Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Met mout, hop en gist kun je heel veel variëren

Met mout, hop en gist kun je heel veel variëren

“Het is eigenlijk raar dat in sterrenrestaurants zo weinig bier wordt geschonken. Laten we eerlijk zijn: wijn is eigenlijk heel saai. Het lijkt allemaal op elkaar. Dan bier, daarin is eindeloos veel variatie. Pils, dubbel, blond, stout, IPA om maar wat te noemen. Alleen met mout, hop en gist kun je al heel veel variëren.” Kees Bubberman brouwt al ruim twintig jaar zijn eigen bieren. Eerst als hobby-brouwer, samen met een vriend. Later als professioneel brouwer bij brouwerij Emelisse in Kamperland. En nu al ruim zes jaar binnen zijn eigen bedrijf: Brouwerij Kees in Middelburg. “Als hobby-brouwer viel ik regelmatig in de prijzen en werd ik zelfs een paar keer Nederlands Kampioen. Dat was een mooie aanbeveling om professioneel aan de slag te kunnen gaan. Na een aantal jaren begon dat dienstverband te knellen. Ik wilde mijn eigen ding doen: bier brouwen en zakendoen volgens mijn eigen wensen en ideeën.”

Moderne bierdrinker wil verrast worden
Kees had volop naam gemaakt als brouwer. In 2015 maakte hij dan ook een vliegende start met zijn eigen brouwerij. Zijn plan om alles zelf te doen, ging al snel over boord. Inmiddels werkt hij met vijf collega’s en is de sales manager voortdurend onderweg. Het assortiment bestaat uit zeven, wat hij noemt, ‘core bieren’. Deze bieren vormen de pijlers van de brouwerij. Daarnaast produceert Brouwerij Kees diverse seizoenbieren en maandelijks één of meerdere eenmalige brouwsels, de one-off series. Kees legt uit: “De biermarkt is in een kwart eeuw enorm veranderd. Waren er in 1985 nog maar 8 brouwerijen, inclusief de grote namen, nu zijn dat er 750. De moderne bierdrinker wil steeds verrast worden en drinkt de meeste bieren maar één keer. Om die reden hebben wij een stevige core range en daarnaast veel eenmalige bieren voor de échte bierdrinker.”

Inspiratie? Er is zoveel mogelijk!
Wie Kees vraagt naar de inspiratie voor die bieren, ziet een haast verbaasde blik. Inspiratie? Voor Kees is het de normaalste zaak van de wereld om steeds over te lopen met ideeën voor bier. “Dat is echt niet moeilijk. Er is zoveel mogelijk. Momenteel zijn bijvoorbeeld de hazy (troebele) IPA’s populair. Verder hebben we iedere maand een bier dat gelagerd is, bijvoorbeeld op oude whisky of cognac vaten. Het is allemaal geen ‘rocket science’. Het is creatief werk en het geeft veel voldoening.”

Half miljoen liter bier per jaar
Jaarlijks produceert Brouwerij Kees een half miljoen liter bier. Circa tien procent is bestemd voor de export, binnen Europa en naar de Verenigde Staten, Canada en China. “We verkopen in Nederland via drie groothandels. Je vindt ons bier bij alle grote supermarkten en bij slijterijen.” Opvallend is dat de bieren verkocht worden in mooie blikjes. “We kiezen voor een opvallende, strakke vormgeving. Het blikje moet eruit knallen, zodat je direct denkt: hé dat bier wil ik kopen!”, vertelt Kees. “We zijn de eerste, grote Nederlandse brouwer die volledig is overgestapt op blik. Dat heeft te maken met onze keuze voor kwaliteit. We gebruiken veel hop in onze bieren en dat verandert van smaak onder invloed van licht. Om die reden is blik beter. Dat is overigens een trend, die je in de Verenigde Staten en Engeland al veel eerder zag; daar is vrijwel alles op blik.”

Van hobby naar werk
Wie Kees vraagt naar zijn ambities, ontdekt dat deze niet per se tot aan de maan reiken. “We proberen ieder jaar te groeien door mensen te blijven verrassen. Verder vind ik het vooral geweldig dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. We komen met ons bier overal; we gaan naar bierfestivals wereldwijd. Dat is fantastisch. En ja, als ik op zaterdagochtend hier in mijn eentje rondloop en alle loodsen en bierketels zie, dan ben ik trots en heb ik het gevoel dat ik het goed gedaan heb.”

Meer uit Zeeland

Meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland

De allereerste Zeeuwse Carrièrekrant is uit! Met meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland, biedt deze krant een uitgebreid overzicht van kansen en mogelijkheden in de regio.  Van technische tot creatieve functies, van startersposities tot leidinggevende functies, de diversiteit aan vacatures weerspiegelt de dynamiek van de Zeeuwse arbeidsmarkt. Heb je de krant nog niet gelezen? Blader dan hier door de digitale pagina's en ontdek jouw volgende professionele avontuur in het prachtige Zeeland.

1 week geleden
Zeeuwen werken verst van huis

Nu we de coronamaatregelen achter ons laten, gaan Nederlanders weer steeds vaker naar kantoor. Zeeuwen hebben de meeste baat bij (deels) thuiswerken, omdat zij met gemiddeld 31,8 kilometer de langste reis afleggen. Landelijk gezien reist een werknemer gemiddeld 22 kilometer naar de werkplek. Dit blijkt uit onderzoek van CVster.nl naar woon-werkafstand.  

