Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Merkel en regionale leiders overleggen over sluiting winkels'

'Merkel en regionale leiders overleggen over sluiting winkels'

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel overlegt zondag met leiders van deelstaten over het aanscherpen van het coronabeleid. Ingewijden zeggen dat onder meer besproken zal worden of ook winkels in de aanloop naar de kerstvakantie dicht moeten.

In Duitsland is al zo'n anderhalve maand een gedeeltelijke lockdown van kracht. Horecazaken zijn dicht, maar scholen en winkels hoefden niet te sluiten. Ondanks die maatregelen worden dagelijks tienduizenden nieuwe besmettingen gemeld. Daardoor groeit ook de druk op de politiek om in te grijpen.

Minister van Economische Zaken Peter Altmaier zei tegen Duitse media dat intensivecareafdelingen van ziekenhuizen tegen hun grenzen aanlopen. Hij zei dat er duidelijkheid moet komen over welke stappen nu nodig zijn om te voorkomen dat de pandemie "volledig uit de hand loopt".

Stappen zetten

Het Robert Koch Instituut (RKI), het Duitse RIVM, maakte zaterdag melding van 28.438 nieuwe coronabesmettingen. Ook overleden nog eens 496 coronapatiënten.

Minister van Financiën Olaf Scholz ziet het ook somber in. "We moeten de komende dagen stappen zetten die heel ver gaan en die heel hard aan zullen komen", vertelde hij zijn SPD-partijgenoten tijdens een online evenement.

Sommige deelstaten wachten niet af. Vanaf zaterdag mogen mensen in Baden-Württemberg 's avonds tussen 20.00 uur en 's ochtends 05.00 uur niet zonder geldige reden naar buiten. Woensdag ging Beieren al over op dergelijke maatregelen. Mensen mogen daar alleen nog voor essentiële zaken de deur uit.

Meer uit Buitenland

Rusland meldt opnieuw verovering dorpjes in Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - Rusland meldt de verovering van twee dorpjes aan het front in Oekraïne. Een daarvan ligt in de noordoostelijke regio Charkiv en het andere in de oostelijke regio Donetsk.

15 minuten geleden
Oekraïne vindt Russische nucleaire oefeningen 'chantage'

KYIV (ANP/RTR) - De aankondiging van Rusland om oefeningen te houden met nucleaire wapens voor het slagveld, zijn niets anders dan de voortdurende nucleaire chantage van Moskou. Dat vindt een woordvoerder van de Oekraïense militaire inlichtingendienst.

30 minuten geleden
Hamas blijft met Israël onderhandelen over staakt-het-vuren

DOHA (ANP/AFP) - Hamas blijft met Israël onderhandelen over een staakt-het-vuren. Een woordvoerder van de groepering meldt dit nadat Israël burgers in het oosten van Rafah heeft opgeroepen te evacueren, wat mogelijk wijst op een Israëlisch grondoffensief in die stad in Gaza.

56 minuten geleden
EU trekt ultieme strafprocedure in nu Polen rechtstaat versterkt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is van plan de ultieme strafprocedure die tegen Polen loopt te laten vallen. De nieuwe regering in Warschau heeft de aangetaste rechtstaat zo versterkt dat er geen reden meer is voor de strafprocedure, oordeelt de Europese Commissie.

2 uur geleden
Man roept op tot vertrek Netanyahu tijdens herdenking Holocaust

JERUZALEM (ANP/DPA) - Een man heeft in Israël een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de Holocaust verstoord door op te roepen tot het vertrek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, melden media in het land. De krant Haaretz schrijft dat de premier toen op het punt stond een krans te leggen.

2 uur geleden
Minstens kwart Europarlementariërs heeft betaalde bijbaan

BRUSSEL (ANP) - Een kwart van de Europarlementariërs heeft bijverdiensten naast het salaris en aanvullende vergoedingen. Het werkelijke percentage ligt vermoedelijk veel hoger, omdat iedere bijbaan die minder dan 5000 euro opbrengt ze niet hoeven te melden, zeggen de integriteitsactivisten van Transparency International (TI).

3 uur geleden
Vierde Israëlische militair overleden na raketaanval van Hamas

JERUZALEM (ANP/RTR) - Een vierde Israëlische militair is overleden na een raketaanval van Hamas, meldt de Israëlische krijgsmacht. Van de tien gewonde militairen zouden er drie ernstig aan toe zijn. De aanval op de militairen vond plaats bij de grensovergang Kerem Shalom.

3 uur geleden