Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Met PASpoort geven we mensen hun identiteit terug

Met PASpoort geven we mensen hun identiteit terug

Wie Joyce Ultee kent, weet dat zij samen met haar broer een van de gedreven ondernemers is achter Capriole Coffee Service en Capriole Café. Minder bekend is haar stichting PASpoort en dát verhaal is juist zo mooi om te vertellen. “Met onze stichting geven we vrouwen en kinderen in India letterlijk hun identiteit terug. Die basis is nodig om een nieuw bestaan te kunnen opbouwen.”

Capriole is een familiebedrijf, in 1975 in Zeeuws-Vlaanderen gestart door Joyce’s vader Peter Ultee. Het bedrijf is sterk gegroeid en heeft naast de Coffee Service en eigen Capriole Café in Den Haag. “We leggen onze passie in dit product. Zo selecteren we de koffiebonen zelf en hebben we een eigen branderij. We hebben al diverse prijzen gewonnen, zoals de uitverkiezing tot de mooiste koffiezaak van Nederland en de Top 2 gehaald in Misset Horeca voor lekkerste koffie. Je vindt onze koffieautomaten vooral bij bedrijven, overheden en instellingen.”

Jaarlijks naar Goa in India
Zo druk als Joyce is in het bedrijf dat zij runt met haar broer Pascal, één of twee keer per jaar pakt zij het vliegtuig naar Goa in India. Het land waar zij, na haar geboorte, in een weeshuis terechtkwam. Toen ze nog geen twee jaar oud was, werd zij geadopteerd door Peter en Emy Ultee. Op haar twintigste bezoekt Joyce voor het eerst het land waar ze als kind vertrok. Die ervaring had een blijvende impact. “Natuurlijk wist ik al veel van India. Mijn vader had bijvoorbeeld destijds filmpjes gemaakt. Daarnaast hebben we altijd contact onderhouden met de maatschappelijk werksters van die tijd, Lydia en Jane. Zij zijn inmiddels echte vrienden geworden. Ook tijdens dat eerste bezoek, begeleidden zij ons. Direct bij aankomst ervoer ik een gevoel van thuiskomen. De geuren, de geluiden; India voelde direct goed. Dat heb ik nog steeds als ik er ben. Verder raakte de armoede me, en het besef dat dit mijn leven had kunnen zijn.”

Hulp aan de allerarmsten
Incidenteel deed de familie Ultee al wat projecten in India, maar deze eerste reis was het startpunt voor de stichting PASpoort. Het doel van deze stichting is vooral de allerarmste vrouwen en kinderen helpen. “We zetten sterk in op onderwijs voor de kinderen. Goed onderwijs is belangrijk om een maatschappelijke stap voorwaarts te kunnen zetten. Maar we doen meer. Denk aan het renoveren van de soms erg gammele huizen, het aanleggen van sanitaire voorzieningen en het geven workshops aan de vrouwen. Soms bieden we ook de mogelijkheid van een micro-krediet, bijvoorbeeld om een marktkraampje te kunnen starten of om een stukje land te verbouwen. Tot slot organiseren we ieder jaar een summercamp. Sommige kinderen zijn minstens een uur of anderhalf uur te voet onderweg om mee te kunnen doen. Het geeft zo’n goed gevoel om hen paar dagen lang te laten spelen, ontspannen en ondertussen ook te onderwijzen.”

Helpen met sponsoring
Alle vrouwen en kinderen die meedoen in de stichting worden voorgedragen door de katholieke kerk en/of de bevriende maatschappelijk werksters. Voordat er een definitieve toezegging is, maken Joyce en haar partner Paul Saman kennis. Door het overlijden van haar vader vier jaar geleden is Paul nadrukkelijker betrokken bij de stichting. “We kennen iedereen en de sponsoren die een kind sponsoren ook. Ze krijgen foto’s, filmpjes of schoolrapporten om een beeld te vormen bij het kind dat zij steunen. Met 10 euro per maand is een kind in India al enorm geholpen. Omdat onze stichting kleinschalig is, blijft er niets aan de strijkstok hangen. En omdat we al lang zo werken, zijn er al talloze jongvolwassen die van ons een duwtje in de rug hebben gekregen.”

Opgroeien tot zelfstandige volwassenen
Voor Joyce is deze stichting een mooie tegenhanger van het drukke en luxe leven in Nederland. “Luxe in de zin dat we hier in feite alles hebben. En als iets niet goed gaat, is er hulp. De situatie daar is soms echt erbarmelijk. Het geeft mij, maar ook onze sponsoren, een goed gevoel dat we iets voor deze mensen kunnen doen. Natuurlijk kunnen we niet iedereen helpen, maar iedere kind dat hierdoor kan opgroeien tot een zelfstandige volwassen, maakt dit werk meer dan waard.”

www.stichtingpaspoort.nl

Meer uit Zeeland

Meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland

De allereerste Zeeuwse Carrièrekrant is uit! Met meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland, biedt deze krant een uitgebreid overzicht van kansen en mogelijkheden in de regio.  Van technische tot creatieve functies, van startersposities tot leidinggevende functies, de diversiteit aan vacatures weerspiegelt de dynamiek van de Zeeuwse arbeidsmarkt. Heb je de krant nog niet gelezen? Blader dan hier door de digitale pagina's en ontdek jouw volgende professionele avontuur in het prachtige Zeeland.

1 week geleden
Zeeuwen werken verst van huis

Nu we de coronamaatregelen achter ons laten, gaan Nederlanders weer steeds vaker naar kantoor. Zeeuwen hebben de meeste baat bij (deels) thuiswerken, omdat zij met gemiddeld 31,8 kilometer de langste reis afleggen. Landelijk gezien reist een werknemer gemiddeld 22 kilometer naar de werkplek. Dit blijkt uit onderzoek van CVster.nl naar woon-werkafstand.  