3 weken geleden
HOPPAAA! Foodtruckfestival

HOPPAAA! Foodtruckfestival HOPPAAA! tijdens de meivakantie in Burgh Haamstede! Je hoeft drie dagen lang niet te bedenken wat je op het menu zet of waar je met de kids gaat eten. In de meivakantie strijkt namelijk weer het HOPPAAA! foodtruckfestival neer in Burgh Haamstede! Dit festival heeft het karakter van een grote familie reünie en kenmerkt zich door een heerlijk ongedwongen en gezellige sfeer. De leukste foodtrucks presenteren zich, er zijn diverse barretjes, je luistert naar nostalgische hits en voor de kids zijn er volop activiteiten. Het gezinsvriendelijke festival in Burgh Haamstede is van dinsdag 30 april t/m donderdag 2 mei, uiteraard is de toegang gratis. Borrelplanken en smikkelplateaus: Bij de foodtrucks haal je gerechten van over de hele wereld. Van Amerikaanse hotdogs tot Thaise wok gerechten en curry’s. Van loaded nacho’s, Duitse flammkuchen en Mexicaanse taco’s. Oer-Hollandse frietjes, poffertjes en tosti’s tot authentieke Italiaanse pasta’s, pizza’s en heerlijke anti pasti. Veel rijdende keukens bieden het shared dining principe aan door middel van een goed gevulde borrelplank of smikkelplateau. “We zien dat veel vriendenclubjes en gezinnen ervan houden om gerechten met elkaar te delen” aldus Gera van Vliet van evenementenorganisatie Bruisend. Lang tafelen met een drankje erbij en lekkere muziek op de achtergrond. Ondertussen kunnen de kids een sjoel competitie houden, zich laten schminken of een glitter tattoo laten zetten, dat is HOPPAAA!

4 weken geleden
Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center

Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement ‘Maak kennis met het Delta Climate Center’ in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd. Het Delta Climate Center wil met onderzoek en onderwijs bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Zeeuwse delta en daarmee delta’s over de wereld. Voor ruim 250 bezoekers vertelde wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank, samen met een aantal medewerkers, hoe het centrum dit gaat doen. Klein Tank stipte vier punten aan die het centrum uniek maken: de samenwerking tussen mbo, hbo en wo in onderwijs en onderzoek, de thema’s water, energie en voedsel en hoe het hier invulling aan geeft, de innovatieve werkvormen waarmee het centrum haar doelen wil bereiken en dat ze de gehele provincie als een living lab ziet.

1 maand geleden
“Iedereen moet na het werk weer veilig thuis komen”

“We hebben binnen ons bedrijf aandacht voor veiligheid in de breedste zin van het woord. Iedereen moet immers na het werk weer gezond en veilig thuis kunnen komen. Aandacht voor verkeersveiligheid hoort daar zeker bij. Dat betekent voor ons bedrijf dat we alle voertuigen standaard uitrusten met uiteenlopende veiligheidssystemen, dat we mensen aanspreken op verkeersveilig weggedrag, dat we rekening houden met rust- en rijtijden en chauffeurs goed inwerken op een nieuw voertuig.” Ronald Wielemaker is directeur van het gelijknamige familiebedrijf Wielemaker BV. Dit is een Zeeuwse transportonderneming, waar ongeveer 90 medewerkers dagelijks actief zijn met het inzamelen van afvalstoffen. Daarnaast speelt het bedrijf, met het transport van deelstromen, een logistieke rol in de circulaire ontwikkeling van onze regio. Veel van het werk vindt logischerwijs plaats op de weg. Daarvoor beschikt Wielemaker over ongeveer 70 voertuigen, zoals vuilnisauto’s, haakarmauto’s, portaalauto’s en trekker/oplegger combinaties. Ronald vertelt dat bij de aanschaf van nieuwe voertuigen ‘alle vinkjes wat betreft veiligheidssystemen aangaan’. “Natuurlijk! Ik heb het altijd vreemd gevonden dat lichte personenauto’s eerder standaard voorzien werden van airbags dan grote vrachtwagencombinaties. Alle extra veiligheidsmogelijkheden omarmen we, dus zaken als remassistentie, rijbaanassistentie, dodehoeksensoren en camera’s beschouwen wij steevast als standaard.”

1 maand geleden
Kick-off 'Boost the Energy Transition'

Op donderdag 11 april kwamen 18 geselecteerde bedrijven samen voor de kick-off van het opwerkprogramma van de energiechallenge 'Boost the Energy Transition', georganiseerd door Dockwize en Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Dit initiatief heeft als doel om ondernemers, onderzoekers en andere vernieuwers te stimuleren om innovatieve plannen te ontwikkelen voor de energietransitie in Zeeland. Het evenement markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen om duurzame energieoplossingen te bevorderen, en komt op een cruciaal moment voor de provincie Zeeland, waar de vraag naar dergelijke oplossingen hoog is. Met de helft van de geselecteerde bedrijven uit Zeeland belooft deze challenge een aanzienlijke impact te hebben op het aanpakken van de energie-uitdagingen van de provincie.

1 maand geleden
Zakelijk overnachten met luxe en comfort

Ervaar het gemak van zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal. Op een centraal gelegen locatie, op slechts 2 autominuten van de A58 en A17 en op een korte 20 minuten rijden van Breda, is dit hotel de perfecte plek voor jouw zakelijke verblijf. De kamers De kamers bieden het comfort en de luxe die je nodig hebt na een lange werkdag. Met een kitchenette voorzien van een spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond uit eten te gaan. En dankzij de gratis wifi kun je ook in het hotel efficiënt werken aan jouw taken.

1 maand geleden