Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meisje (4) zwaargewond bij ongeval Berkenlaan Middelburg (update)

Meisje (4) zwaargewond bij ongeval Berkenlaan Middelburg (update)

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Berkenlaan in Middelburg zijn zaterdag aan het begin van de middag twee personen gewond geraakt: Een man en een meisje van vier.

De slachtoffers zaten in een busje dat rond 12.25 uur op de Berkenlaan tegen een lantaarnpaal reed. Het ongeluk gebeurde tussen de kruising met de Olmenlaan en de kruising met de Abelenlaan. Na de melding werd ook de brandweer opgeroepen maar er zat niemand bekneld. Een verpleegkundige van de ambulancedienst heeft zich over het kindje ontfermd, brandweerlieden verleenden eerste hulp aan de gewonde automobilist. Volgens de politie heeft het kind ernstige verwondingen opgelopen. Vanuit Rotterdam is nog een traumahelikopter ter plekke gekomen. De helikopter is geland op een grasveld bij de Europalaan. Het kind is door de traumahelikopter meegenomen naar het ziekenhuis in Rotterdam voor verdere behandelingen. 

De bestuurder van het voertuig, de vader van het meisje, raakte ook gewond. Hij is naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Daar bleek het letsel toch erger te zijn dan gedacht en werd de Lifeliner 3 opgeroepen. Deze werd echter vlak voordat hij Zeeland in vloog gecanceld. 

De politie laat weten dat het letsel van het jonge meisje zorgelijk is. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Meerdere eenheden van de Verkeersongevallenanalyse van de politie doen onderzoek op locatie. Inmiddels is de auto in beslag genomen voor verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval, zo laat de politie weten.

Meer uit Middelburg

Geslaagde plantjesmarkt bij Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Speelhof Hoogerzael, de groene oase in de Middelburgse wijk de Griffioen, kleurde zaterdag 11 mei extra groen tijdens de plantjesmarkt.

9 uur geleden
Subsidieregeling hergebruik leegstaande panden geopend

MIDDELBURG/DOMBURG - De subsidieregeling Hergebruik Leegstaande Panden is bedoeld voor hergebruik van leegstaande panden. Dit kunnen beeldbepalende panden zijn of beeldverstorende verpauperde panden. Voor beeldverstorende panden is sloop en herbestemming van de locatie een mogelijkheid. De subsidieregeling Hergebruik Leegstaande Panden (HELP) heeft als doel beeldbepalende of beeldverstorende leegstaande panden opnieuw te gebruiken. Daarmee levert het een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving.

11 uur geleden
Protestactie studenten in centrum Middelburg

MIDDELBURG - Studenten hebben maandagochtend in Middelburg een protestactie gehouden om aandacht te vragen voor de situatie in Gaza.De studenten verzamelden zich bij de Lange Noordstraat, in de buurt van het University College Roosevelt. Nadat rond 11.00 uur melding was gemaakt van een mogelijke demonstratie gingen handhavers van de gemeente Middelburg samen met politieagenten poolshoogte nemen.De groep, die bestond uit zo'n vijftien personen, viel al snel uiteen zodat er verder niet ingegrepen hoefde te worden.

12 uur geleden
Weer Thuis op Walcheren

MDDELBURG/DOMBURG - Onder de naam Weer Thuis op Walcheren sluiten de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere een convenant met Walcherse woningcorporaties en zorgaanbieders. In dit convenant staan afspraken over passende hulp en begeleiding bij uitstroom naar zelfstandig wonen. Weer Thuis is namelijk voor mensen die in een zorg- of opvanginstelling (woonvoorziening) verbleven en weer in de wijk gaan wonen.

13 uur geleden
Ontmoetingsplek feestelijk geopend door wethouder

MIDDELBURG - Ballonnen, vrolijke muziek en slingers: tijd voor een feestje. Vrijdag 10 mei werd de ontmoetingsplek voor jongeren aan de Segeersweg in Dauwendaele feestelijk geopend. De ontmoetingsplek is een initiatief van Young Leaders. Een project dat jongeren onder andere wil laten nadenken over hoe hun ideale buurt eruitziet. 

16 uur geleden
De Walcherse lezersfoto van de week: 'Ontspannen aan het Veerse Meer'

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Adrie Gideonse  die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden
Motorrijder raakt gewond bij ongeval op de Polredijk

VROUWENPOLDER- Op de Polredijk, tussen Veere en Vrouwenpolder, is zondagmiddag  door nog onbekende oorzaak een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder is ter plaatse door de ambulancedienst onderzocht. Het is niet duidelijk of de motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis. 

1 dag geleden