Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Memorial 40-45 Kapelle geeft gezicht aan begraven Franse soldaten

Memorial 40-45 Kapelle geeft gezicht aan begraven Franse soldaten

KAPELLE - Voor museum Memorial 40-45 Kapelle veranderde de planning van de afgelopen tijd vaak. Naast het niet kunnen ontvangen van bezoekers konden ook grotere evenementen niet doorgaan. Desondanks hebben de vrijwilligers en Andries Looijen, voorzitter van het museum, niet stil gezeten. 

Het is jammer dat we zoveel maanden dicht moesten, dat is niet waar je het voor doet”, zegt Looijen. De week Toujours Kapelle, zoals voorgaande jaren, kon niet doorgaan, maar de Franse Slag Mars wel, zij het in het najaar in plaats van het voorjaar. Die werd met 360 bezoekers druk bezocht. “De Frans Slag Mars was een groot succes. We hebben ook nog een vrijwilligersbarbecue kunnen doen voor alles dicht moest.’’ 

Ondanks dat het museum vaak dicht bleef, zijn Looijen en de vrijwilligers druk geweest met andere projecten. “We zijn vorig jaar onder meer aangesloten bij de Vereniging Zeeuwse Musea. Via die vereniging kunnen we nauw contact houden met andere musea in Zeeland en kunnen we vergaderen”, vertelt de voorzitter. “Naast dat zijn we nog steeds volop bezig met de uitwerking van de nieuwbouwplannen en zijn we de hele collectie aan het inventariseren.” Ook zijn ze bezig met een project om een gezicht en verhaal te koppelen aan de namen van 127 geïdentificeerde Franse graven. “In het project ‘Faces to Graves’ zijn we met een aantal vrijwilligers, door middel van oude documenten, een gezicht aan ieder graf aan het koppelen. Soms hebben we wel zestig documenten per Fransman.” Ook dat wordt onderdeel van het nieuwe museum.

Meer uit Reimerswaal

Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

4 uur geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

3 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

3 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

4 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

4 dagen geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

4 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

5 dagen geleden