3 weken geleden
HOPPAAA! Foodtruckfestival

HOPPAAA! Foodtruckfestival HOPPAAA! tijdens de meivakantie in Burgh Haamstede! Je hoeft drie dagen lang niet te bedenken wat je op het menu zet of waar je met de kids gaat eten. In de meivakantie strijkt namelijk weer het HOPPAAA! foodtruckfestival neer in Burgh Haamstede! Dit festival heeft het karakter van een grote familie reünie en kenmerkt zich door een heerlijk ongedwongen en gezellige sfeer. De leukste foodtrucks presenteren zich, er zijn diverse barretjes, je luistert naar nostalgische hits en voor de kids zijn er volop activiteiten. Het gezinsvriendelijke festival in Burgh Haamstede is van dinsdag 30 april t/m donderdag 2 mei, uiteraard is de toegang gratis. Borrelplanken en smikkelplateaus: Bij de foodtrucks haal je gerechten van over de hele wereld. Van Amerikaanse hotdogs tot Thaise wok gerechten en curry’s. Van loaded nacho’s, Duitse flammkuchen en Mexicaanse taco’s. Oer-Hollandse frietjes, poffertjes en tosti’s tot authentieke Italiaanse pasta’s, pizza’s en heerlijke anti pasti. Veel rijdende keukens bieden het shared dining principe aan door middel van een goed gevulde borrelplank of smikkelplateau. “We zien dat veel vriendenclubjes en gezinnen ervan houden om gerechten met elkaar te delen” aldus Gera van Vliet van evenementenorganisatie Bruisend. Lang tafelen met een drankje erbij en lekkere muziek op de achtergrond. Ondertussen kunnen de kids een sjoel competitie houden, zich laten schminken of een glitter tattoo laten zetten, dat is HOPPAAA!

4 weken geleden
Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center

Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement ‘Maak kennis met het Delta Climate Center’ in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd. Het Delta Climate Center wil met onderzoek en onderwijs bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Zeeuwse delta en daarmee delta’s over de wereld. Voor ruim 250 bezoekers vertelde wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank, samen met een aantal medewerkers, hoe het centrum dit gaat doen. Klein Tank stipte vier punten aan die het centrum uniek maken: de samenwerking tussen mbo, hbo en wo in onderwijs en onderzoek, de thema’s water, energie en voedsel en hoe het hier invulling aan geeft, de innovatieve werkvormen waarmee het centrum haar doelen wil bereiken en dat ze de gehele provincie als een living lab ziet.

1 maand geleden
“Iedereen moet na het werk weer veilig thuis komen”

“We hebben binnen ons bedrijf aandacht voor veiligheid in de breedste zin van het woord. Iedereen moet immers na het werk weer gezond en veilig thuis kunnen komen. Aandacht voor verkeersveiligheid hoort daar zeker bij. Dat betekent voor ons bedrijf dat we alle voertuigen standaard uitrusten met uiteenlopende veiligheidssystemen, dat we mensen aanspreken op verkeersveilig weggedrag, dat we rekening houden met rust- en rijtijden en chauffeurs goed inwerken op een nieuw voertuig.” Ronald Wielemaker is directeur van het gelijknamige familiebedrijf Wielemaker BV. Dit is een Zeeuwse transportonderneming, waar ongeveer 90 medewerkers dagelijks actief zijn met het inzamelen van afvalstoffen. Daarnaast speelt het bedrijf, met het transport van deelstromen, een logistieke rol in de circulaire ontwikkeling van onze regio. Veel van het werk vindt logischerwijs plaats op de weg. Daarvoor beschikt Wielemaker over ongeveer 70 voertuigen, zoals vuilnisauto’s, haakarmauto’s, portaalauto’s en trekker/oplegger combinaties. Ronald vertelt dat bij de aanschaf van nieuwe voertuigen ‘alle vinkjes wat betreft veiligheidssystemen aangaan’. “Natuurlijk! Ik heb het altijd vreemd gevonden dat lichte personenauto’s eerder standaard voorzien werden van airbags dan grote vrachtwagencombinaties. Alle extra veiligheidsmogelijkheden omarmen we, dus zaken als remassistentie, rijbaanassistentie, dodehoeksensoren en camera’s beschouwen wij steevast als standaard.”

1 maand geleden
Kick-off 'Boost the Energy Transition'

Op donderdag 11 april kwamen 18 geselecteerde bedrijven samen voor de kick-off van het opwerkprogramma van de energiechallenge 'Boost the Energy Transition', georganiseerd door Dockwize en Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Dit initiatief heeft als doel om ondernemers, onderzoekers en andere vernieuwers te stimuleren om innovatieve plannen te ontwikkelen voor de energietransitie in Zeeland. Het evenement markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen om duurzame energieoplossingen te bevorderen, en komt op een cruciaal moment voor de provincie Zeeland, waar de vraag naar dergelijke oplossingen hoog is. Met de helft van de geselecteerde bedrijven uit Zeeland belooft deze challenge een aanzienlijke impact te hebben op het aanpakken van de energie-uitdagingen van de provincie.

1 maand geleden
Zakelijk overnachten met luxe en comfort

Ervaar het gemak van zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal. Op een centraal gelegen locatie, op slechts 2 autominuten van de A58 en A17 en op een korte 20 minuten rijden van Breda, is dit hotel de perfecte plek voor jouw zakelijke verblijf. De kamers De kamers bieden het comfort en de luxe die je nodig hebt na een lange werkdag. Met een kitchenette voorzien van een spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond uit eten te gaan. En dankzij de gratis wifi kun je ook in het hotel efficiënt werken aan jouw taken.

1 maand geleden