Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Menno geeft de liefde voor Lego door aan zijn zoon Mick

Menno geeft de liefde voor Lego door aan zijn zoon Mick

GOES – Het televisieprogramma ‘Lego Masters’ is razend populair, ook bij Menno en Mick (8) Nagelhout uit Goes. Micks kamer staat vol met bouwsets. Al vanaf zijn vierde bouwt hij de moeilijkste constructies bijna helemaal zelf. Ook breekt hij ze weer graag af om er iets heel anders van te maken.

“Ik vind het leuk om politiebureaus te maken”, vertelt de jonge Lego-fan. “De politieagenten en de ninja’s gaan de wereld dan redden. Ik vind het ook heel leuk als dingen kunnen bewegen.” Mick legoot bijna elke dag en is er best goed. “Sommige sets zijn voor kinderen vanaf negen jaar, maar die vind ik niet moeilijk. De Ninjago-sets zijn het leukst. Als ik nog één set van ‘De Schedeltovenaar’ krijg, heb ik alles van de serie. Voor mijn verjaardag vraag ik altijd Lego en ik spaar er ook zelf voor.” Mick heeft de passie geërfd van zijn vader Menno. “Ik wilde altijd brickmaster, Lego-ontwerper, worden, maar dat is helaas niet gelukt. Nu ben ik civiel technisch ingenieur, dus dat komt wel in de buurt”, grapt hij. “Het mooiste vind ik dat je met Lego alles kunt bouwen, omdat het ontwerp nooit echt vaststaat. Ik heb met mijn vader als kind een schaalmodel gemaakt van de Oosterscheldekering, waarbij we de cilinderstangen maakten van Lego-hoofdjes.”

Net als zijn vader wil Mick later ook dingen bouwen en het liefst Lego-ontwerper worden. Vorig jaar heeft hij zich opgegeven voor de kinderversie van Lego Masters, maar werd jammer genoeg niet geselecteerd. “We gaan het nog wel een keer proberen”, vertelt Menno.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

25 minuten geleden
Weekendweerbericht: '(Onweers)buien verdrijven warmte'

GOES - Dit weekeinde staat in het teken van een weersverandering. 'Het weekend begint volop zomers met veel ruimte voor de zon, bij maxima die zaterdag uitkomen tussen 27 graden in de kustgebieden tot maar liefst 33 graden in het zuidoosten', meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 'In de avond neemt de kans op enkele buien toe en in de nacht naar zondag kunnen op meerdere plekken (onweers)buien vallen. Zondag valt de temperatuur een stuk lager uit, met 20 tot 25 graden. Daarbij is het licht wisselvallig met enkele buien die over het land trekken. De meeste lijken in het oosten te vallen.'

4 uur geleden
Getuigen gezocht van mishandelingen in binnenstad Goes

GOES - De politie doet onderzoek naar twee mishandelingen zondagnacht 30 juni in het centrum van Goes. De mishandelingen vonden kort na elkaar plaats en de politie vermoedt dat het om dezelfde dader(s) gaat. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

4 uur geleden
Borselse ontwerpwedstrijd voor nieuwe waarderingsprijs

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele is op zoek naar kunstenaars die een nieuwe waarderingsprijs willen ontwerpen. 

5 uur geleden
Brasserie Westerkade opent deuren in Goes: 'We willen iedereen totaalplaatje bieden'

GOES - Goes is een restaurant rijker. Brasserie Westerkade opende 28 juni zijn deuren voor de gasten van het naastgelegen, hotel Waterstate, maar ook voor toeristen en inwoners van Goes. Op 25 september volgt de officiële opening, waarbij bezoekers getrakteerd worden op een leuke openingsactie.

23 uur geleden
Halfjaarcijfers ROVZ: '254 ernstig gewonden en acht doden in Zeeuws verkeer'

GOES - In de eerste helft van 2024 zijn er in Zeeland 254 ernstig gewonden en acht dodelijke slachtoffers gevallen in het verkeer. Dat meldt het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). 'De cijfers zijn hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Toen waren er 250 ernstige ongevallen met vijf dodelijke slachtoffers.' 

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden