Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Merijn Schooleman nieuwe secretaris ZLTO Raad Zeeland

Merijn Schooleman nieuwe secretaris ZLTO Raad Zeeland

Merijn Schooleman is de nieuwe secretaris van de ZLTO Raad Zeeland. Hij neemt het stokje over van Ko de Regt. De kersverse secretaris staat met beide laarzen middenin het veld en maakt werk van belangrijke Zeeuwse speerpunten als ontwikkelruimte, faunabeheer, gewasbescherming, klimaatadaptatie en verdienvermogen. Ko de regt blijft het Deltaplan en Masterplan zoetwater voor zijn rekening nemen.

Schooleman is een bekend gezicht in de Zeeuwse land- en tuinbouw en kent de uitdagingen en oplossingen op zijn duimpje. Merijn Schooleman: “De Zeeuwse land- en tuinbouw heeft een sleutelrol in de samenleving. Het kent een unieke uitgangspositie vanuit het vakmanschap, ondernemerschap en bedrijvigheid in deze regio. Boeren en tuinders hebben oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Daar werken we stevig aan met leden, zowel individueel als collectief. Voor de grootste impact op het boerenerf werken we samen met agribusiness, overheden en maatschappelijke partners.”

Sectorimportantie
De jongste secretaris van de ZLTO Raad Zeeland is een relatief nieuw gezicht op het ZLTO-nest in Zeeland. Hij heeft brede expertise en een goed netwerk in Zeeland. Door zijn loopbaan heen raakte Merijn Schooleman steeds meer doordrongen van de importantie van de Zeeuwse land- en tuinbouw. Toonaangevende voedselproductie in een van de meest vruchtbare delta’s ter wereld waarmee een groot aantal monden gevoed wordt, is geen vanzelfsprekendheid. Daar mogen alle Zeeuwen trots op zijn. Zijn ambitie is dan ook om die sectorimportantie meer en meer op de voorgrond te zetten in Zeeland.

Over ZLTO
ZLTO is een vereniging van ruim 13.000 boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Wij staan voor de continuïteit van de land- en tuinbouw en de toekomst van onze leden. Vanuit de traditie en wortels die meer dan 125 jaar terug gaan. Boeren en tuinders hebben een sleutelrol in de samenleving en dragen bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. ZLTO is toonaangevend in het creëren én realiseren van perspectief voor haar leden die ondernemen in de groene ruimte door bij te dragen aan de continuïteit van de land- en tuinbouw. Of het nu gaat om gezond en veilig voedsel, vitaliteit van het platteland of energie en klimaat.

Meer lezen over ZLTO en haar standpunten? Kijk op www.zlto.nl.

Meer uit Beveland

Waterschap zet gezuiverd rioolwater in tegen droogteschade

Waterschap Scheldestromen gaat het gezuiverde rioolwater van de rioolwaterzuiveringen Walcheren (in Ritthem) en Willem Annapolder (in Kapelle) tijdelijk in het achterliggende gebied brengen. Dit is een noodmaatregel om inklinking van veenlagen in de bodem te beperken en blijvende schade door bodemdaling te voorkomen, aldus het waterschap. 

1 uur geleden
Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal er regionaal sprake zijn van een hittegolf. 

22 uur geleden
Mevrouw Van Poelje uit Colijnsplaat is honderd jaar

COLIJNSPLAAT - Mevrouw C.C. van Poelje-Sanders uit Colijnsplaat vierde zaterdag haar honderdste verjaardag.

23 uur geleden
Boekenmarkt in Zierikzee gaat na drie jaar weer door

Reizende boekhandel Louis Tinner organiseert op zaterdag 13 augustus een gezellige boekenmarkt op het Havenplein in Zierikzee. Hartje centrum, tussen de winkels en terrassen van Zierikzee, treft u daar boekverkopers uit het hele land met een gevarieerd aanbod aan tweedehands boeken. Van betaalbare lectuur voor de vakantie tot mooie aanwinsten voor uw collectie.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Zwart Sluisje?

Dit is ‘m dan: het Zwart Sluisje waar 96,5 procent van de Goesenaren nog nooit van gehoord heeft. Gelegen aan de parallelweg van de ’s-Heer Hendrikskinderendijk, net buiten de bebouwde kom. Het speelde een poosje verstoppertje, maar een maand geleden is het ontdaan van braam en klimop. Nu kunnen we het er ’s over hebben. En naar kijken.

1 dag geleden
540 kilo afval opgeruimd van Zeeuwse stranden

BEVELAND - Deze week was de laatste Zeeuwse etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. In totaal is er in vijf dagen tijd 540 kilo afval van de Zeeuwse Noordzeestranden gehaald door 212 vrijwilligers. 

2 dagen geleden
Lisa Streppel: ‘Uiteindelijk heeft het me alleen maar sterker gemaakt’

MIDDELBURG- Ze is nog maar 24, maar Lisa Streppel, beter bekend als DJ Lisa Louise, weet wat ze wil: een carrière in de muziek, als DJ (stijl: Afro Urban) en als organisator van events. De positie van vrouwelijke DJ’s heeft haar speciale aandacht. Die zijn namelijk schaars, in de dance-wereld.

3 dagen geleden