedereen alert moet blijven op vreemde voorvallen. “Je kunt helaas niet altijd iedereen vertrouwen. Dus let op!”

Meer uit Beveland

Reizende expo nu te zien in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - In alle dorpen van de gemeente Goes komt de komende twee jaar tijdelijk een fototentoonstelling. Dit is een nieuw cultuurproject van de gemeente, in samenwerking met de dorpsverenigingen. De aftrap is in 's-Heer Arendskerke, waar de expo tot 30 juni te bekijken is.

11 uur geleden
Muziekfeest op het plein op woensdag 12 juni in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt woensdagavond 12 juni een feestje gebouwd tijdens Muziekfeest op het Plein. De toegang is gratis.

1 dag geleden
Bennet Passenier en Pieter Corbijn: 'Marinus en Jacob laten ons ons eigen gang gaan'

SEROOSKERKE - Na een aantal jaar een goede basis te hebben gelegd, werd het een half jaar geleden officieel: Bennet Passenier en Pieter Corbijn namen de Hubo in Serooskerke over van Jacob en Marinus Passenier. Zij deden een stap terug en Bennet en Pieter staan nu aan het roer. Hoe kijken ze terug op het eerste half jaar als eigenaren van hun Hubo? Bennet: ,,We zijn precies verschillend en daardoor past het zo goed."

1 dag geleden
Meisje op fiets aangereden door bedrijfsbus in Goes, bestuurder aangehouden

GOES -  De bestuurder van een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietsster. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

2 dagen geleden
Kennisevent voor Zeeuwse ondernemers bij De Mythe in Goes

Op dinsdag 16 april organiseren de Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal in samenwerking met Zeeland Business een gratis kennisevent voor (startende) ondernemers in Goes. Het event wordt gehouden bij Theater De Mythe en bestaat uit een ondernemersmarkt, meerdere workshops en diverse interactieve presentaties. Toegang voor dit event is kosteloos.

2 dagen geleden
Vriendinnendagen met heerlijk lenteweer in Goes

GOES - Het weerbericht belooft een heerlijke voorjaarseditie van de Vriendinnendagen in Goes. Vrijdag en zaterdag is er veel te doen in en om de binnenstad.

2 dagen geleden