Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meldpunt vuurwerkoverlast geopend in gemeente Reimerswaal

Meldpunt vuurwerkoverlast geopend in gemeente Reimerswaal

KRUININGEN - SGP Reimerswaal heeft maandag een online meldpunt geopend waar inwoners van de gemeente vuurwerkoverlast kunnen melden.

‘Vuurwerk afsteken is verboden, maar we horen vanuit de hele gemeente dat er grote overlast is door vuurwerk’, laat de SGP Reimerswaal weten. Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en de politie doen er alles aan om de overlast terug te dringen. ‘Daar hebben we waardering voor. Helaas is het voor handhavers lastig om vuurwerkoverlast op te lossen. Het beperkt zich namelijk niet tot een aantal locaties en de locaties zijn soms ook moeilijk te traceren. Met het meldpunt willen we inzichtelijk maken waar de meeste overlast ervaren wordt en vooral ook de maatschappelijke discussie op gang brengen over vuurwerkoverlast.’ Het meldpunt vervangt de melding bij politie en/of gemeente niet, benadrukt de partij. 

Iedereen kan via het meldpunt inzien hoe vaak en waar inwoners overlast ervaren. ‘We hopen hiermee te bereiken dat veroorzakers van vuurwerkoverlast inzien dat het overgrote deel van de Reimerswaalse samenleving het afsteken van vuurwerk als overlast ervaart. Daarnaast hopen we dat ouders hierover in gesprek gaan met hun kinderen.’

Het meldpunt is te vinden via www.vuurwerkoverlastreimerswaal.nl. ‘Het is mogelijk om anoniem overlast te melden in een straat.’

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Zeeuwleeuw 1 maand geleden
Volkomen terecht. Het is hier in de omgeving ook al vanaf begin november regelmatig raak met veel grote explosies op allerlei tijdstippen, maar met name in het weekend 's avonds laat.

Meer uit Reimerswaal

Memorial 40-45 Kapelle geeft gezicht aan begraven Franse soldaten

KAPELLE - Voor museum Memorial 40-45 Kapelle veranderde de planning van de afgelopen tijd vaak. Naast het niet kunnen ontvangen van bezoekers konden ook grotere evenementen niet doorgaan. Desondanks hebben de vrijwilligers en Andries Looijen, voorzitter van het museum, niet stil gezeten. 

7 uur geleden
Fruitteeltmuseum: ‘Ten opzichte van 2020 was het wél een goed jaar’

KAPELLE - Net als vele andere sectoren hebben de musea al twee jaar te maken met de coronamaatregelen. Zo ook het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Naast een grote daling in bezoekers, liep het de afgelopen jaren ook voor de vele vrijwilligers van het museum anders dan verwacht. 

3 dagen geleden
Woning en bedrijfspand in Yerseke gesloten wegens drugsactiviteiten

YERSEKE - In Yerseke zijn donderdag een woning aan de Marijkelaan en een bedrijfspand aan de Molendijkseweg afgesloten wegens drugsactiviteiten. In het bedrijfspand zijn onder meer vuurwapens gevonden, aldus de gemeente Reimerswaal.

4 dagen geleden
Wordt Kapelse wethouder Annebeth Evertz beste lokale bestuurder van Nederland?

KAPELLE - Wethouder Annebeth Evertz van de gemeente Kapelle vertegenwoordigt Zeeland in de landelijke verkiezing van Beste Lokale Bestuurder 2021. Hiervoor zijn 13 genomineerden in de race: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen. Op donderdag 3 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

4 dagen geleden
Reimerswaal onderzoekt verbetering dienstverlening

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal wil haar dienstverlening verbeteren. Daarom roept ze inwoners op te laten weten hoe zij de gemeentelijke dienstverlening ervaren. Tot 16 maart laat Reimerswaal dit onderzoeken.‘Wij roepen alle inwoners, (medewerkers van) bedrijven en maatschappelijke organisaties op om de korte vragenlijst in te vullen’, laat de gemeente Reimerswaal weten. ‘Dit is anoniem en duurt niet langer dan 5 minuten.’ Hoe heeft u een aanvraagproces of andere dienst ervaren? Hoe heeft u het liefst contact met de gemeente? Wat vindt u van de toegankelijkheid van het gemeentehuis? Dit soort vragen worden gesteld. De antwoorden helpen de gemeente om te bepalen waarin zij de komende jaren kan verbeteren. Waarnemend burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Reimerswaal laat weten dat de gemeente het belangrijk vindt om inwoners continu te betrekken bij het optimaliseren van de dienstverlening. ‘Dit onderzoek is daarom een eerste uit een reeks. Na deze eerste meting zoomen we in op de onderwerpen die snel verbetering vragen. Daarna worden ook de minder dringende processen opgepakt. De input van inwoners, van jong tot oud, is daarbij steeds van cruciaal belang.’

4 dagen geleden
Petitie voor andere aanpak Zanddijk Yerseke

YERSEKE – De Actiegroep Zanddijk verzamelt handtekeningen om de Zanddijk en Molendijk (N673) tussen Kruiningen en Yerseke op een andere manier aan te pakken dan het plan waar de provincie Zeeland nu voor gaat.

5 dagen geleden
Kapelle in de greep van plaatjes-rage

KAPELLE - In Kapelle en omstreken is een ware plaatjes-rage ontstaan. Er is veel animo voor het stickeralbum over de gemeente Kapelle van Jumbo Van Boven. Omdat de stickers inmiddels op zijn, maar nog niet iedereen zijn album vol heeft, is er nu een ruilactie waardoor iedereen die dat wil alsnog zijn album vol kan krijgen. “De actie is voorbij, maar we zijn nog niet klaar”, zegt supermarkteigenaar René van Boven. 

5 dagen geleden