Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meiden gaan voor teamprestatie op voetbalveld

Meiden gaan voor teamprestatie op voetbalveld

KLOETINGE - Voetbalvereniging Kloetinge blijft het vrouwenvoetbal ook in coronatijd ontwikkelen. “Het aantal leden onder de meiden en dames stijgt”, vertelt voorzitter Jan-Kees de Bruine. Van de ongeveer 950 leden zijn er zo’n 130 vrouw. “We willen binnen vijf jaar groeien naar 1250 leden en de verhouding vrouwen daarbij doortrekken.”

Om meiden en dames aan te trekken, investeert Kloetinge op allerlei manieren in het vrouwenvoetbal. Bijvoorbeeld door trainers te werven en op te leiden, maar ook door te investeren in faciliteiten. “In overleg met de gemeente Goes gaan we twee kleedkamers vernieuwen en daarbij houden we specifiek rekening met de wensen van onze vrouwelijke leden”, licht De Bruine toe. In gesprek met hen kwam vorig jaar ook naar voren dat zij het jammer vonden nooit op het hoofdveld te spelen. “Daar hadden we nooit bij stil gestaan. Zodra er weer wedstrijden zijn, zorgen we ervoor dat zij ook op het hoofdveld spelen.”

De club wil vanaf 2022 in de leeftijdscategorieën MO11, MO13, MO15, MO17, MO19 en Vrouwen minimaal één prestatief team en één recreatief team hebben. “Dan hoeven de meiden die vooral voor de gezelligheid voetballen geen druk te voelen en kunnen de meiden die erbovenuit steken ook hun ei kwijt.” Met meer vrouwelijke leden stijgt volgens de voorzitter ook de kwaliteit van het voetbal. “Juist als je aantallen hebt, kun je een schifting maken.”

Samen

Op het Wesselopark vinden nu alleen trainingen en onderlinge wedstrijden plaats. Camil Bosman, trainer van MO13-1, houdt zijn meiden gemotiveerd met bijvoorbeeld afwisselende trainingen. “Gelukkig is de groep nog steeds gedreven. Daarvoor zorgen ze ook met elkaar, door het leuk te hebben samen.” En onderlinge duels kunnen ook fanatiek maken. “De eerste twee keer verloren de meiden van JO13-2, maar laatst speelden ze gelijk. Dat is natuurlijk gaaf, tegen jongens van je eigen leeftijd.”

Nadat Bosman jongens had getraind, staat hij nu al enkele jaren voor de meiden, onder wie zijn dochter Lindy. “Meiden trainen leek me meteen heel leuk en ook ongeveer hetzelfde, maar het is compleet anders”, lacht hij. “Het sociale aspect is bij hen belangrijker.” Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat ze hun best doen voor elkaar, merkt ook collega-trainer Jans Onderdijk. “Meiden zijn gevoelig voor samen presteren.” Onderdijk traint JO15-2 en speelde jarenlang zelf bij Kloetinge. Ze stond jaren geleden aan de wieg van een heel d-team van meisjes. “Ik trok gewoon de stoute schoenen aan en vroeg een groep meiden of ze dit leuk vonden. Ze waren zo enthousiast… geweldig.”

Haar 16-jarige dochter Fleur Slootmaker heeft het voetbalvirus ook al jaren te pakken. Ze traint twee keer per week en als het kan speelt ze een wedstrijd op zaterdag. “Ik vind de gezelligheid belangrijk, maar wil ook graag winnen”, vertelt de middenvelder. Toen ze rond haar zesde op voetbal ging, waren er nauwelijks meiden. “Dat sprak me juist aan, ik wilde iets anders doen dan andere meisjes. En laten zien dat meiden ook kunnen voetballen.”

Meer uit Beveland

Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

17 minuten geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

17 uur geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

18 uur geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

19 uur geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

20 uur geleden
Politie: 'Gevonden lichaam in Goes is van vermiste man'

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdag een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat blijkt de 68-jarige man te zijn, die vermist werd in Goes, meldt de politie vrijdagmiddag. ‘Er is geen sprake van een misdrijf’, aldus de politie. 

1 dag geleden
Overleden persoon gevonden bij zoektocht naar vermiste man in Goes

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdagmorgen een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie onderzoekt het om de vermiste man gaat. 

1 dag geleden