Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Menno geeft de liefde voor Lego door aan zijn zoon Mick

Menno geeft de liefde voor Lego door aan zijn zoon Mick

GOES – Het televisieprogramma ‘Lego Masters’ is razend populair, ook bij Menno en Mick (8) Nagelhout uit Goes. Micks kamer staat vol met bouwsets. Al vanaf zijn vierde bouwt hij de moeilijkste constructies bijna helemaal zelf. Ook breekt hij ze weer graag af om er iets heel anders van te maken.

“Ik vind het leuk om politiebureaus te maken”, vertelt de jonge Lego-fan. “De politieagenten en de ninja’s gaan de wereld dan redden. Ik vind het ook heel leuk als dingen kunnen bewegen.” Mick legoot bijna elke dag en is er best goed. “Sommige sets zijn voor kinderen vanaf negen jaar, maar die vind ik niet moeilijk. De Ninjago-sets zijn het leukst. Als ik nog één set van ‘De Schedeltovenaar’ krijg, heb ik alles van de serie. Voor mijn verjaardag vraag ik altijd Lego en ik spaar er ook zelf voor.” Mick heeft de passie geërfd van zijn vader Menno. “Ik wilde altijd brickmaster, Lego-ontwerper, worden, maar dat is helaas niet gelukt. Nu ben ik civiel technisch ingenieur, dus dat komt wel in de buurt”, grapt hij. “Het mooiste vind ik dat je met Lego alles kunt bouwen, omdat het ontwerp nooit echt vaststaat. Ik heb met mijn vader als kind een schaalmodel gemaakt van de Oosterscheldekering, waarbij we de cilinderstangen maakten van Lego-hoofdjes.”

Net als zijn vader wil Mick later ook dingen bouwen en het liefst Lego-ontwerper worden. Vorig jaar heeft hij zich opgegeven voor de kinderversie van Lego Masters, maar werd jammer genoeg niet geselecteerd. “We gaan het nog wel een keer proberen”, vertelt Menno.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

18 uur geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

22 uur geleden
Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Wie deze week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot.

1 dag geleden
Borsele lanceert digitale nieuwsbrief over ontwikkelingen energietransitie

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele komt met een digitale nieuwsbrief over alle ontwikkelingen rondom de energietransitie, zoals de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales. Alle belangstellenden kunnen zich op deze nieuwsbrief abonneren. De gemeente streeft ernaar de brief minimaal eens per maand te versturen, laat ze maandag weten.

1 dag geleden
Franda van der Zande wint fotowedstrijd Borsele

HEINKENSZAND – In het gemeentehuis van Borsele is zaterdag de winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele bekend gemaakt. Franda van der Zande heeft volgens de jury het beste het thema ‘De kracht van Borsele’ in haar foto gevangen en won de eerste prijs.

1 dag geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE - De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE -  De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden