Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mensen zetten onmacht om in kracht bij Ride for the Roses

Mensen zetten onmacht om in kracht bij Ride for the Roses

GOES - Er hebben zich al meer dan 1500 mensen ingeschreven voor de landelijke Ride for the Roses op zondag 15 september in Goes. “Daar zijn we hartstikke trots op. Het is een hele goede start”, zegt woordvoerder Annebel Schipper van KWF Kankerbestrijding. KWF heeft de organisatie van het mega-evenement voor het eerst zelf in handen.

Nadat het comité dat de Ride for the Roses jarenlang organiseerde had aangegeven te willen stoppen, besloot KWF het na overleg met deze vrijwilligers op zich te nemen.

Vijftien miljoen

Met de populaire benefiettocht stoppen was geen optie. “De Ride for the Roses bestaat sinds de jaren ‘90. Er is al meer dan vijftien miljoen euro mee opgehaald voor allerlei onderzoeken”, zegt Annebel Schipper van KWF. “Elk jaar doen er duizenden mensen mee. Samen vormen ze het grootste peloton van Nederland. Het is al met al één van de top drie-acties voor KWF. We zijn er erg blij mee.”

Combinatie

Het jarenlange succes komt volgens haar door een combinatie van factoren. In de eerste plaats krijgt één op de drie Nederlanders te maken met kanker. “Het raakt ons allemaal”, zegt Schipper. “Dat geeft een gevoel onmacht, maar dat kun je door middel van de Ride for the Roses omzetten in kracht. Je staat even niet langs de zijlijn."

Laagdrempelig

Het is bovendien een laagdrempelig evenement. Iedereen kan meedoen, ook vanwege de verschillende afstanden. “Je hoeft er niet maanden voor te trainen. Als je een fiets hebt, is dat voldoende.” En een fiets hebben vele duizenden Nederlanders, zo blijkt uit het aantal deelnemers van de afgelopen jaren. “Het is een oer-Hollands evenement. We houden nu eenmaal van fietsen. Met zijn allen doe je iets tegen de ziekte. Dat zorgt voor een groot gevoel van saamhorigheid.”

Logisch

Hoewel alles goed is overgedragen door het organisatiecomité was Goes als start- en finishplaats dit jaar een logische keuze, zegt de woordvoerder. Het is de derde keer dat de Ride for the Roses hier plaatsvindt. “Na de eerdere afleveringen in 2008 en 2014 zijn we blij terug te zijn in Goes. Het loopt hier altijd gesmeerd, de gemeente Goes en het bedrijfsleven staan er vol achter en de ervaring is er, mede door de jaarlijkse Delta Ride for the Roses”, zegt Schipper. “De mensen weten veel. Als KWF willen we het niet solo organiseren, maar juist in samenwerking met vrijwilligers. In Goes voelen we een enorme betrokkenheid. Ook daarom hebben we opnieuw voor Zeeland gekozen.”

Routes

De volgens Schipper ‘prachtige routes’ door de natuur en langs en over het water speelden ook mee. “Logistiek en qua vergunningen en veiligheid gaat het ook goed in Goes. Je hebt toch te maken met duizenden fietsers die bijna tegelijkertijd op pad gaan.” Deelnemers zullen er weinig van merken dat de organisatie is veranderd. Vertrouwde elementen, zoals het zingen van het lied ‘The Rose’ voor de start, blijven behouden. “De kern van het evenement blijft staan. Dat is wat het tot een succes heeft gemaakt.”

Meer informatie: www.ridefortheroses.nl.

Meer uit Beveland

Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

7 uur geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

9 uur geleden
Hemelvaartsdag: Een vrije dag, maar waarom eigenlijk?

GOES - Hemelvaartsdag, de dag die jaarlijks door Nederlanders wordt gevierd dankzij de verplichte vrije dag. Heerlijk, zo'n lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk?

11 uur geleden
Isolatiesubsidie beschikbaar voor woningeigenaren in Borsele

HEINKENSZAND - Het Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP) is van start gegaan in de gemeente Borsele. 'Eigenaren van een slecht geïsoleerd huis kunnen via het ZIP isolatiesubsidie aanvragen, ook als ze doe-het-zelver zijn', laat de gemeente Borsele weten.

1 dag geleden
Snuffelmarkt op Hemelvaartsdag in Goes

GOES - Op Hemelvaartsdag is er de grote snuffelmarkt op de Grote Markt in Goes.

1 dag geleden
Auto crasht tegen lantaarnpaal Goes, inzittende naar ziekenhuis

GOES - Een auto van een maaltijdbezorger is dinsdagavond op een lantaarnpaal gebotst op de M.A. de Ruijterlaan in Goes. Eén van de inzittenden is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Auto uitgebrand op A58 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE - Op de snelweg A58 bij 's-Heer Arendskerke is dinsdagavond een personenauto in brand gevlogen en volledig in vlammen opgegaan.De auto bevond zich ter hoogte van verzorgingsplaats Vliedberg toen de brand kort voor 20.00 uur werd ontdekt. De brandweer rukte nog met spoed uit om te blussen, maar toen de hulpdiensten arriveerden stond het voertuig al volledig in brand.Vanwege het incident moest het verkeer richting Vlissingen volledig worden stilgelegd. Het verkeer stond stil vanaf knooppunt De Poel. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

1 dag geleden