Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Merijn Schooleman nieuwe secretaris ZLTO Raad Zeeland

Merijn Schooleman nieuwe secretaris ZLTO Raad Zeeland

Merijn Schooleman is de nieuwe secretaris van de ZLTO Raad Zeeland. Hij neemt het stokje over van Ko de Regt. De kersverse secretaris staat met beide laarzen middenin het veld en maakt werk van belangrijke Zeeuwse speerpunten als ontwikkelruimte, faunabeheer, gewasbescherming, klimaatadaptatie en verdienvermogen. Ko de regt blijft het Deltaplan en Masterplan zoetwater voor zijn rekening nemen.

Schooleman is een bekend gezicht in de Zeeuwse land- en tuinbouw en kent de uitdagingen en oplossingen op zijn duimpje. Merijn Schooleman: “De Zeeuwse land- en tuinbouw heeft een sleutelrol in de samenleving. Het kent een unieke uitgangspositie vanuit het vakmanschap, ondernemerschap en bedrijvigheid in deze regio. Boeren en tuinders hebben oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Daar werken we stevig aan met leden, zowel individueel als collectief. Voor de grootste impact op het boerenerf werken we samen met agribusiness, overheden en maatschappelijke partners.”

Sectorimportantie
De jongste secretaris van de ZLTO Raad Zeeland is een relatief nieuw gezicht op het ZLTO-nest in Zeeland. Hij heeft brede expertise en een goed netwerk in Zeeland. Door zijn loopbaan heen raakte Merijn Schooleman steeds meer doordrongen van de importantie van de Zeeuwse land- en tuinbouw. Toonaangevende voedselproductie in een van de meest vruchtbare delta’s ter wereld waarmee een groot aantal monden gevoed wordt, is geen vanzelfsprekendheid. Daar mogen alle Zeeuwen trots op zijn. Zijn ambitie is dan ook om die sectorimportantie meer en meer op de voorgrond te zetten in Zeeland.

Over ZLTO
ZLTO is een vereniging van ruim 13.000 boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Wij staan voor de continuïteit van de land- en tuinbouw en de toekomst van onze leden. Vanuit de traditie en wortels die meer dan 125 jaar terug gaan. Boeren en tuinders hebben een sleutelrol in de samenleving en dragen bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. ZLTO is toonaangevend in het creëren én realiseren van perspectief voor haar leden die ondernemen in de groene ruimte door bij te dragen aan de continuïteit van de land- en tuinbouw. Of het nu gaat om gezond en veilig voedsel, vitaliteit van het platteland of energie en klimaat.

Meer lezen over ZLTO en haar standpunten? Kijk op www.zlto.nl.

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

16 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

2 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden