Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Merkel verwacht nog geen akkoord over coronahulp Europa

Merkel verwacht nog geen akkoord over coronahulp Europa

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse regeringsleider Angela Merkel verwacht nog geen akkoord over het geplande Europese coronaherstelfonds en de Europese begroting voor de komende jaren. De bondskanselier zei niet te kunnen garanderen dat de Europese leiders eind deze week een overeenkomst bereiken op een top in Brussel, gezien de verschillen.

De lidstaten van de Europese Unie zitten nog niet op een lijn, benadrukte Merkel op een persconferentie na een gesprek met de Italiaanse premier Giuseppe Conte. Er is nog veel werk te doen, aldus de regeringsleider. Ze hamerde op de noodzaak van het herstelfonds iets enorms te maken. "De taak is gigantisch, dus moet ook het antwoord groot zijn."

Maar Nederland en enkele andere lidstaten vinden dat het tijdelijke coronafonds uit leningen aan getroffen landen moet bestaan, niet uit subsidies. En aan de steun moeten voorwaarden voor hervormingen worden gekoppeld. Bij het voorstel dat nu op tafel ligt bestaat het fonds van 750 miljard euro voor twee derde uit subsidies en een derde uit leningen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Zware storm teistert oosten van VS

RALEIGH (ANP/AFP) - De storm Isaias zorgt voor grote overlast in het oosten van de Verenigde Staten. Daar viel de stroom uit bij meer dan 350.000 huishoudens en liepen straten onder water.

11 minuten geleden
Oppositie Wit-Rusland wantrouwig over 'vroeg stemmen'

MINSK (ANP/AFP/DPA/RTR) - Kiezers in Wit-Rusland kunnen vanaf dinsdag al een stem uitbrengen voor de presidentsverkiezingen van zondag. Dan hoopt de autoritaire leider Aleksandr Loekasjenko (65) weer herkozen te worden. De oppositie vreest voor fraude en roept kiezers op nog even te wachten met stemmen.

1 uur geleden
Amnesty: mensenrechtenschendingen politie VS bij racismeprotesten

NEW YORK (ANP) - De autoriteiten in de Verenigde Staten hebben zich schuldig gemaakt aan mensenrechtenschendingen bij het optreden tegen de demonstraties tegen racisme en buitensporig politiegeweld de afgelopen maanden, stelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een rapport. Volgens Amnesty is er disproportioneel geweld gebruikt tegen demonstranten, medici, journalisten en waarnemers.

1 uur geleden
Polen meldt hoogste stijging coronagevallen tot dusver

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen heeft een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. Bij nog eens 680 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen. Het dodental door de epidemie steeg met 6 naar 1738.

2 uur geleden
Belgische oud-burgemeester vermoord

AALST (ANP) - Ilse Uyttersprot, wethouder en voormalig burgemeester van de Vlaamse stad Aalst, is vermoord. Huidig burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) heeft dat gezegd tegen Belgische media. Het gaat volgens hem om een niet-politieke misdaad in de relationele sfeer. Een verdachte heeft zichzelf aangegeven bij de politie.

2 uur geleden
Miljardair Branson mogelijk volgend jaar mee met ruimteschip

MOJAVA (ANP/AFP) - Miljardair Richard Branson gaat waarschijnlijk volgend jaar mee met een ruimteschip van zijn ruimtevaartbedrijf. Virgin Galactic wil dit najaar nog bemande testvluchten uitvoeren. Als die succesvol zijn, kan Branson als passagier mee met een vlucht.

2 uur geleden
'Spaanse koning Juan Carlos in Portugal'

CASCAIS (ANP) - De Spaanse koning Juan Carlos is in Portugal neergestreken nadat hij had meegedeeld naar aanleiding van schandalen buiten Spanje te gaan wonen. Portugese media melden dat hij in Estoril is, 20 kilometer ten westen van Lissabon. Juan Carlos, die na zijn aftreden in 2014 de titel koning behield, heeft daar in de Villa Giralda ook een deel van zijn jeugd doorgebracht. Hij woonde er langere tijd voor hij in 1975 de troon besteeg.

4 uur geleden