Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mensenrechtenactivist Chouhan komt op adem in Middelburg

Mensenrechtenactivist Chouhan komt op adem in Middelburg

MIDDELBURG - De Indiase mensenrechtenverdediger Akram Akhtar Chouhan (31) verblijft de komende drie maanden in Middelburg om bij te komen van zijn werk. Met gevaar voor eigen leven strijdt Chouhan voor een beter bestaan voor de minderheden in zijn geboorteland.

Chouhan logeert in de Zeeuwse hoofdstad, omdat Middelburg een zogenaamde 'Shelter City' is, een stad voor onderdak. Vijf andere mensenrechtenactivisten gingen Choucan al voor. 'Het is de bedoeling dat Akram in Middelburg op adem komt en met nieuwe energie, kennis, vaardigheden en een breder netwerk terugkeert naar zijn land', laat een woordvoerder van de gemeente Middelburg weten.

Moslimminderheden

Chouhan is directeur van de Afkar India Foundation. Deze organisatie is in 2013 opgericht om slachtoffers van de opstand in de Indiase streek Muzaffarnagar te helpen. 'Bij de opstand werden met name moslimminderheden slachtoffer van buitensporig geweld. Akram heeft actief gewerkt aan de opvang en rehabilitatie van de slachtoffers. Akram strijdt al vele jaren voor de mensenrechten in zijn regio.'

Samenwerking

De gemeente Middelburg verzorgt het verblijf van Chouhan tot de zomer. Ze werkt hiervoor samen met woningcorporatie Woongoed, Stichting Present, University College Roosevelt en Vluchtelingenwerk Zuid-West Nederland. 'Akram wordt begeleid door een student en een vrijwilliger van vluchtelingenwerk. Deze samenwerking stelt hem in staat om zijn kennis te verbreden en te delen.'

De gemeenteraad van Middelburg heeft jaren geleden besloten tot deelname aan Shelter City. Akram Akhtar Chouhan is na James Ninrew Dong, Hena Gul, Svitlana Valko, Janak Raut en Diana Mailosi de zesde mensenrechtenverdediger in Middelburg. Shelter City is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer uit Middelburg

Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

46 minuten geleden
Bestuurders bekeurd na ongeval Aagtekerke

AAGTEKERKE – Meerdere bestuurders hebben maandagmorgen een bekeuring gekregen bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke.

3 uur geleden
Lichtgewonde bij ongeval bij Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke is maandagmorgen een persoon lichtgewond geraakt. De politie, brandweer en ambulancedienst werden vanmorgen omstreeks 08.15 uur opgeroepen nadat was gemeld dat tussen Aagtekerke en Westkapelle een personenauto op zijn kop terecht was gekomen. 

4 uur geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

6 uur geleden
Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

8 uur geleden
Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

17 uur geleden
Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 17 december 2023 organiseert Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert in de Hoeksteen, aan de Roozenburglaan in Middelburg.

20 uur geleden