Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Messi hoopt in toekomst op andere rol bij Barcelona

Messi hoopt in toekomst op andere rol bij Barcelona

MADRID (ANP) - Lionel Messi hoopt ooit terug te keren in een functie bij FC Barcelona. In een interview met de krant Sport zegt de Argentijnse voetbalvedette dat hij, wanneer zijn verblijf bij Paris Saint-Germain erop zit, zich met zijn gezin weer in Barcelona zal vestigen. "Dat is wat mijn vrouw wil en wat ik wil. Ik weet niet wanneer mijn contract bij Paris Saint-Germain eindigt, maar daarna keren we terug."

Messi verliet afgelopen zomer na ruim twintig jaar de club waar hij, mede dankzij 672 doelpunten, een wereldster werd. Hij tekende bij PSG voor twee jaar zonder dat Barcelona een transfersom ontving voor de speler wiens contract was afgelopen. Messi zegt in hetzelfde interview dat hem nooit is gevraagd desnoods gratis te blijven voetballen voor de club die mede door zijn salaris in grote financiële problemen is beland. "Niemand heeft me gevraagd om kosteloos te blijven voetballen voor Barcelona. Ik heb alles gedaan om te kunnen blijven. Mij werd gesmeekt genoegen te nemen met de helft van mijn salaris. Dat heb ik zonder te mekkeren gedaan."

Messi voelt zich slecht behandeld door voorzitter Joan Laporta. "Het had me goed gedaan als Messi op het laatste moment had gezegd dat hij gratis voor ons zou blijven voetballen", verklaarde Laporta onlangs bij radiozender RAC1. Messi zegt dat die suggestie hem pijn heeft gedaan. " We waren bereid de club nog meer tegemoet te komen. Zo graag wilden we in Barcelona blijven."

Messi maakt zich in de toekomst graag weer verdienstelijk voor Barcelona. "Ik heb altijd gezegd dat ik de club wil blijven helpen, in een rol als technisch directeur bijvoorbeeld. Barcelona is de club waarvan ik houd." Ondanks de sportieve crisis, die vorige week leidde tot het ontslag van trainer Ronald Koeman, ziet Messi de toekomst positief. "Het is een goede ploeg en Barcelona zal altijd tot de beste clubs van de wereld behoren", meent de 34-jarige Argentijn.

Meer uit Voetbal

AZ begint met Amerikaan Mihailovic tegen Zrinjski Mostar

ALKMAAR (ANP) - AZ begint om 18.45 uur tegen Zrinjski Mostar met de Amerikaan Djordje Mihailovic in plaats van de geblesseerde Sven Mijnans, die door een knieblessure dit jaar niet meer in actie komt. Het is de enige wijziging die trainer Pascal Jansen doorvoert ten opzichte van het competitieduel met FC Volendam van afgelopen zondag.

1 uur geleden
Benatia en Papin krijgen functie bij Ajax-tegenstander Marseille

MARSEILLE (ANP) - Olympique Marseille heeft Medhi Benatia binnengehaald als technisch adviseur. De oud-prof van onder meer Bayern München en Juventus keert zodoende terug bij de club waar hij in de jeugd voetbalde.

2 uur geleden
Voorzitter Jan Smit accepteert ontslag bij FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Voorzitter Jan Smit verschijnt donderdagavond niet op een buitengewone vergadering van FC Volendam. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd, wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren", meldt de zanger via zijn sociale kanalen. "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal."

2 uur geleden
Coach Grosso van Olympique Lyon ontslagen

LYON (ANP/AFP) - Olympique Lyon heeft coach Fabio Grosso ontslagen. De Italiaanse trainer moet vertrekken door de slechte resultaten.

3 uur geleden
Zakelijk directeur FC Volendam op non-actief

VOLENDAM (ANP) - Het bestuur van FC Volendam heeft zakelijk directeur Frans ten Berge op non-actief gesteld. De verwachting is dat het bestuur van de club later deze dag wordt ontslagen door de raad van commissarissen. Volgens de woordvoerder van FC Volendam kan het bestuur tot die tijd beslissingen blijven nemen.

5 uur geleden
Aanvalster Hemp weet: Wembley gaat ons helpen in duel met Oranje

BURTON UPON TRENT (ANP) - Als ervaringsdeskundige weet aanvalster Lauren Hemp dat spelen op Wembley de Engelse voetbalsters "een boost" geeft. Dat zal de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman vrijdag nodig hebben, aangezien er gewonnen moet worden van Nederland om zich nog te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

6 uur geleden
Wiegman denkt dat Oranjevrouwen druk op Wembley goed aankunnen

BURTON UPON TRENT (ANP) - De Engelse bondscoach Sarina Wiegman denkt niet dat de voetbalsters van Oranje al te veel onder de indruk zullen zijn van spelen in het iconische Wembley-stadion in Londen. Vrijdag zijn er in ieder geval zo'n 75.000 fans bij het cruciale Nations League-duel. De Oranjevrouwen speelden nog niet eerder voor zoveel toeschouwers.

6 uur geleden