Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Mensen op een vrolijke manier een duwtje in de goede richting geven’

‘Mensen op een vrolijke manier een duwtje in de goede richting geven’

GOES - Moeilijk is het niet en vermoeiend geenszins. Een flesje of papiertje in de bak gooien kan iedereen.

Met de campagne ‘Afval in de bak, je kan het’ probeert de gemeente Goes iedereen ‘het duwtje in de goede richting te geven’. “We willen op een positieve manier mensen bewegen om het goede te doen in plaats van alleen ‘je mag niet ...’ te zeggen”, legt wethouder Cees Pille uit. “Met relatief weinig moeite kunnen we Goes schoon houden. Dat is goed voor het aanzicht van stad en dorpen en het het milieu.” 

Vrolijk

De gemeente laat de vrolijke posters overal ophangen. Ook schenkt ze aandacht aan het onderwerp op sociale media, betrekt ze scholen in de regio en komen er ludieke acties. De aandacht gaat vooral uit naar de ‘snoeproutes’, waar veel flesjes, blikjes en papiertjes op de weg en in de berm liggen. Langs deze doorgaande routes komen tien extra blikvangers te staan. Passanten kunnen daarin hun afval gooien. 

Afvalcoaches

Het foodcourt op De Poel is ook een aandachtsgebied. Daar staat al een aantal blikvangers. “Ik vind het goed dat de restaurants daar iemand laten rondlopen om het afval op te ruimen.” Verder belooft Goes snel te reageren als mensen melding maken van zwerfafval en komen er afvalcoaches, die winkeliers en ondernemers helpen. Inwoners zelf kunnen opruimspullen halen bij MEC De Bevelanden. “Ik spreek regelmatig mensen die tijdens een wandeling afval opruimen. Dat is fantastisch. Dat moeten we mogelijk maken. Eigenlijk moet het niet nodig zijn, maar laten we Goes gewoon met zijn allen schoon houden.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Eerste mast voor nieuwe stroomsnelweg staat

BORSSELE - In het Sloebos bij Borssele is donderdag de eerste mast voor de nieuwe hoogspanningsverbinding van Borssele naar Rilland in elkaar gezet. Het laatste element van de pyloon van de eerste mast is met een enorme kraan op zijn plek gehesen.

1 uur geleden
College Goes stelt voor azc voor 15 jaar te openen

GOES - Het Goese college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor een asielzoekerscentrum voor 150 tot 300 mensen te realiseren. Dit zou in 2024 kunnen openen. “Een duurzame opvanglocatie, voor 15 jaar, past bij onze gemeente”, zegt burgemeester Margo Mulder.

2 uur geleden
Stoomtrein Goes-Borsele lijft ‘Donderbus’ in

HOEDEKENSKERKE - Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) werkt volop aan vernieuwing. Donderdag is er een treinwagon geplaatst bij eindpuntvoorziening ‘De Buffer’ in Hoedekenskerke. Die gaat de SGB gebruiken als horecaruimte. 

6 uur geleden
Maarten Sas nieuwe voorzitter Grote Kerk Goes

GOES - De Stichting Grote of Maria Magdalenakerk in Goes heeft Maarten Sas als nieuwe voorzitter benoemd. 

1 dag geleden
Emergis waarschuwt voor gevaarlijke pillen

GOES - De Zeeuwse zorgorganisatie Emergis waarschuwt voor gevaarlijke donkerroze, driehoekige pillen met een Tesla-logo die in omloop zijn. ‘Deze pillen blijken geen 2C-B, maar het langwerkende tripmiddel DOC te bevatten’, laat Emergis weten.Sinds begin april zijn er op verschillende plaatsen in Nederland verdachte pillen ingeleverd bij de testcentra van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS). ‘Ze zouden 2C-B bevatten, maar er blijkt een hoge dosis DOC in te zitten. Inname van deze pillen veroorzaakt dermate heftige tripeffecten en lichamelijke effecten, zoals epileptische aanvallen, dat ziekenhuisopname nodig was.’

1 dag geleden
Ook Op Stoom en Oeljebroelje gaan niet door

HEINKENSZAND - De festivals Oeljebroelje en Op Stoom in de gemeente Borsele zijn wegens corona verzet naar volgend jaar.

1 dag geleden
Brandweer Heinkenszand wellicht nog voor zomer naar tijdelijke post

HEINKENSZAND - De brandweer van Heinkenszand verhuist mogelijk nog voor deze zomer naar haar tijdelijke post. De gemeente Borsele heeft hiervoor het terrein van de gemeentewerkplaats aan de Dorpsstraat op het oog.

2 dagen geleden