Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Meiboom moet weer mooie plek worden'

'Meiboom moet weer mooie plek worden'

KRABBENDIJKE - Leden van de klankbordgroep Krabbendijke werken, verenigd in een nieuwe stichting, aan een toekomstplan voor dorpshuis De Meiboom.


Het Krabbendijkse dorpshuis is momenteel nog tot mei gesloten, omdat er in december een hennepkwekerij is gevonden onder het podium. De gemeente Reimerswaal, eigenaar van het pand, heeft de overeenkomst met de beheerder beëindigd. “Dit staat nadrukkelijk los van een eventuele schuldvraag”, laat een gemeentewoordvoerder weten. “De overeenkomst is op grond van het tekortschieten in het nakomen van goed huurderschap beëindigd.”

Samenwerking

De afgelopen drie jaar sprak de klankbordgroep met vaste gebruikers over de toekomst van het dorpshuis. Deze groep is oorspronkelijk in het leven geroepen om te adviseren over het sociaal-cultureel gebruik van het dorpshuis. Gaandeweg is besloten om te kijken naar het vormen van een stichting voor het dorpshuis, zoals bij alle andere Reimerswaalse dorpshuizen. “In onze andere dorpskernen heeft het werken met dorpshuisstichtingen zich steeds bewezen”, laat wethouder Kees Verburg weten. “Ik ben dan ook verheugd dat in Krabbendijke een enthousiaste groep vrijwilligers is opgestaan om ook daar een stichting te vormen. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Invulling

Halverwege 2018 hebben leden vanuit de klankbordgroep Krabbendijke een stichting gevormd voor de toekomstige invulling van De Meiboom. De stichting werkt aan plannen voor de invulling van de dorpshuisvoorziening en aan een vernieuwde, modernere uitstraling. "De stichting en gemeente willen van De Meiboom weer een mooie plek maken, die echt van het dorp is", aldus de wethouder.

Thuis

Begin mei is iedereen weer welkom in De Meiboom. “We gaan samen voor een duurzaam dorpshuis waar mensen zich thuis voelen, elkaar kunnen ontmoeten en aan activiteiten kunnen deelnemen.” Ook voor verenigingen, feesten, vergaderingen en jubilea is er plek. Nieuwe ideeën zijn welkom.

Meer uit Reimerswaal

Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

6 uur geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

1 dag geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

1 dag geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

2 dagen geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

2 dagen geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

2 dagen geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

3 dagen geleden