Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meldpunt vuurwerkoverlast geopend in gemeente Reimerswaal

Meldpunt vuurwerkoverlast geopend in gemeente Reimerswaal

KRUININGEN - SGP Reimerswaal heeft maandag een online meldpunt geopend waar inwoners van de gemeente vuurwerkoverlast kunnen melden.

‘Vuurwerk afsteken is verboden, maar we horen vanuit de hele gemeente dat er grote overlast is door vuurwerk’, laat de SGP Reimerswaal weten. Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en de politie doen er alles aan om de overlast terug te dringen. ‘Daar hebben we waardering voor. Helaas is het voor handhavers lastig om vuurwerkoverlast op te lossen. Het beperkt zich namelijk niet tot een aantal locaties en de locaties zijn soms ook moeilijk te traceren. Met het meldpunt willen we inzichtelijk maken waar de meeste overlast ervaren wordt en vooral ook de maatschappelijke discussie op gang brengen over vuurwerkoverlast.’ Het meldpunt vervangt de melding bij politie en/of gemeente niet, benadrukt de partij. 

Iedereen kan via het meldpunt inzien hoe vaak en waar inwoners overlast ervaren. ‘We hopen hiermee te bereiken dat veroorzakers van vuurwerkoverlast inzien dat het overgrote deel van de Reimerswaalse samenleving het afsteken van vuurwerk als overlast ervaart. Daarnaast hopen we dat ouders hierover in gesprek gaan met hun kinderen.’

Het meldpunt is te vinden via www.vuurwerkoverlastreimerswaal.nl. ‘Het is mogelijk om anoniem overlast te melden in een straat.’

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

28 minuten geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

1 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden