Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mercedes moet auto's terugroepen, maar wacht nog op onderdelen

Mercedes moet auto's terugroepen, maar wacht nog op onderdelen

STUTTGART (ANP/RTR/DPA) - Mercedes-Benz moet auto's terugroepen naar de garage omdat een technisch defect brand zou kunnen veroorzaken bij een aantal modellen. Toch moeten eigenaren wachten omdat de onderdelen die nodig zijn om het probleem op te lossen nog niet beschikbaar zijn. Ook in Nederland krijgen autobezitters binnenkort een brief over de terugroepactie, meldt een woordvoerster van het automerk.

Het Duitse autoconcern Daimler, eigenaar van Mercedes-Benz, bevestigde het nieuws na berichtgeving door Duitse media. Het brandgevaar wordt veroorzaakt door een mogelijke lekkage in de koelvloeistofpomp die componenten zou kunnen opwarmen. Bepaalde voertuigen van de modellen GLE/GLS, C-Class, E-Class, S-Class, GLC, CLS en G-Class met dieselmotoren lopen kans op een dergelijke lekkage.

Volgens de Duitse tabloid Bild en zakenkrant Handelsblatt treft de terugroepactie wereldwijd 800.000 auto's van Mercedes-Benz, maar het automerk kan die cijfers niet bevestigen. In een brief die Bild heeft ingezien stond dat "het risico op brand niet kon worden uitgesloten".

Daimler bevestigde dat de brief authentiek was. Ook liet het concern weten dat de terugroepactie al in november was aangekondigd. Het bedrijf adviseert de eigenaren van de voertuigen waarop de terugroepactie betrekking heeft om onmiddellijk contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Mercedes-Benz-servicepartner.

De vervanging van het betreffende onderdeel zal naar verwachting vanaf midden tot eind januari van start gaan, afhankelijk van de beschikbaarheid van het onderdeel. "In de tussentijd moet het getroffen voertuig op een bijzonder voorzichtige manier worden bestuurd en moet het gebruik tot het absolute minimum worden beperkt", waarschuwde Daimler in de brief.

Het is nog niet duidelijk hoeveel auto's in Nederland terug moeten naar de garage. Ook hier duurt het waarschijnlijk tot half januari voordat de noodzakelijke reparaties kunnen beginnen. De Nederlandse brief die de Mercedes-Benz-rijders ontvangen wordt nog opgesteld. "In de brief wordt de reden van de terugroepactie toegelicht en zal de klant worden gevraagd om even geduld te oefenen omdat de benodigde hard- en software voor het uitvoeren van de actie nog niet beschikbaar zijn", laat de zegsvrouw voor Mercedes-Benz in de Benelux weten.

Meer uit Financieel

Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geƫindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

58 minuten geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariƫrs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

2 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

3 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

5 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

7 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

8 uur geleden