Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Mensen op een vrolijke manier een duwtje in de goede richting geven’

‘Mensen op een vrolijke manier een duwtje in de goede richting geven’

GOES - Moeilijk is het niet en vermoeiend geenszins. Een flesje of papiertje in de bak gooien kan iedereen.

Met de campagne ‘Afval in de bak, je kan het’ probeert de gemeente Goes iedereen ‘het duwtje in de goede richting te geven’. “We willen op een positieve manier mensen bewegen om het goede te doen in plaats van alleen ‘je mag niet ...’ te zeggen”, legt wethouder Cees Pille uit. “Met relatief weinig moeite kunnen we Goes schoon houden. Dat is goed voor het aanzicht van stad en dorpen en het het milieu.” 

Vrolijk

De gemeente laat de vrolijke posters overal ophangen. Ook schenkt ze aandacht aan het onderwerp op sociale media, betrekt ze scholen in de regio en komen er ludieke acties. De aandacht gaat vooral uit naar de ‘snoeproutes’, waar veel flesjes, blikjes en papiertjes op de weg en in de berm liggen. Langs deze doorgaande routes komen tien extra blikvangers te staan. Passanten kunnen daarin hun afval gooien. 

Afvalcoaches

Het foodcourt op De Poel is ook een aandachtsgebied. Daar staat al een aantal blikvangers. “Ik vind het goed dat de restaurants daar iemand laten rondlopen om het afval op te ruimen.” Verder belooft Goes snel te reageren als mensen melding maken van zwerfafval en komen er afvalcoaches, die winkeliers en ondernemers helpen. Inwoners zelf kunnen opruimspullen halen bij MEC De Bevelanden. “Ik spreek regelmatig mensen die tijdens een wandeling afval opruimen. Dat is fantastisch. Dat moeten we mogelijk maken. Eigenlijk moet het niet nodig zijn, maar laten we Goes gewoon met zijn allen schoon houden.”

Meer uit Beveland

Motorrijder (23) uit 's-Heerenhoek ernstig gewond na valpartij

's-HEERENHOEK - Een motorrijder is maandagmorgen ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de 's-Heerenhoeksedijk bij 's-Heerenhoek. Het slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

5 uur geleden
Lezersfoto van de week komt uit Goese tuin

GOES - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Corry Dijke uit Goes.

1 dag geleden
Aan de keukentafel bij Luna Heuvingh en Esther Beunis

Ze kenden elkaar al langer maar de liefde sloeg een jaar of tien geleden pas echt over achter de bar bij café Seventy-Seven in Middelburg. Toen gingen ze nog samen op boevenpad, nu zijn ze bezig met opstarten van Marie Bio Strandkot op het natuurstrand van Oostkapelle. Een strandtent waar uitsluitend met biologische en lokale producten gewerkt gaat worden. Van het land naar het strand, dat is het idee. Esther: 'Bij een cappuccino krijg je melk van de koeien van de boerderij achter de duinen.'

2 dagen geleden
Motorrijder raakt gewond bij ongeval op de N665

HEINKENSZAND - Een motorrijder is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de N665 ter hoogte van Heinkenszand. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Weekendweer: zondag stevige (onweers)buien

REDACTIE - Zaterdag is er veel bewolking en valt vooral 's ochtends regen. Later op de dag wordt het regionaal droger en kan de zon nog even doorbreken. Het wordt 17 tot 21 graden. Zondag start juist droog met zon, later op de dag neemt de kans op onweersbuien toe. Met 20 tot 23 graden is het wat warmer.

2 dagen geleden
Auto in sloot Westerscheldetunnelweg Borssele

BORSSELE - Bij de Westerscheldetunnelweg (N62) in Borssele is vrijdagmiddag een auto in een sloot terecht gekomen. Eén persoon is gewond geraakt. De hulpdiensten zijn ter plekke.De alarmcentrale stuurde onder meer enkele brandweerwagens op pad nadat rond 14.30 uur melding was gemaakt van een voertuig dat te water was geraakt tussen de Westerscheldetunnel en het tolplein bij Borssele. Ter plaatse bleek een auto in een sloot te liggen. De inzet van de opgeroepen brandweerduikers bleken niet nodig te zijn.De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde rond 15.00 uur dat de bestuurder uit het voertuig was en dat de persoon aanspreekbaar was. Het slachtoffer wordt overgedragen aan de ambulancedienst. Voor zover bekend is de persoon niet ernstig gewond geraakt. Volgens de politie is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.In verband met het ongeval is er tussen de Oostbuis (rijrichting Borssele) en het tolplein van de Westerscheldetunnel één rijstrook afgesloten. Een berger is opgeroepen om de auto te takelen.

2 dagen geleden
Jarig Ovezande klaar voor 42e editie van Klomppop

OVEZANDE - In jubilerend Ovezande - het dorp bestaat 700 jaar - begint vrijdag de 42e editie van Klomppop. Op sportterrein De Fazant klinkt tot en met zondag (26 mei) veel muziek, er is straattheater en er zijn voor jong en oud veel extra activiteiten.

3 dagen geleden